Ερώτηση 57 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για την αύξηση των ρατσιστικών επιθέσεων σε πρόσφυγες

Ερώτηση 57 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για την αύξηση των ρατσιστικών επιθέσεων σε πρόσφυγες

Καταγγέλλουν την ύπαρξη ακροδεξιών-φασιστικών ομάδων, που δρουν οργανωμένα σαν σύγχρονα «τάγματα εφόδου»  - Τι αναφέρουν για το περιστατικό της 4ης Σεπτεμβρίου στο Ωραιόκαστρο

2364312
Πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση του αυξανόμενου αριθμού ρατσιστικών επιθέσεων σε βάρος μεταναστών, ζητούν με ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή 57 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Οι βουλευτές επισημαίνουν, το τελευταίο διάστημα έχουν ενταθεί οι ρατσιστικές επιθέσεις κατά προσφύγων και μεταναστών που ζουν στη χώρα μας.

"Το πιο πρόσφατο και αποτρόπαιο περιστατικό αφορά σε επίθεση κατά ασυνόδευτων προσφυγόπουλων, στο Ωραιόκαστρο όπου, σύμφωνα με δημοσιεύματα, ομάδα οκτώ-δέκα ατόμων, έχοντας καλυμμένα τα πρόσωπα και κρατώντας ρόπαλα έστησε ενέδρα και επιτέθηκε σε δύο ανήλικα προσφυγόπουλα. Όπως καταγγέλλει η ΜΚΟ «'Αρσις», υπεύθυνη για τη φιλοξενία ασυνόδευτων ανηλίκων στον ξενώνα που βρίσκεται στην περιοχή, τα δύο αγόρια, 17 χρόνων, ενώ επέστρεφαν το βράδυ της Τρίτης, 4 Σεπτεμβρίου, στη δομή, δέχτηκαν επίθεση λόγω της καταγωγής τους. Το ένα από τα δύο παιδιά κατάφερε να διαφύγει, ενώ το δεύτερο χτυπήθηκε στο κεφάλι και στο σώμα, τραυματίστηκε σε αρκετά σημεία και διακομίστηκε στο νοσοκομείο", αναφέρουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και επικαλούνται μαρτυρίες τις προηγούμενες μέρες η ίδια - κατά πάσα πιθανότητα - ομάδα ατόμων βρίσκονταν στο σημείο και χειρονομούσε εναντίον άλλων παιδιών που κατευθύνονταν στη δομή.

Όπως εξάλλου τονίζουν, εκτός από αυτό το περιστατικό, έχουν υπάρξει κι άλλα ανάλογα, όπως τις προηγούμενες ημέρες στη Λέσβο η στοχοποίηση της μαντήλας που φορούσε ένα μικρό κορίτσι καθώς και οι συνεχιζόμενες επιθέσεις σε δημοσιογράφους, ενεργούς πολίτες και συλλόγους στο κίνημα αλληλεγγύης. Επίσης, τους προηγούμενους μήνες έχουν καταγραφεί ξυλοδαρμοί μεταναστών στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής.

Τα περιστατικά αυτά φανερώνουν την ύπαρξη ακροδεξιών-φασιστικών ομάδων, που δρουν οργανωμένα σαν σύγχρονα «τάγματα εφόδου» και προβαίνουν σε επιθέσεις με αμιγώς φυλετικά και ξενοφοβικά κίνητρα κατά αλλοδαπών, υπογραμμίζουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζουν ότι τα φαινόμενα αυτά έχουν ενταθεί σε ανησυχητικό βαθμό το τελευταίο διάστημα και υπενθυμίζουν ότι η πρόληψη μέσα από την ένταξη και η αντιμετώπιση φαινομένων ρατσιστικής βίας και συμπεριφοράς βάσει της αντιρατσιστικής νομοθεσίας, όπως ενισχύθηκε στον Ν. 4356/2015, αποτέλεσαν και αποτελούν προτεραιότητα της Κυβέρνησης αυτής.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης