Επαφές στην Κύπρο της αντιπροσώπου του ΓΓ του ΟΗΕ με Αναστασιάδη και Ακιντζί

Επαφές στην Κύπρο της αντιπροσώπου του ΓΓ του ΟΗΕ με Αναστασιάδη και Ακιντζί

Την ερχόμενη εβδομάδα Ελίζαμπεθ Σπέχαρ θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, αλλά και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, προλειαίνοντας το έδαφος για την συνάντηση με τον Αντόνιο Γκουτέρες για το Κυπριακό

2609697
Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, προγραμματίζεται να έχει στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας η Ειδική Αντιπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο, Ελίζαμπεθ Σπέχαρ, η οποία αναμένεται να έχει επίσης συνάντηση με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί.

Σύμφωνα με το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, η κ. Σπέχαρ θα έχει χωριστές συναντήσεις με τους δυο ηγέτες στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τις συναντήσεις που αυτοί θα έχουν στη Νέα Υόρκη με τον ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, και ενόψει των αναμενόμενων εξελίξεων στο Κυπριακό.

Στο μεταξύ, σύσκεψη των Ελληνοκύπριων μελών των δικοινοτικών Τεχνικών Επιτροπών έχει συγκαλέσει για τις 17 Σεπτεμβρίου ο Ελληνοκύπριος διαπραγματευτής Ανδρέας Μαυρογιάννης.

Κατά τη σύσκεψη, υπό τον κ. Μαυρογιάννη, θα γίνει απολογισμός του έργου των Τεχνικών Επιτροπών κατά το τελευταίο έτος, θα υπάρξει ανταλλαγή απόψεων και υποβολή εισηγήσεων, και θα δοθούν κατευθυντήριες γραμμές για την περαιτέρω δράση τους.
Οι Τεχνικές Επιτροπές αποτελούν ένα πολύ σημαντικό εργαλείο για απευθείας επαφές μεταξύ των δυο κοινοτήτων, τη σημασία των οποίων τονίζει στις εκθέσεις του για την Κύπρο ο ΓΓ του ΟΗΕ.

Ο Κύπριος Πρόεδρος θα επισκεφθεί τη Δευτέρα την Αθήνα για διαβουλεύσεις με τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα. Θα συζητήσουν τόσο τις εξελίξεις στο Κυπριακό, όσο και τις τριμερείς συνεργασίες με χώρες της περιοχής και την Τριμερή Συνάντηση Κύπρου - Ελλάδας - Αιγύπτου τον Οκτώβριο στην Ελλάδα.

Το αρχιπέλαγος των Φιλιππίνων πλήττεται κάθε χρόνο από περίπου 20 κυκλώνες. Ο Χαϊγιάν, ένας από τους ισχυρότερους, άφησε πίσω του περισσότερους από 7.350 νεκρούς το 2013 και προκάλεσε ζημιές αντίστοιχες με εκείνες ενός τσουνάμι. Περισσότεροι από 4 εκατομμύρια άνθρωποι έμειναν άστεγοι.

Στην πορεία του Μανγκούτ βρίσκεται επίσης η νότια Κίνα και το Χονγκ Κονγκ. Και οι αρχές προετοιμάζουν ήδη τους κατοίκους των περιοχών αυτών, αν και ο κυκλώνας δεν αναμένεται να φτάσει εκεί πριν από την Κυριακή.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης