Οι ατάκες Μητσοτάκη από τη ΔΕΘ: Ο «τσάμπα μάγκας» Καμμένος, ο Μπαμπινιώτης και ο λαϊκιστής Τσίπρας

Οι ατάκες Μητσοτάκη από τη ΔΕΘ: Ο «τσάμπα μάγκας» Καμμένος, ο Μπαμπινιώτης και ο λαϊκιστής Τσίπρας

Οι ατάκες Μητσοτάκη από τη συνέντευξη στη ΔΕΘ που συζητούνται περισσότερο στο διακίκτυο: Κυνικός και αδίστακτος αποδείχθηκε ο πρωθυπουργός στο Μάτι - Καμία συζήτηση για τη συνταγματική αναθεώρηση αν δεν μπουν στο τραπέζι τα ιδιωτικά πανεπιστήμια - Σαχλαμάρα ότι θα απολύσουμε συμβασιούχους - Ντροπιαστική η κατάσταση στη Μόρια, θα ψάξουμε να δούμε που πήγαν όλα τα κονδύλια

deth-mitsotakis_main01
«Τσάμπα μάγκας» ο κ. Πάνος Καμμένος και “στη λέξη λαϊκισμός” μπαίνει η εικόνα του κ. Αλέξη Τσίπρα. Με αυτές τις δύο δηλητηριωδεις εκφράσεις ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης άσκησε δριμεία κριτική στη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, ζήτησε εκλογές το συντομότερο και καυτηρίασε τους χειρισμούς της κυβέρνησης στην οικονομία, στα εθνικά θέματα, αλλά και στον εκλογικό νόμο.

Για το Σκοπιανό

«Στη νέα έκδοση λεξικού του κ. Μπαμπινιώτη δίπλα στη λέξη λαϊκισμός θα υπάρχει η εικόνα του κ. Τσίπρα. Όχι η δική μου. Τσάμπα μάγκας είναι ο κ. Καμμένος ο οποίος λέει ότι δε θα στηρίξει τη συμφωνία ενώ δίνει ψήφο εμπιστοσύνης σε μία κυβέρνηση που τη ψηφίζει. Ήμουν ειλικρινής με τον ελληνικό λαό. Η συμφωνία παράγει αποτελέσματα με την υπογραφή της. Η ιστορία του ΝΑΤΟ έχει τελειώσει». Ειδικά για το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος δήλωσε κατηγορηματικά: εκλογές το συντομότερο δυνατόν.

Σαχλαμάρα ότι θα απολύσουμε συμβασιούχους

Ο κ. Μητσοτάκης αποδόμησε το επιχείρημα περί καθαρής εξόδου από το Μνημονιο, επισημαίνοντας ότι “σήμερα η Ελλάδα είναι εκτός αγορών», επεσήμανε την καταστροφή που έχει φέρει η φορολογική αφαίμαξη επί ΣΥΡΙΖΑ, ενω επανέλαβε τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα γεγονότα του α εξαμήνου του 2015. Διευκρίνισε ότι είναι σαχλαμάρα να λένε από το ΣΥΡΙΖΑ ότι θα απολύσουμε τους συμβασιούχους του δημοσίου. Υπογράμμισε το καταστροφικό σενάριο για δευτερες εκλογές με απλή αναλογική και προανήγγειλε ότι θα αλλάξει ο εκλογικός νόμος πριν την προεδρική εκλογή του 2020.

«Δεν υπάρχει περίπτωση να συμφωνήσει η ΝΔ σε μεγάλο συνασπισμό που θα συμπεριλαμβάνει τον ΣΥΡΙΖΑ» τόνισε στη συνέχεια ο πρόεδρος της ΝΔ. Έθεσε ως στόχο την αυτοδυναμία, αλλά έσπευσε να υπογραμμίσει ότι η χώρα δε θα μείνει ακυβέρνητη, ώστε να οδηγηθεί σε εκλογές με απλή αναλογική. Την επόμενη μέρα θα υπάρχει ψήφος εμπιστοσύνης σε κυβέρνηση που δε θα συμπεριλαμβάνει τον ΣΥΡΙΖΑ, εκτίμησε ο πρόεδρος της ΝΔ.
Τόνισε επίσης πως η ΝΔ δεν πρόκειται να μπει σε οποιαδήποτε συζήτηση για την Συνταγματική αναθεώρηση αν δεν κριθούν αναθεωρητέα κρίσιμα άρθρα σαν το άρθρο 16 για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Δεν πρέπει να περιμένουμε άλλα 10 χρόνια για να γίνουν οι αυτονόητες αλλαγές στο Σύνταγμα

Συγκεκριμένα, για τον αποκλεισμό της χώρας από τις αγορές κεφαλαίου ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι «ο κ. Τσίπρας είπε οτι δεν τον νοιάζει. Τεράστιο σφάλμα». «Έχει δεσμευτεί για δεκαετίες, αυτό είναι το τέταρτο μνημόνιο για το οποίο μιλάμε», είπε και πρόσθεσε πως στόχος είναι έξοδος της χώρας στις αγορές. «Ο κ. Τσίπρας μοιράζει φτώχεια με επιδόματα» τόνισε «ενώ εμείς μειώνουμε φόρους και συμμαζεύουμε το κράτος. Ο κ. Τσίπρας απλά αντιγράφει» συνέχισε αναφερόμενος στη μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30%”, Ερωτηθεις να ψηφίσει τα θετικά μέτρα για του Αλεξη Τσίπρα είπε «θα περιμένουμε να δούμε τι μέτρα θα φέρει ο κ. Τσίπρας στη Βουλή. Κρατάμε μικρό καλάθι. Μέτρα ευθυγραμμισμένα με τη δική μας λογική που αντιγράφει ο κ. Τσίπρας δεν έχουμε λόγο να μην τα ψηφίσουμε».

Για το Μάτι
«Η κυβέρνηση δεν έδειξε απλά ανικανότητα, αλλά κυνισμό» τόνισε για την τραγωδία στο Μάτι και επανέλαβε το ερώτημα: Γνώριζε ή δεν γνώριζε ο πρωθυπουργός για τους νεκρούς στην περίφημη σύσκεψη στο συντονιστικό κέντρο της Πυροσβεστικής. «Αν γνώριζε είναι υποκριτής. Αν δεν γνώριζε είναι ανίκανος».

Για τη φορολογία και τα χρέη των πολιτών

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ανέφερε ως αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα η μείωση φόρων και εισφορών και εξήγησε πως για να κερδίσουμε την αξιοπιστία Θεσμών και Αγορών πρέπει να είμαστε συνεπείς στο μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα. Οι Θεσμοί στρουθοκαμήλισαν σε σοβαρές μεταρρυθμίσεις που ξήλωσε η κυβέρνηση. να μεγάλο κομμάτι του προγράμματός μας μας είναι αυστηρότητα κοστολογημένο ενώ υπάρχει ένα κομμάτι που στηρίζεται στην κοινή λογική. Παράλληλα, τόνισε εχω δεσμευτεί για τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση γιατί το έχουμε ξανακάνει.

Για το ιδιωτικό χρέος ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως τέσσερις στους πέντε χρωστάνε λιγότερα από 3.000 ευρώ γιατί δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν αυτό το ποσό. Μια τολμηρή ρύθμιση λοιπόν θα ήταν όσοι χρωστούν τέτοια ποσά να δίνουν το ελάχιστο ποσό μηνιαίως. Το ιδιωτικό χρέος είναι το μεγάλο πρόβλημα κάτω από το χαλί, καθώς έχει ξεπεράσει τα 80 δισ. Η αύξηση του ιδιωτικού χρέους όμως οφείλεται στην υπερφορολόγηση.


Κλείσιμο
Για τον ΕΝΦΙΑ και την εξαγγελία περί μεταφοράς της αρμοδιότητας από το κεντρικό κράτος στους δήμους ο κ. Μητσοτάκης διευκρίνισε ότι το πόσο υψηλός ή χαμηλός θα είναι ο ΕΝΦΙΑ θα καθορίζεται από τους Δήμους. Εάν κάποιος Δήμος θέλει να αυξήσει τον φόρο για να προσφέρει περισσότερα στους πολίτες του θα έχει τη δυνατότητα να το κάνει. Αλλά θα λογοδοτεί στους Πολίτες του. Θα πρέπει να περάσουμε περισσότερες αρμοδιότητες, φόρους αλλά και υποχρεώσεις στους Δήμους. Για αυτό και ορίζω ότι θα χρειαστούμε μια διετή περίοδο προσαρμογής


Ασφαλιστικό και συντάξεις

Για τις περικοπές των συντάξεων ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι είναι ψηφισμένο και αχρείαστο μέτρο από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που δεν το ψηφίσαμε εμείς. Υπογράμμισε ότι εμείς καταθέσαμε τροπολογία για να πάρει πίσω και είπε πως το μέτρο αυτό είναι δείγμα αναξιοπιστίας της κυβέρνησης, επισημαίνοντας μακάρι να μην εφαρμοστεί το μέτρο της περικοπής συντάξεων. Το ίδιο ισχύει και για το αφορολόγητο, πρόσθεσε.
Για το ασφαλιστικό επανέλαβε στη λογική του ατομικού κουμπαρά για τους νέους ασφαλισμένους και υπογράμμισε ότι ότι ασφαλιστικό σύστημα έχει ως κεντρικό αιμοδότη τον εργαζόμενο. Αν δεν υπάρχουν πολλές καλές θέσεις εργασίας το ασφαλιστικό θα έχει πάντα πρόβλημα.

Για το προσφυγικό

Απαράδεκτο ότι γίνεται στη Μόρια, είπε ο κ Μητσοτάκης και υποτίθεται για μία αριστερη κυβερνηση η οποία κόπτεται για τους μετανάστες. Είπε πως είναι ντροπή ειδικά όταν έχουν δοθεί τοσα χρήματα, λεγοντας ότι ευθύνη βαραίνει αποκλειστικά τη σημερινή κυβέρνηση, κάποιοι που φωναζαν για την Αμυγδαλέζα τωρα κλείνουν τα μάτια σε αυτή την τροπιαστική κατάσταση

“Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό, δεν ξέρω αν πρέπει να κλείσει τελείως. Ντροπιαστική και εξοργιστική η κατάσταση”, ανέφερε.
Απαράδεκτο ότι γίνεται στη Μόρια, είπε ο κ Μητσοτάκης και υποτίθεται για μία αριστερη κυβερνηση η οποία κόπτεται για τους μετανάστες. Είπε πως είναι ντροπή ειδικά όταν έχουν δοθεί τοσα χρήματα, λεγοντας ότι ευθύνη βαραίνει αποκλειστικά τη σημερινή κυβέρνηση, κάποιοι που φωναζαν για την Αμυγδαλέζα τωρα κλείνουν τα μάτια σε αυτή την τροπιαστική κατάσταση
“Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό, δεν ξέρω αν πρέπει να κλείσει τελείως. Ντροπιαστική και εξοργιστική η κατάσταση”, ανέφερε.


Σε ερώτηση για τον ΟΑΣΘ ο πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε πως η κατάσταση που επικρατεί σήμερα είναι τραγική και ανέφερε πως δεν αποκλείεται το σύστημα αυτό να καταρρεύσει τους επόμενους μήνες, δηλώνοντας, παράλληλα, πως αυτή τη στιγμή χωρίς τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα, όπως και τα ΚΤΕΛ, δεν μπορώ να φανταστώ ότι θα υπάρξει λύση. Είναι θέμα κατεπείγουσας προτεραιότητας για μένα.

«Ζούμε κάτι πολύ χειρότερο απ' ότι ζήσαμε τη δεκαετία του 80'» συνέχισε και μίλησε για στοχοποίηση του πολιτικού αντιπάλου. «Η εντύπωση πως κάποιοι κυβερνούν μόνο για όσους θεωρούν κομματικούς πελάτες, σπάει το κοινωνικό συμβόλαιο. Ο κ. Τσίπρας κάνει μεγάλη ζημιά στη χώρα και προκαλεί και οικονομική αστάθεια. Θα είμαι πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης