Καλογήρου: Υποσχέθηκε διάλογο με τους δικηγόρους για τα προβλήματά τους

Καλογήρου: Υποσχέθηκε διάλογο με τους δικηγόρους για τα προβλήματά τους

Ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου δεσμεύτηκε να μιλήσει με τους δικηγόρους, ενώ λίγο πριν αποφάσισε να αποσύρει τη διάταξη του προκατόχου του Σταύρου Κοντονή για την την τριχοτόμηση του Πρωτοδικείου – Τι είπε για τη διαμεσολάβηση

verbeso_kalogiroy
Θέματα της τρέχουσας καθημερινότητας των δικηγόρων, και ιδίως αυτά της καθυστέρησης στην εξυπηρέτηση των δικηγόρων και των ελλείψεων στην υλικοτεχνική υποδομή στο Πρωτοδικείο Αθηνών, τέθηκαν, μεταξύ άλλων, επί τάπητος στην συνάντηση που είχε σήμερα ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης κ. Μιχάλης Καλογήρου με τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας κ. Δημήτρη Βερβεσό. Μάλιστα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΔΣΑ «συμφωνήθηκε για τα υπόλοιπα μείζονα θέματα που αφορούν την Δικαιοσύνη και τη δικηγορία, να ακολουθήσει θεσμικός διάλογος».

Ο κ. Καλογήρου μια ημέρα μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Συλλόγου, πραγματοποίησε την πρώτη του επίσκεψη στον ΔΣΑ, όπου και ανακοίνωσε στον κ. Βερβεσό πως αποσύρει τη διάταξη του προκατόχου του κ. Σταύρου Κοντονή για την την τριχοτόμηση του Πρωτοδικείου. Η διάταξη αυτή είχε αποτελέσει «κόκκινο πανί» για τους δικηγόρους της Αθήνας, οι οποίο μετά από δημοψήφισμα που πραγματοποιήσει ο ΔΣΑ, είχαν ταχθεί με συντριπτική πλειοψηφία κατά της τριχοτόμησης του Πρωτοδικείου με τη δημιουργία άλλων τριών.

verbeso_kalogiroy_2


Όπως αναφέρει ο ΔΣΑ, ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης μετά τη συνάντησή του με τον κ. Βερβεσό «δήλωσε ότι αποτελεί πρώτιστο μέλημά του η οικοδόμηση σχέσεων αμοιβαίας εμπιστοσύνης και αγαστής συνεργασίας με το δικηγορικό σώμα» και δεσμεύτηκε να προβεί «σε άμεσες ενέργειες ούτως ώστε να επιλυθεί η εκκρεμότητα που έχει δημιουργηθεί μετά την απόφαση της Διοικητικής Ολομέλειας του Αρείου Πάγου, για την υποχρεωτικότητα της διαμεσολάβησης, η οποία προβλέπεται να ξεκινήσει να εφαρμόζεται, σύμφωνα με τον ν. 4512/2018, από τις 17.10.2018».

Από την πλευρά του, ο κ. Βερβεσός, «συνεχάρη τον υπουργό για την ανάληψη των καθηκόντων του» και εξέφρασε την ευαρέσκειά του εκ μέρους του δικηγορικού σώματος για την απόσυρση της διάταξης για την τριχοτόμηση του Πρωτοδικείου και για την πρόθεση του υπουργού να αντιμετωπίσει το ζήτημα της διαμεσολάβησης.

Ακόμη ο υπουργός Δικαιοσύνης αποδέχθηκε πρόσκληση να παρευρεθεί και να συμμετάσχει στην προσεχή συνεδρίαση της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων, που θα πραγματοποιηθεί στην Ζάκυνθο στις 12-14 Οκτωβρίου 2018.

Ο κ. Καλογήρου είχε μάλιστα σήμερα εθιμοτυπική συνάντηση με την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κυρία Ξένη Δημητρίου. Ανάλογες συναντήσεις θα ακολουθήσουν με εκπροσώπους δικαστών και εισαγγελέων και με προέδρους των Δικηγορικών Συλλόγων. Στο πλαίσιο αυτό, αύριο ο υπουργός Δικαιοσύνης αναμένεται να συναντηθεί με τον πρόεδρο του Αρείου Πάγου κ. Βασίλειο Πέππα και την ερχόμενη Δευτέρα με την πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου κυρία Ανδρονίκη Θεοτοκάτου καθώς και με τον προεδρεύοντα του Συμβουλίου της Επικρατείας κ. Αθανάσιο Ράντο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης