Λαφαζάνης: Να σταματήσει τώρα το απάνθρωπο «τσουνάμι» αποκοπών ηλεκτρικού ρεύματος

Λαφαζάνης: Να σταματήσει τώρα το απάνθρωπο «τσουνάμι» αποκοπών ηλεκτρικού ρεύματος

Ο επικεφαλής της ΛΑΕ καταγγέλλει «τρομοκρατία και εκβιασμούς» νοικοκυριών, επαγγελματιών και επιχειρήσεων που αδυνατούν να πληρώσουν τις οφειλές τους

4517211
"Αν οι Τράπεζες, με την κυβέρνηση Τσίπρα, την ΕΚΤ και την ΕΕ σε ρόλο θεματοφύλακα της ληστείας τους, αρπάζουν απάνθρωπα με αθρόους πλειστηριασμούς σπίτια και λαϊκές περιουσίες, τον ίδια και χειρότερο, ίσως, απάνθρωπο και σε πολλές περιπτώσεις «δολοφονικό» ρόλο ακολουθούν όλο και περισσότερο, ενόψει και ιδιωτικοποίησης, η ΔΕΗ αλλά και οι υπόλοιπες ιδιωτικές εταιρείες παροχής ηλεκτρικού ρεύματος" δηλώνει ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενοτητας Πανος Λαφαζανης.

Καταγγέλει δε ότι "Το τελευταίο διάστημα η ΔΕΗ και οι ιδιωτικές εταιρείες ηλεκτρισμού έχουν επιδοθεί σε ένα βάρβαρο και άπονο «τσουνάμι» αποκοπών ηλεκτρικού ρεύματος, αφού πρώτα τρομοκρατούν και εκβιάζουν νοικοκυριά, επαγγελματίες, εμπόρους και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που αδυνατούν να πληρώσουν τις οφειλές τους".

"Είναι τραγικό" συνεχίζει ο κ. Λαφαζάνης "ότι η ΔΕΗ, αντί να διευκολύνει τους οφειλέτες να πληρώσουν τους φουσκωμένους με χίλια δυο πρόσθετα άσχετα βάρη, λογαριασμούς, έχει επιβάλει ένα δυσβάστακτο καθεστώςδήθεν ρυθμίσεων των οφειλών με μεγάλες προκαταβολές και ελάχιστες δόσεις και προαπαιτούμενο την κανονική αποπληρωμή των τρεχουσών υποχρεώσεων". Και προσθέτει:

"Είναι προφανές, ότι κατ’ αυτόν τον τρόπο η μεγάλη πλειονότητατων οφειλετών δεν μπορεί να μπει στη ρύθμιση και αν μπει την χάνει όταν καθυστερήσει να πληρώσει έστω και μία δόση.

Καλούμε την κυβέρνηση και τις διοικήσεις της ΔΕΗ και των άλλων εταιρειών να τερματίσουν αμέσως αυτό το καθεστώς βαρβαρότητας και εξόντωσης νοικοκυριών, επαγγελματιών και επιχειρήσεων.

Κλείσιμο
Καλούμε κυβέρνηση και εταιρείες ηλεκτρισμού να εφαρμόσουν ρυθμίσεις αποπληρωμής χωρίς προκαταβολές και με ευάριθμες δόσεις, ώστε να δώσουν την ευκαιρία σε όσους έχουν χαμηλά έως ανύπαρκτα εισοδήματα να ενταχθούν και να προσπαθήσουν.

Ειδικά για πολίτες, νοικοκυριά και μικρές δραστηριότητες που αποδεδειγμένα έχουν πολύ μικρά ή ανύπαρκτα εισοδήματα, πρέπει να υπάρξει δυνατότητα για μια μεγάλη περίοδο χάριτοςστην εξόφληση των λογαριασμών, προκειμένου να δοθεί στους ανθρώπους ευκαιρία να ανασάνουν οικονομικά.

Αυτήν την ώρα για όσους πραγματικά δεν έχουν να πληρώσουν τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος, ισχύει πέρα για πέρα ο κανόνας: «Δεν έχω, δεν πληρώνω» και κανένας δεν έχει δικαίωμα να τους κόψει το ρεύμα, όταν μάλιστα δεν τους διευκολύνει πραγματικά στην αποπληρωμή του.

Σήμερα όσοι δεν έχουν και γι’ αυτό δεν πληρώνουν τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού, αντί να αγωνιούν, να φοβούνταιή και να ζουν υπομονετικά και απάνθρωπα σε σπίτι χωρίς καν φως, θα πρέπει να ενεργοποιηθούν και να αντιδράσουν μεμονωμένα και συλλογικά με στόχο ένα μεγάλο κίνημα κατά της ενεργειακής φτώχειας και εξαθλίωσης, για να προασπίσουν τη ζωή τους και την αξιοπρέπειά τους.

Η Λαϊκή Ενότητα το επόμενο διάστημα θα αναλάβει πρωτοβουλίες δράσης ενάντια στις αποκοπές ηλεκτρικού ρεύματος και για την ανάπτυξη ενός κινήματος «Δεν έχω, δεν πληρώνω, αντιδρώ, αγωνίζομαι».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης