Κικίλιας στον «Θέμα 104,6» για εγκληματικότητα: Κατάργησαν την ομάδα ΔΕΛΤΑ και απαξίωσαν την ΔΙΑΣ

Κικίλιας στον «Θέμα 104,6» για εγκληματικότητα: Κατάργησαν την ομάδα ΔΕΛΤΑ και απαξίωσαν την ΔΙΑΣ

Τα προηγούμενα χρόνια όπως είπε ο Βασίλης Κικίλιας, είχε δημιουργηθεί επιχειρησιακά μια ομάδα κρούσης άμεσης επέμβασης, η ομάδα ΔΕΛΤΑ, που λειτουργούσε και αποτρεπτικά

basilis-kikilias-1523353045-740x431
Στα στοιχεία που δείχνουν έκρηξη της μικροεγκληματικότητας στην χώρα μας τα τελευταία χρόνια, αναφέρθηκε μιλώντας στον «Θέμα 104,6», και τους Μπαμπή Κούτρα και Νίκο Φελέκη, ο τομεάρχης για τα θέματα Εθνικής Άμυνας και πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας,  Βασίλης Κικίλιας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της απόρρητης έκθεσης της Ελληνικής Αστυνομίας, τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχει σημειωθεί στη χώρα ραγδαία αύξηση της εγκληματικότητας, ειδικά στις ληστείες στους δρόμους των πόλεων. Συγκεκριμένα από 692 ληστείες στο δρόμο το 2014 φτάσαμε τις 1.977 το 2017.

Ο Βασίλης Κικίλιας, κατηγόρησε την ηγεσία του υπουργείου, ότι ευθύνεται για την αύξηση αυτή, καθώς όπως είπε απαξίωσε την ομάδα ΔΙΑΣ και κατάργησε την ομάδα ΔΕΛΤΑ.

«Έχω πει επανειλημμένως ότι εμείς είχαμε μεγάλη εμπιστοσύνη στους άντρες και τις γυναίκες της ελληνικής αστυνομίας. Είχε δημιουργηθεί επιχειρησιακά μια ομάδα κρούσης άμεσης επέμβασης, η ομάδα ΔΕΛΤΑ, αυτό λειτουργούσε και αποτρεπτικά», όπως είπε ο Βασίλης Κικίλιας.

Αναφερόμενος στην φονική φωτιά στο Μάτι Αττικής, είπε ότι έγιναν μεγάλα λάθη, τόσο διοικητικά, όσο και επιχειρησιακά.

«Υπέρτερο καθήκον της πολιτείας είναι  να προστατεύει τους πολίτες.  Πάνω από όλα πρέπει να υπολογίσει σε περίπτωση μιας πυρκαγιάς τι επικινδυνότητα υπάρχει και να διαχειριστεί την κατάσταση. Διοικητικά και επιχειρησιακά έγιναν μεγάλα λάθη», ανέφερε.

Κλείσιμο
Ό τομεάρχης για τα θέματα Εθνικής Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας, τόνισε ότι «το ζητούμενο είναι να αποδοθεί η δικαιοσύνη και να μην ξαναγίνει».

Όπως είπε ο Βασίλης Κικίλιας, όταν η Νέα Δημοκρατία θα γίνει κυβέρνηση, θα υπάρξει μια ολική αναδιάρθρωση του συγκεκριμένου υπουργείου και της πολιτικής προστασίας. «Δεν μπορεί να μην υπάρχει διασύνδεση όλων των δομών έκτακτης ανάγκης», τόνισε.

Σύμφωνα με τον Βασίλη Κικίλια ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, το Σαββατοκύριακο στην ΔΕΘ, θα αναλύσει το όραμά του για ένα καλύτερο αύριο.

Ψηλά, όπως είπε. στις προτεραιότητες που θα αναπτύξει ο πρόεδρος της ΝΔ, είναι η ασφάλεια του Έλληνα πολίτη καθώς και η «πάση θυσία μείωση της φορολογίας».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης