Χρυσοχοΐδης: Απαιτείται συνεννόηση όλων με περιεχόμενο, κι όχι μπλόφες και λαϊκισμός

Χρυσοχοΐδης: Απαιτείται συνεννόηση όλων με περιεχόμενο, κι όχι μπλόφες και λαϊκισμός

Xαρακτηρίζει προσχηματικό το διάλογο για τη ακύρωση του νόμου για την περικοπή των συντάξεων, ενώ εκτιμά ότι συντάξεις και το Μακεδονικό θα αποτελέσουν τα ζητήματα που θα καθορίσουν εν πολλοίς το χρόνο και το κλίμα προς τις εκλογές

xrisoxoidis-mixalis01-14september2014
Ο πρώην υπουργός και ηγετικό στέλεχος του Κινήματος Αλλαγής, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, συμφωνεί με την πρόταση που διατύπωσε στη ΔΕΘ η Φώφη Γεννηματά, καθώς θεωρεί αναγκαία τη συνεννόηση των πολιτικών δυνάμενων για να πάει η χώρα μπροστά.

«Αλλά συνεννόηση με περιεχόμενο και όχι προσχηματική. Στη σημερινή Ελλάδα δεν υπάρχουν περιθώρια για τακτικές μπλόφας και λαϊκισμού. Απαιτείται σοβαρότητα και ευθύνη στον ύψιστο βαθμό», επισημαίνει μιλώντας στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Ωστόσο εκφράζει επιφυλάξεις για τη στάση της κυβέρνησης καθώς υποστηρίζει ότι «η παγιωμένη πια πολιτική συμπεριφορά της δημιουργίας ρηγμάτων μέσα στη κοινωνία και το άνοιγμα εικονικών πολιτικών μετώπων θα συνεχιστεί ακόμη εντονότερα το επόμενο διάστημα».

Ο κ. Χρυσοχοΐδης χαρακτηρίζει προσχηματικό το διάλογο για τη ακύρωση του νόμου για την περικοπή των συντάξεων, ενώ εκτιμά ότι συντάξεις και το Μακεδονικό θα αποτελέσουν τα ζητήματα που θα καθορίσουν εν πολλοίς το χρόνο και το κλίμα προς τις εκλογές.

Για τις επιδιώξεις του Κινήματος Αλλαγής ο πρώην υπουργός τονίζει ότι «η παρουσία του σοσιαλδημοκρατικού και προοδευτικού χώρου στη πολιτική ζωή της χώρας είναι αναγκαία συνθήκη για να πάμε την Ελλάδα μπροστά», επικρίνοντας τον ΣΥΡΙΖΑ ότι ενώ κατηγόρησε τόσο σκληρά και τόσο άδικα το ΠΑΣΟΚ, εφαρμόζει με ακόμη σκληρότερο τρόπο τις πολιτικές που επέβαλαν οι δανειστές.

Σύμφωνα με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ο δρόμος για την οριστική έξοδο από την κρίση είναι «ο μονόδρομος της ανάπτυξης κι όχι η ανακύκλωση της φτώχειας». «Όταν απουσιάζει η πολιτική, τότε εισβάλει στο πεδίο η πόλωση, ο διχασμός, ο αποπροσανατολισμός και στη συνέχεια η απογοήτευση που οδηγεί κυρίως τους νέους σε αδιέξοδες αντιπολιτικές επιλογές», επισημαίνει.

Πηγή: ΑΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης