Η συμφωνία Ελλάδας-Σκοπίων αποτελεί θετικό προηγούμενο για τη Ν.Α. Ευρώπη, λέει η Αυστριακή πρέσβης στην Αθήνα

Η συμφωνία Ελλάδας-Σκοπίων αποτελεί θετικό προηγούμενο για τη Ν.Α. Ευρώπη, λέει η Αυστριακή πρέσβης στην Αθήνα

Συγχρόνως, η αυστριακή πρεσβευτής εξέφρασε επίσης τη βαθιά της θλίψη και τα συλλυπητήριά της στις οικογένειες των θυμάτων της πυρκαγιάς στο Μάτι

andrea-ikic-bohm
«Τον Ιούνιο Αθήνα και Σκόπια κατέληξαν σε πολιτική συμφωνία στο από δεκαετίες χρονίζον θέμα του ονοματολογικού, η οποία αποτελεί μια μεγάλη διπλωματική επιτυχία και για τις δύο πλευρές, για τον ΟΗΕ και ένα θετικό προηγούμενο για την Ν.Α. Ευρώπη»: αυτό δήλωσε η πρεσβευτής της Αυστρίας Αντρέα 'Ικιτς-Μπεμ, στο περιθώριο πολιτιστικών εκδηλώσεων που διοργανώνει στην Αθήνα η αυστριακή πρεσβεία.

Για την έξοδο από τα μνημόνια, η πρεσβευτής συνεχάρη την Ελλάδα, το λαό της, και τους Ευρωπαίους εταίρους. «Είμαι πολύ ευτυχής που έζησα αυτή τη στιγμή. Με την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη η Ελλάδα μπορεί να γυρίσει σελίδα και να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις προς την ευημερία για την οποία της εύχομαι μεγάλη επιτυχία, όπως επίσης εύχομαι να ανοίξουν ευρείες προοπτικές για τη νέα γενιά», σημείωσε χαρακτηριστικά η κ. Αντρέα 'Ικιτς-Μπεμ, στο χαιρετισμό της.

Συγχρόνως, η αυστριακή πρεσβευτής εξέφρασε επίσης τη βαθιά της θλίψη και τα συλλυπητήριά της στις οικογένειες των θυμάτων της πυρκαγιάς στο Μάτι.

Οι δηλώσεις έγιναν στο περιθώριο του θεσμού του «Ελληνο-αυστριακού Μουσικού καλοκαιριού». Η εκδήλωση έγινε στο "Cotsen Hall" της Γενναδίου Βιβλιοθήκης, σε συνεργασία με τον «Σύλλογο Φίλων Γενναδείου Βιβλιοθήκης» και με την υποστήριξη του Ιδρύματος "SCHWARZ" και της Dr. Martha Walther-Bauer.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης