Τα πράγματα βελτιώθηκαν, αλλά δεν είναι ακόμη σε καλή κατάσταση, λέει στη Βουλή η Επίτροπος Ανταγωνισμού

vestagher

Στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής απευθύνθηκε η ευρωπαία Επίτροπος Margrethe Vestager

Την προσήλωση στον δρόμο της δημοσιονομικής και μεταρρυθμιστικής εξυγίανσης επισήμανε προς την ελληνική κυβέρνηση η επίτροπος της Κομισιόν για θέματα ανταγωνισμού Margrethe Vestager κατά την τοποθέτησή της στην επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου του ελληνικού κοινοβουλίου.

Κατά την εισαγωγική της ομιλία υπογράμμισε πως «Έρχομαι με μεγάλο σεβασμό στα επιτεύγματα της Βουλής και των Ελλήνων πολιτών. Παρά το ότι έχουν βελτιωθεί τα πράγματα , δεν είναι ακόμα σε καλή κατάσταση» για να εξηγήσει πως «Υπάρχει υψηλή ανεργία στους νέους οπότε προφανώς το έργο σας δεν έχει ολοκληρωθεί».

Η ίδια ανέφερε ως θετικά παραδείγματα ανάπτυξης και ανταγωνισμού τις ρυθμίσεις για τα περιφερειακά αεροδρόμια και για την αγορά ενέργειας ενώ υποστήριξε ότι το προσεχές διάστημα θα υπάρξουν οι τελικές αποφάσεις της επιτροπής ανταγωνισμού για την τύχη του αυτοκινητοδρόμου Ε65.

Από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας αναφέρθηκε στο θέμα των κρατικών ενισχύσεων λέγοντας ότι η χώρα θα πρέπει να έχει ευχέρεια για κρατικές δαπάνες που θα στηρίζουν το κοινωνικό κράτος και τα έργα υποδομής. «Παραλάβαμε μια κατάσταση πολύ δύσκολη, με ανοικτές υποθέσεις για χρόνια και πρακτικές αναχρονιστικές. Έχουμε πολύ μεγάλη ανάγκη να υπάρξουν δαπάνες που θα στηρίζουν το κοινωνικό κράτος, τη δυνατότητα πρόσβασης όλων των πολιτών σε υπηρεσίες και αγαθά κοινού συμφέροντος. Αυτό απαιτεί μεγαλύτερη ευχέρεια από την πλευρά ελληνικών αρχών. Υπάρχουν μεγάλες ανάγκες και για έργα υποδομής. Απαιτείται μεγαλύετρη ευχέρεια για κρατικές δαπάνες. Υπάρχει θετικό πλαίσιο για συνεργασία. με την Κομισιόν και θα προσδοκούσαμε να έχουμε τη στήριξη της επιτροπής σε αυτό» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Την κατά προτεραιότητα εξέταση των ελληνικών φακέλων που βρίσκονται στα συρτάρια της Κομισιόν ζήτησε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης ώστε να αποδεσμευτούν άμεσα οι σχετικές ενισχύσεις και να επανακκινήσει η ελληνική οικονομία.

«Δεν έχουμε κανένα επίτευγμα του ελληνικού λαού. Ο ελληνικός λαός οδηγήθηκε στο θυσιαστήριο χωρίς τη θέλησή του» σχολίασε ο εισηγητής του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

tsavousoglou_main

Είπε ότι η Τουρκία διατηρεί τα δικαιώματά της στο Αιγαίο, αλλά... «στην τελευταία επίσκεψη συμφωνήσαμε με την Ελλάδα -όσον αφορά τις διερευνητικές συνομιλίες, όπου συζητούμε όλα τα θέματα- να επανεργοποιηθούν οι μηχανισμοί για την μη κλιμάκωση της έντασης»

kotzias

Με αφορμή τη δήλωση του τομεάρχη της ΝΔ ότι «Κοτζιάς και Καμμένος αλληλοεκβιάζονται» - Τον καλεί να ανακαλέσει τις κατηγορίες ή να τις αποδείξει - «Δεν απεμπολώ το δικαίωμά μου να κάνω πολιτικές εκτιμήσεις» του απαντά ο τομεάρχης της ΝΔ

kegeroglou

«Αν το πιστεύετε ακόμα, πώς βάλατε στην κυβέρνηση έναν υφυπουργό του Πινοσέτ;» είπε ο γραμματέας της ΚΟ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στον υπουργό Μεταφορών, υπενθυμίζοντάς του τι έλεγε ο Αλέξης Τσίπρας για τον Γιώργο Παπανδρέου

10