Προσλήψεις στα μέσα μαζικής μεταφοράς εξήγγειλε ο Σπίρτζης

Spirtzis2

«Οι προσλήψεις θα γίνουν «προφανώς μέσω ΑΣΕΠ, προφανώς με ορθολογισμό, προφανώς με απόλυτο κριτήριο το τι πραγματικά χρειάζονται», τόνισε

«Στον τομέα των υποδομών πρέπει να κάνουμε πολλά βήματα, όχι απλώς να ονοματίσουμε τα έργα που πρέπει να γίνουν, αλλά να δώσουμε πραγματική υπόσταση σε μία σειρά από θεσμικές τομές που έχουν γίνει, ώστε να μπουν στη ζωή μας και να δει ο πολίτης την διαφορετική λειτουργία και τον διαφορετικό τρόπο με τον οποίο γίνονται τα δημόσια έργα. Και βέβαια, ένα συγκεκριμένο, ιεραρχημένο, αξιολογημένο σχέδιο υποδομών, για όλη τη χώρα. Να ξέρουμε όλοι ποιες είναι οι υποδομές που πρέπει να γίνουν, ποιο είναι το σχέδιο, γιατί αυτή η ιεράρχηση και όχι κάποια άλλη». Αυτό δήλωσε μεταξύ άλλων σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό "105,5 Στο Κόκκινο", ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, τονίζοντας ότι «η μεγάλη προτεραιότητα πλέον πρέπει να δοθεί στις μεταφορές, στα μαζικά μέσα μεταφοράς και την ποιοτική τους αναβάθμιση. Πόσο κοστίζουν στον πολίτη στην καθημερινότητα, τι ποιότητα έχουν και τι ποσότητα, στην Αθήνα, την Θεσσαλονίκη, σε όλη την Ελλάδα. Δεν μπορεί η χώρα να περιμένει, με μία νεοφιλελεύθερη λογική μη σχεδιασμού και υποστελέχωσης σε σειρά κρίσιμων τομέων. Δεν είναι π.χ. δυνατόν να μην έχουμε οδηγούς στα λεωφορεία, να μην έχουμε μηχανοδηγούς στα τρένα και στο μετρό, να μην έχουμε ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, γιατί το κόστος για τους αντίστοιχους οργανισμούς είναι πολλαπλάσιο».

Θα υπάρξει πρόγραμμα ενίσχυσης με ανθρώπινο δυναμικό για τους συγκεκριμένους φορείς, επιβεβαίωσε ο κ. Σπίρτζης, «προφανώς, θα είναι κερδοφόρο για αυτούς τους οργανισμούς». Οι προσλήψεις θα γίνουν «προφανώς μέσω ΑΣΕΠ, προφανώς με ορθολογισμό, προφανώς με απόλυτο κριτήριο το τι πραγματικά χρειάζονται».

Αναφερόμενος στη σημερινή κατάσταση, ο κ. Σπίρτζης επιβεβαίωσε ότι το προηγούμενο διάστημα και με την τουριστική περίοδο στην κορύφωσή της, υπήρχαν περιπτώσεις που στην "μπλε γραμμή" του μετρό κινείτο συρμός ανά 20 λεπτά, ενώ «υπάρχουν και χειρότερα, λόγω έλλειψης προσωπικού, απαγόρευσης προσλήψεων σε κρίσιμες ειδικότητες, ενός δογματισμού που υπάρχει», καθώς «έχουμε αποδείξει ότι αυτά που πληρώνουν οι Οργανισμοί σε ρεπό και σε υπερωρίες είναι πολλαπλάσια του να κάνουν τις απαραίτητες προσλήψεις».

Όπως προανήγγειλε, οι σχετικές κινήσεις για την ενίσχυση των μαζικών μεταφορών με προσωπικό «θα γίνουν μέσα στον χρόνο», ενώ σημείωσε ότι «ο προγραμματισμός δεν είναι προσλήψεις για να κάνουμε προσλήψεις, γίνεται μεγάλη προσπάθεια αναθεώρησης του πώς λειτουργούν οι αστικές συγκοινωνίες στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη. Ο ΟΑΣΑ και ο ΟΣΕΘ (ο αντίστοιχος φορέας της Θεσσαλονίκης) θα έχουν σχεδιασμό σε επίπεδο νομού και όχι μόνο στο χώρο ευθύνης του. Θα εντάξουν στο σχεδιασμό και τα ΚΤΕΛ στις περιφερειακές ενότητες Αττικής και Θεσσαλονίκης αντίστοιχα. Τότε θα πρέπει να αναλύσουμε τις πραγματικές ανάγκες σε αυτούς τους οργανισμούς και τα διαφορετικά στάδια για την εξέλιξη και την παράδοση του μετρό στην Θεσσαλονίκη (δοκιμαστικά το 2019 και κανονικά το 2020) και την επέκταση στην Αθήνα, με την έναρξη του έργου της Γραμμής 4».

ΣΧΟΛΙΑ (26)

Προσλάβετε προσλάβετε !

Και ποιός θα τους πληρώνει τους κηφήνες που θα προσλάβετε ; Οι βιομήχανοι οι κολλητοί σας , που δεν πληρώνουν μια ; Οι ξενοδόχοι που έχουν μόνιμα ζημίες; Οι εφοπλιστές που έχουν το στόλο στο αφορολόγητο ; Η το αντιπαραγωγικό , κακοριζικο , τριτοκοσμικό δημόσιο ; Η Ελλάδα θα γίνει κανονική χώρα , μόνο υπό μια προϋπόθεση : κατάργηση του αχανούς και αγνώστου δημοσίου τομέα και διατήρηση μόνο των νευραλγικών δημοσίων υπηρεσιών στη βασική εκπαίδευση και στο στρατό !

M59

Κάντε προσλήψεις στο δημόσιο (δεξιούς-αριστερούς-κεντρώους) ,εκεί που πρέπει και όσους πρέπει αρκεί να φύγουν οι μεσάζοντες εργολάβοι από την μέση. Το νταβατζιλίκι τέλος , νοσοκομεία, σχολεία, συγκοινωνίες, κλπ να προσλαμβάνουν και να πληρώνουν ότι λέει το ενιαίο μισθολόγιο , αντί να τα δίνουν στους νταβατζήδες εργολάβους που παραθερίζουν στην Μύκονο εκβιάζοντας τους κολίγες υπαλλήλους τους να δουλεύουν 12ωρα με μισθό τετραώρου κατ΄αποκοπή και αυτοί να πίνουν εις υγείαν των κορόιδων. Κομμένος ο αέρας ο κοπανιστός και οι υπερτιμολογήσεις εις βάρος του δημοσίου , ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του. Άστε τα τρόλλια να σκούζουν, είναι γιατί τους κόβεται η μάσα!!!

Tempeli

Προφανώς ΔΥ που δουλεύεις καθαριστης σε κάποιο υπουργείο και πας σπίτι σου από τις 12 ενώ ο εργολάβος θα σε έβαζε να δουλέψεις. Ε τεμπελακο? Που πουλάς ιδέες του 1930 στο 2018.Τεμπελακο.

Cheers

Εύχομαι κηφήνα να πάνε τα ομόλογα στο 10%, να καταρεύσει η οικονομία σας και να χάσεις την δουλειά σου στο δημόσιο όπως έχουν χάσει την δουλειά τους χιλιάδες στον ιδιωτικό τομέα. Να γίνει Βενεζουέλα το μαγαζί και να ψάχνεις να βρείς χαρτί υγείας γιατί αυτό σου αξίζει. Να τους πληρώνεις από την τσέπη σου ρε!!! Κοπρίτη δημοσιοκηφήνα. Που θα μας επιβάλεις φόρους γιατί θέλετε κομματικό στρατό.

V

Το πρόβλημα δηλαδή κατά τον σύντροφο Σπίρτζη είναι η έλλειψη προσωπικού... Για αυτό τα λεωφορεία περνάνε στη χάση και στη φέξη, όχι γιατί τα μισά έχουν βγει off και κανιβαλίζουν τα άλλα μισά για ανταλλακτικά. Λεωφορεία θέλουμε, όχι προσλήψεις. Αλλά τα λεωφορεία δεν ψηφίζουν, ενώ τα πελατάκια ψηφίζουν. Το νέο ήρθε σύντροφοι, ξεμπλέξαμε με το παλιό, ε;

ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, δεν πήγαν χαμένοι οι αγώνες μας. Και κλααααμα οι δεξιοί, φασιστες.

ΓΙΩΡΓΗΣ

Δηλαδη ο Τσιπρας κυβερναει, οχι για να καλυτερεψει τη ζωη του Λαου, και να δουμε καλυτερες μερες, αλλα για να... κλαψουν ''οι δεξιοι φασιστες''!!Ε,ειστε για τα σιδερα και οι δυο.Απο ενα πεισμα λοιπον και για να κλαψουν οι''φασιστες'' πουλησατε-χαρισατε στους γυφτοσκοπιανους τη Μακεδονια!! Ε,για αυτο ακριβως, κλαιμε ολοι οι πραγματικοι Ελληνες, για το κακο που μας βρηκε με τον Τσιπρα! Κλαιει ολος ο Λαος, εκτος,βεβαια των εθνικων προδοτων, και των γυφτοσκοπιανων,που... χ α ι ρ ο ν τ α ι!

danaos

Προσλήψεις παντού,με άλλα λόγια εξαγορά ψήφων, σε μια απέλπιδα προσπάθεια το κακό για τους Συριζανέλ κλίμα να ανατραπεί. Έτσι.μέχρι τις εκλογές το έρμο το Δημόσιο θα υπερπληρωθεί με Καρανίκες και μετά θα διαμαρτύρονται για απολύσεις. Όχι,που νομίζετε κάποιοι ότι τα παιδιά δεν έχουν μυαλό!

Επιβατης

Νομιζω οτι οσοι φωναζετε ειστε κομματισμενοι εως το κοκκαλο και ουδεμια σχεση με τα ΜΜΕ εχετε ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΧΘΕΣ.

ΓΙΩΡΓΗΣ

Παντου προσληψεις και απο χθες;! Και θα τους πληρωνουν οι εργασθεντες και οι εργαζομενοι με τα δεδουλευμενα τους και τους σημερινους κοπους τους,τοσους μισθοφορους και χειροκροτητες του καθεστωτος Τσιπρα; Ενταξει,Αλλα τοτε μην ψαχνεις για κοροιδα στο Εσωτερικο ή Εξωτερικο να σου ακουμπησουν τα λεφτα τους και να τους τα φαει ο Τσιπρας με τους Καρανικες του! Και δυο παρατηρησεις για τον τιτανοτεραστιο Τσιπρα το ''σκονακια'' και ''αντιγραφεα'': Η όποια καθεστωτικου τυπου προπαγαντα στην εποχη του Διαδικτυου, ειναι πολυ ανισχυρη.Η υποτιμηση του ευρω και αλλων τινων μεθοδευσεων των λαικιστων, ειναι εντελως αδυνατη. Ο Αντρεας και η εποχη του παρηλθε και δεν αντιγραφεται.Ανοητε Τσιπρα, παλι μπερδεψες τα ''σκονακια'' σου και παλι λαθος θεμα και λαθος εποχη,αντιγραφεις!!

ΚΥΡΙΑΚΟΣ

προσληψεις στην ΕΡΤ, προσληψεις στα Μεσα Μαζικης Μεταφορας, προσληψεις σε δημους και εκλογες φθινοπωρο

νωνδας

Προφανως μεσω ΑΣΕΠ, προφανως με ορθολογισμο, προφανως με απολυτο κριτηριο το τι πραγματικα χρειαζονται...προφανως για ψηφους καθοτι εχουμε μπει σε προεκλογικη περιοδο!

takis

Ποσους δημοσιους υπαλληλους ειχε η Ελλαδα το 1980 ? (τοτε δεν ειχαμε ακομη ουτε υπολογιστες ουτε μηχανογραφηση) και ποσους εχουμε σημερα (με υπολογιστες software μηχανογραφηση και δεν συμμαζευεται)

Κάθε μέρα νέα εξαγγελία

ανάπτυξης πελατειακών σχέσεων. Οι ροζ αριστεροί έχουν καταντήσει τρισχειρότεροι από τους παλαιοδεξιούς ρουσφετο-Μαυρογιαλούρους που κατηγορούσανε. Και το κάνουν σε εποχές που έχουνε εξαντλήσει τα περιθώρια, δεν υπάρχουν άλλα. Οι ξεφτιλισμένοι καρεκλοκένταυροι θα τα έχουν καταστρέψει όλα μέχρι τις εκλογές, δεν έχουν οποιοδήποτε ηθικό φραγμό. Νοιάζονται μόνο για τη διατήρηση στην εξουσία και για τα προνόμια και τις μίζες που τους αποφέρει η σφραγίδα της εξουσίας.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

antonisvgontzas-696x439

«Θα καταλήξεις να επιδοκιμάζεις ή να ανέχεσαι τις χυδαίες ύβρεις του πρώτου και των επιθυμιών του δεύτερου» επισημαίνει στο Σπύρο Δανέλλη το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ 

11