Τα πράγματα βελτιώθηκαν, αλλά δεν είναι ακόμη σε καλή κατάσταση, λέει στη Βουλή η Επίτροπος Ανταγωνισμού

Τα πράγματα βελτιώθηκαν, αλλά δεν είναι ακόμη σε καλή κατάσταση, λέει στη Βουλή η Επίτροπος Ανταγωνισμού

Στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής απευθύνθηκε η ευρωπαία Επίτροπος Margrethe Vestager

vestagher
Την προσήλωση στον δρόμο της δημοσιονομικής και μεταρρυθμιστικής εξυγίανσης επισήμανε προς την ελληνική κυβέρνηση η επίτροπος της Κομισιόν για θέματα ανταγωνισμού Margrethe Vestager κατά την τοποθέτησή της στην επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου του ελληνικού κοινοβουλίου.

Κατά την εισαγωγική της ομιλία υπογράμμισε πως «Έρχομαι με μεγάλο σεβασμό στα επιτεύγματα της Βουλής και των Ελλήνων πολιτών. Παρά το ότι έχουν βελτιωθεί τα πράγματα , δεν είναι ακόμα σε καλή κατάσταση» για να εξηγήσει πως «Υπάρχει υψηλή ανεργία στους νέους οπότε προφανώς το έργο σας δεν έχει ολοκληρωθεί».

Η ίδια ανέφερε ως θετικά παραδείγματα ανάπτυξης και ανταγωνισμού τις ρυθμίσεις για τα περιφερειακά αεροδρόμια και για την αγορά ενέργειας ενώ υποστήριξε ότι το προσεχές διάστημα θα υπάρξουν οι τελικές αποφάσεις της επιτροπής ανταγωνισμού για την τύχη του αυτοκινητοδρόμου Ε65.

Από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας αναφέρθηκε στο θέμα των κρατικών ενισχύσεων λέγοντας ότι η χώρα θα πρέπει να έχει ευχέρεια για κρατικές δαπάνες που θα στηρίζουν το κοινωνικό κράτος και τα έργα υποδομής. «Παραλάβαμε μια κατάσταση πολύ δύσκολη, με ανοικτές υποθέσεις για χρόνια και πρακτικές αναχρονιστικές. Έχουμε πολύ μεγάλη ανάγκη να υπάρξουν δαπάνες που θα στηρίζουν το κοινωνικό κράτος, τη δυνατότητα πρόσβασης όλων των πολιτών σε υπηρεσίες και αγαθά κοινού συμφέροντος. Αυτό απαιτεί μεγαλύτερη ευχέρεια από την πλευρά ελληνικών αρχών. Υπάρχουν μεγάλες ανάγκες και για έργα υποδομής. Απαιτείται μεγαλύετρη ευχέρεια για κρατικές δαπάνες. Υπάρχει θετικό πλαίσιο για συνεργασία. με την Κομισιόν και θα προσδοκούσαμε να έχουμε τη στήριξη της επιτροπής σε αυτό» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Την κατά προτεραιότητα εξέταση των ελληνικών φακέλων που βρίσκονται στα συρτάρια της Κομισιόν ζήτησε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης ώστε να αποδεσμευτούν άμεσα οι σχετικές ενισχύσεις και να επανακκινήσει η ελληνική οικονομία.

«Δεν έχουμε κανένα επίτευγμα του ελληνικού λαού. Ο ελληνικός λαός οδηγήθηκε στο θυσιαστήριο χωρίς τη θέλησή του» σχολίασε ο εισηγητής του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης