Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου: «Έχω έρθει με ένα σοβαρό αίσθημα ευθύνης - Η χώρα αλλάζει σελίδα»

mariliza

Τελετή παράδοσης - παραλαβής του  υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης  - «Τιμητική η θέση μου», σημείωσε η νέα υπουργός  - Η κυρία Όλγα Γεροβασίλη ευχήθηκε ολόψυχα καλή επιτυχία στο  καινούργιο της ρόλο 

Την ανάγκη δημιουργίας μιας «ευρύτερης προοδευτικής σύγκλισης και συνεργασίας», για το σχεδιασμό και την υλοποίηση του σχεδίου ανασυγκρότησης της χώρας στην μεταμνημονιακή εποχή, επισήμανε η νέα υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής με την παρουσία της απερχόμενης υπουργού Όλγας Γεροβασίλη και του γενικού γραμματέα του υπουργείου, Γρηγόρη Θεοδωράκη.

Η κ. Ξενογιαννακοπούλου εξήγησε ότι ήταν τρεις οι λόγοι που την οδήγησαν να αποδεχτεί την πρόταση του πρωθυπουργού για συμμετοχή της στο κυβερνητικό σχήμα, μετά από έξι χρόνια απουσίας από την ενεργό πολιτική.

Ο πρώτος λόγος ήταν γιατί «η χώρα γυρίζει σελίδα αυτή την περίοδο μετά από 10 πολύ δύσκολα χρόνια κρίσης και μνημονιακής πολιτικής», σημείωσε η υπουργός και πρόσθεσε: «Τώρα έχει έρθει η ώρα να προχωρήσουμε μπροστά και να ανοίξουμε ένα νέο δρόμο για το μέλλον με ένα σχέδιο θεσμικής, κοινωνικής, αναπτυξιακής ανασυγκρότησης της χώρας».

Ο δεύτερος λόγος είναι γιατί «πάντα πίστευα την ανάγκη μιας ευρύτερης προοδευτικής σύγκλισης και συνεργασίας, ακόμα περισσότερο σε αυτή τη φάση που χαράσσουμε και καλούμαστε να υλοποιήσουμε το σχέδιο για την επόμενη ημέρα». «Είναι σημαντικό», τόνισε, «τι χαρακτηριστικά θα έχει αυτό το σχέδιο, ποια θα είναι η κατεύθυνση, οι αρχές του, οι προοπτικές του, αλλά και ποια πολιτική και κοινωνική συμμαχία θα κληθεί να το υλοποιήσει. Και σε αυτή την κατεύθυνση είναι κρίσιμο, αυτή η νέα σελίδα που γυρίζουμε στη χώρα μας να έχει ένα προοδευτικό πλαίσιο και ένα προοδευτικό πρόσημο. Είναι μια μάχη, η οποία θα συνεχιστεί, διότι οι δυσκολίες θα συνεχίσουν να υπάρχουν. Αλλά θα έχουμε μεγαλύτερα περιθώρια πολιτικών ελιγμών και όσο πιο ισχυρή είναι η στρατηγική μας τόσο πιο ξεκάθαρος και ανοιχτός θα είναι αυτός ο δρόμος για το μέλλον».

Ο τρίτος λόγος, πρoσέθεσε η κ. Ξενογιαννακοπούλου, είναι τα χαρακτηριστικά αυτού του υπουργείου, το οποίο «βρίσκεται στην καρδιά των θεσμών, της διοίκησης άρα της δημοκρατικής λειτουργίας». Υπογράμμισε ακόμα ότι η δημόσια διοίκηση τα προηγούμενα χρόνια στοχοποιήθηκε και απαξιώθηκε εξαιτίας της επικράτησης των νεοφιλελεύθερων ιδεών, αναγνώρισε ότι το Δημόσιο αντιμετωπίζει προβλήματα, παθογένειες και αδυναμίες, αλλά τόνισε ότι «δεν μπορεί να υπάρξει δημοκρατία χωρίς ισχυρή, ανεξάρτητη και αποτελεσματική δημόσια διοίκηση».

Η Όλγα Γεροβασίλη, κάνοντας απολογισμό της θητείας της, ανέφερε ότι «δουλέψαμε στοχευμένα, συστηματικά κι εντατικά σε δύο παράλληλους άξονες: Ο πρώτος ήταν να αναστραφεί η αρνητική εικόνα, που, πατώντας πάνω στις παθογένειες πολλών δεκαετιών, κορυφώθηκε τα τελευταία χρόνια με τη νεοφιλελεύθερη ιδεολογική αντίθεση και βίαιη επίθεση προς τον δημόσιο χαρακτήρα του κράτους. Και ο δεύτερος ήταν να θωρακιστεί και να εμπεδωθεί το Δημόσιο ως βασικός φορέας και πυλώνας της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας». Σημείωσε ότι το Δημόσιο διαθέτει πλέον αξιολόγηση δομών, Ψηφιακά Οργανογράμματα και Περιγράμματα Θέσεων Εργασίας, ενιαίο σύστημα κινητικότητας, ηλεκτρονικό σύστημα αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων, ενώ έχουν δρομολογηθεί αναβαθμισμένα συστήματα ολιστικής διαχείρισης του ανθρώπινου δυναμικού (HRMS), η αναβάθμιση του συστήματος «Ερμής», σύστημα στοχοθεσίας, απλοποίηση διαδικασιών, ψηφιακά συστήματα και έργα ψηφιακής υποδομής, εθνική πύλη για την κωδικοποίηση της ελληνικής νομοθεσίας και αξιοκρατικές διαδικασίες επιλογής των επιτελικών στελεχών του δημόσιου τομέα.

Από την πλευρά του ο Γρηγόρης Θεοδωράκης χαρακτήρισε την απερχόμενη υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης ως «απολύτως επιτυχημένη στον έργο της», καθώς «σχεδίασε και υλοποίησε μια σειρά από ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις στη δημόσια διοίκηση σε μια δύσκολη συγκυρία με σκληρή διαπραγμάτευση, με περιορισμένους υλικούς και άυλους πόρους, με ένα δημόσιο τομέα φτωχοποιημένο και με ένα ανθρώπινο δυναμικό απαξιωμένο».

Για τη νέα υπουργό, ο γενικός γραμματέας είπε ότι «έχει δώσει δείγματα γραφής για τις ικανότητές της, για το ήθος της και για τη ποιότητα που έχει ως άνθρωπος και ως πολιτικός», ενώ εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «θα συνεχίσει το έργο της κ. Γεροβασίλη με το ίδιο πάθος».

Στο τέλος της τελετής η κ. Γεροβασίλη παρέδωσε στην κ. Ξενογιαννακοπούλου το πολυσέλιδο σχέδιο «Εθνικής Στρατηγικής για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση 2017 - 2019», όπου αποτυπώνονται τα βήματα υλοποίησης της μεταρρύθμισης στο Δημόσιο. 

ΣΧΟΛΙΑ (43)

ΓΦ

Πού στο διάολο τούς βρίσκει και ξεθάβει αυτό το παιδί όλους τούς εγκεφαλικά και ηθικά ανάπηρους, το φελέκι μου... Ορίστε, τώρα, το ξερολίζα μεριομαλακοπούλου ήρθε, λέει, με αίσθημα ευθύνης... Ουστ, ρε σκάρτα λαμπιόνια τού τσίρκου! Χαραμοφάηδες, απατεώνες.... υπάρχει Θεός, ρε καθίκια!

ΝΙΚΟΣ

Μάλλον ήρθες για να συμπληρώσεις τις όμορφες του σύριζα, μαζί με την Παπακώστα. Δίπλα στην Αυλωνίτου, την Καρακώστα, την Φωτίου, την Γεροβασίλη και την Βάκη. Η Νοτοπούλου εξαιρείται.

συνταξιουχος

ναι ναι με αισθημα ευθυνης πασοκτζου. απο πασοκ μπηκες στον συριζα. δεν φτανει που ροκανισες τις συνταξεις μας μπηκες στον συριζα να φας πιο πολλα. εχει φαι ο συριζα.απο πασοκα εγινες αθεη. σαν την παπακωστα εισαι. και εσυ οπου φυσαει ο ανεμος εισαι.

amerikanos

ρε αλεκση αφου δινεις χωρο σε ολη την πλεμπα του πασοκ .... απο κουρουμπλη ... περκα ... τσακγρη και βαλε για ρε φιλε δεν παιρνεις και τον γιωργακη μεσα ... αφου το παιδι ειναι για ταξειδια και για διεθνες θα περναγατε φινα στον προεδρικο αεροπλανο ασε που θα σου κανε και καμια ξενη ξυπολητη πασα να σε ξελαμπικωνε ....

Πίνδαρος

Έκανες και γραμματέας του κόμματος τρομάρα σου .

ΓΚΟΥΕΕΕΕΕΕΕ

Η ΠΑΣΟΚΑΤΖΟΥ ΚΑΙ Η ΠΑΡΕΑ ΤΗΣ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΤΣΙΡΚΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ !!! ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΤΟΥΣ . ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΤΑ ΚΛΕΨΙΜΕ'Ι'΄ΚΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΞΑΝΑΜΠΟΥΝ ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥΣ ΘΩΚΟΥΣ ΓΙΑ ΝΕΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ !

amerikanos

το σκατο οσο και αν το πλυνεις = χαχαχαχαχα θα ειναι σκατο τωρα μας το σερβιρεις σαν τελειο εδεσμα .... καλα που εισουνα μωρη οταν ο κουρμπλης αποστατουσε ?? καταλαβες αργα οτι εχει μελι στον εαμ και ειπες ποτε δεν ειναι αργα ... δεν πειραζει στις επομενες εκλογες θα κανεις την τροτεζα = θα βλεπεις την βουλη απο το πεζοδρομιο

Ilias

Χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχ!!!! Ήρεμη δύναμη γράφει κάποιος σύριζαιος!!!! Αυτή η κυρία έφερε το ΔΝΤ(ΓΑΠ), ψήφισε το δεύτερο μνημόνιο, την έκανε και καλά για το δεύτερο και επανήλθε για την θέση!!!!! Χαχαχα Χ αχαχαχαχαχ αχαχαχαχαχ αχ!!!!Ούτε την ψήφο της δεν θα δει και πληροφορίες ο Σύριζα σε δημοσκοπήσεις που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί έχει εξαφανιστεί Β Ελλάδα και χαρποαλευει νότια!!! Και ο Τσίπρας επανέφερε την Παπακώστα!!! Χαχαχαχαχαχαχ α α χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχ!!!!! Ε ρε γέλια με τα σουργελα!!!!!!!

Μ59

Πολύ φόρα πήρες ρε λιά ,μόνη της το έφερε το ΔΝΤ ???? Πήγε στη Αμερική και προσκάλεσε???? Αν είναι όποιος βουλευτής εκάστου κόμματος επειδή ψήφισε μνημόνια κλπ περικοπές να μπαίνει στο περιθώριο, τότε πες μας ρε φιλαράκο , πόσοι από τους 300 δεν ψήφισαν μνημόνια και αν πρέπει όλοι να παραιτηθούν και να αποχωρήσουν . Επίσης σε πληροφορώ ότι δεν είμαι Συριζαίος με την έννοια που εσύ είσαι ΝΔούλα, και εκεί στην Βόρεια Ελλάδα δεν μας είπες τώρα που δεν ψηφίζουν Σύριζα τι σκατά ψηφίζουν ???? Πες μας να μας φτιάξεις την μέρα!!! Μόνο μη πεις αντιμνημονιακή ΝΔ, γιατί ο κούλης θα σε τιμωρήσει να δουλεύεις 12ωρο που θα τον ψηφίσεις........

Μ.ΠΑΣΟΚ

ΑΝΤΕ ΠΑΓΕΝΕ ΡΕ ΠΟΥ ΜΙΛΑΣ . ΞΕΠΟΥΛΗΣΕΣ ΥΗΝ ΚΥΠΡΟ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΡΕ ΚΑΙ ΕΧΕΙΣ ΘΡΑΣΟΣ ΝΑ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΒΓΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΟ?

Φριφρίκος

ΜΗ ΜΟΥ ΘΥΜΩΝΕΙΣ ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ.............

M59

Μαριλίζα μην ακούς τα τρόλλια ,είσαι η ήρεμη δύναμη και τους εκνευρίζεις..... Το προοδευτικό μυαλό και προσωπικότητα δεν ανήκει σε κόμματα αλλά στην κοινωνία!!! Απλά κάνε ότι καλλίτερο μπορείς για τον τόπο!!!

Μονομάχος

Αυτή δεν ανήκει στα σαράντα χρόνια διακυβέρνησης που μας κατέστρεψαν ,όπως λένε οι συριζαιοι ; Η κυρία που ήταν ; Στό υπερπέραν !!!!!!! Ε ρε γλέντια !!!! Άντε να συνεννοηθείς με τα σουργελα Ο θεός βοηθός !!!!!!

Απλά

Ήταν μια απλή Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ , απλά Παπανδρεική, απλή βουλευτής , απλή Υπουργός , απλή βουλευτής.Ηρθε να συνεχίσει το έργο της προκατόχου ,απλά.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

nea-dimokratia-emvlima

«Δεν εξηγείται αλλιώς ότι ψεύδεται δημοσίως ισχυριζόμενος ότι τάχα ο ΣΥΡΙΖΑ, και όχι η Νέα Δημοκρατία, έδωσε πρόσβαση και στους ανασφάλιστους πολίτες στα νοσοκομεία», αναφέρει η Πειραιώς 

22
4721601

Επίθεση του υπουργού Υγείας στη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη με αφορμή την παρουσίαση του κυβερνητικού προγράμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τον τομέα της υγείας

7
stamatis_malelis

«Υπάρχουν στελέχη, υψηλά και μεσαία τα οποία βρέθηκαν στο ΣΥΡΙΖΑ, έχουν απογοητευτεί, περιθωριοποιήθηκαν και θέλουν να επιστρέψουν στο ΚΙΝΑΛ», ανέφερε ο γραμματέας επικοινωνίας του ΚΙΝΑΛ, Σταμάτης Μαλέλης

8
4724763

Πρόληψη μέσα από ολοκληρωμένο πρόγραμμα δράσεων, βελτίωση των συνθηκών παροχής υπηρεσιών υγείας αποτελούν βασικούς άξονες του προγράμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την Υγεία που παρουσίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

87
lakopoulos_ar

Ο συντονιστής του ΚΙΔΗΣΟ επισημαίνει πως ο Γιώργος Λακόπουλος υπήρξε συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού και ότι χολώθηκε όταν δεν πήρε ό,τι προσδοκούσε - «Γράφει από την οπτική γωνία που του επιβάλλει το συμφέρον του» προσθέτει

51