Μητσοτάκης για Σκοπιανό: «Τσάμπα μάγκας» ο Καμμένος

Μητσοτάκης για Σκοπιανό: «Τσάμπα μάγκας» ο Καμμένος

Η συμφωνία παράγει αποτελέσματα με την υπογραφή της - Η ΝΔ θα την καταψηφίσει

mitsot
Την πρόθεση να καταψηφίσει η Νέα Δημοκρατία τη συμφωνία για το Μακεδονικό επανέλαβε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της ΔΕΘ, ασκώντας δριμεία κριτική σε Αλέξη Τσίπρα και Πάνο Καμμένο για τους χειρισμούς της κυβέρνησης. Χαρακτήρισε επίσης ντροπή τη λύση για το ονοματολογικό των Σκοπίων, ενώ για το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος δήλωσε κατηγορηματικά: εκλογές το συντομότερο δυνατόν.

«Στη νέα έκδοση λεξικού του κ. Μπαμπινιώτη δίπλα στη λέξη λαϊκισμός θα υπάρχει η εικόνα του κ. Τσίπρα. Όχι η δική μου”, δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου, ενώ πρόσθεσε πως ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος είναι “τσάμπα μάγκας”. Όπως εξήγησε ο κ. Μητσοτάκης ο κ. Καμμένος λέει ότι δε θα στηρίξει τη συμφωνία ενώ δίνει ψήφο εμπιστοσύνης σε μία κυβέρνηση που τη ψηφίζει. “Ήμουν ειλικρινής με τον ελληνικό λαό. Η συμφωνία παράγει αποτελέσματα με την υπογραφή της. Η ιστορία του ΝΑΤΟ έχει τελειώσει. Αυτό μόνο με εκλογές μπορεί να αποτραπεί”, υπογράμμισε, τονίζοντας στη συνέχεια ότι η ΝΔ θα την καταψηφίσει είτε σε αυτή, είτε στην επόμενη Βουλή.
«Δεν θα ψηφίσουμε την συμφωνία και εάν γίνουν εκλογές χωρίς να έχει κυρωθεί η συμφωνία τότε δεν θα την κυρώσει η δική μας κυβέρνηση. Σε περίπτωση που κυρωθεί η συμφωνία τότε η υπόθεση του ΝΑΤΟ έχει τελειώσει. Έχω την κακή συνήθεια να λέω τα ίδια πράγματα τόσο εντός όσο και εκτός Ελλάδος. Στο ΕΛΚ είπα τα πράγματα με το όνομά τους για την συμφωνία και εξήγησα γιατί δεν έπρεπε σε καμία περίπτωση κυβέρνηση να παραχωρήσει όνομα και ταυτότητα. Η ΝΔ ζητά προσφυγή στις κάλπες το συντομότερο δυνατό εκεί που ο λαός θα δώσει απαντήσεις και για το δημοψήφισμα», είπε.



Σε άλλη ερώτηση για το Σκοπιανό και ειδικότερα για την ένταξη της γειτονικής χώρας στην ΕΕ, ο κ.Μητσοτάκης σημείωσε πως ως κυβέρνηση θα εξετάσει όλες τις πιθανότητες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης