Αβραμόπουλος: Χρειάζεται εθνική συνεννόηση για να προχωρήσει η χώρα μπροστά

avra_09

Σύμφωνα με τον Ευρωπαίο επίτροπο, «αν το πολιτικό σύστημα είχε αναδείξει τη συνεννόηση και τη συναίνεση ως βασικό όρο μετά την ένταξη στο μνημόνιο, η έξοδος θα είχε γίνει πολύ νωρίτερα»

Την ανάγκη της εθνικής συνεννόησης μετά την έξοδο από το μνημόνιο προέταξε, σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο 24/7, ο αρμόδιος επίτροπος για τη Μετανάστευση, την Ιθαγένεια και τις Εσωτερικές Υποθέσεις, Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Σύμφωνα με τον Ευρωπαίο επίτροπο, «αν το πολιτικό σύστημα είχε αναδείξει τη συνεννόηση και τη συναίνεση ως βασικό όρο μετά την ένταξη στο μνημόνιο, η έξοδος θα είχε γίνει πολύ νωρίτερα. Η συναίνεση είναι προϋπόθεση για να προχωρήσει η χώρα μπροστά. Χρειάζονται φοβερές προσπάθειες για την ανάταξη της οικονομίας και τη θεσμική ανασυγκρότηση, ζητούμενο είναι η ανασυγκρότηση του κράτους και αυτό δεν μπορεί να γίνει παρά από όλους μαζί».

Ο κ. Αβραμόπουλος αναφέρθηκε και στη συνταγματική αναθεώρηση, την οποία χαρακτήρισε «μεγάλη ευκαιρία, προκειμένου να γίνουν συγκλίσεις για τις μεγάλες αλλαγές που έχει ανάγκη η πατρίδα μας».

Επίσης, υποστήριξε ότι «είναι ευθύνη του πολιτικού συστήματος, είναι ηθική και πατριωτική υποχρέωση η αναζήτηση συναινέσεων για να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη στους θεσμούς».

Ο ίδιος διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να εγκαταλείψει τη θέση του πριν την ολοκλήρωση της θητείας του και εξέφρασε την άποψη ότι και μετά είναι σημαντικό το συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο να μείνει σε ελληνικά χέρια.

Τέλος, σε σχέση με το προσφυγικό-μεταναστευτικό ο αρμόδιος Ευρωπαίος επίτροπος τόνισε: «Περνάμε δύσκολες στιγμές στην Ιταλία και στην Ισπανία και χρειάζεται εγρήγορση, ώστε να μη γίνει το προσφυγικό αυτό που θα κλονίσει το ευρωπαϊκό οικοδόμημα. Τον τελευταίο καιρό έχουν πάρει δύναμη τα εθνικιστικά-λαϊκιστικά κινήματα, καλλιεργώντας την ξενοφοβία. Είναι αδιανόητο να μιλάμε για σύνορα όταν έχει διαμορφωθεί χώρος ελεύθερης διακίνησης ιδεών και προσώπων εδώ και δεκαετίες. Χρειάζεται διαρκής στήριξη και προστασία αυτού του κεκτημένου.

Οι λαϊκιστικές δυνάμεις ευθέως επιτίθενται στην Ευρώπη. Πυροβολούν τα πόδια τους. Οι Ιταλοί έχουν τύχει μεγάλης υποστήριξης από την Ευρώπη και σήμερα δεν είμαστε σε κατάσταση κρίσεως όπως το 2015. Ούτε η Ελλάδα, ούτε η Ευρώπη είχαν εμπειρία τότε. Δεν θα πετύχει ο εκβιασμός των λαϊκιστών. Η Ευρώπη δεν μπορεί να απειληθεί ή ν

ΣΧΟΛΙΑ (1)

Μήτσος

Μίλησε και το απόλυτο μηδέν

Α

Για ποιον δουλεύετε άραγε και τι συμφέρον έχετε;;;; έχετε τελειώσει πολιτικά, πρέπει σιγά σιγά να το συνειδητοποιήσετε.. προπαγάνδα καπουτ... Σας ευχαριστούμε πάντως όλους σας διότι χωρίς εσάς δε θα βλέπαμε πλέον τόσο καθαρά..αντιος και στα τσ@κιδι@

Ναι ναι

Στειλε κι αλλους ισλαμιστες εσυ στην Ευρωπη και θα παμε ολοι πολυ μπροστα... απο μια κρεμαλα ή απο ενα κουτσουρο για το δημιο.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

zaef00

Ανασκευασμένες εμφανίζονται οι δηλώσεις του πρωθυπουργού των Σκοπίων από το πρακτορείο ΜΙΑ - Πλέον, εμφανίζεται να αναγνωρίζει ότι «ένα μέρος της γεωγραφικής ενότητας της Μακεδονίας είναι στην Ελλάδα, ένα στην Βουλγαρία και το βόρειο τμήμα είναι στη χώρα μας»  

34
zaef_mesa

Κλιμακώνει τις προκλήσεις ο πρωθυπουργός των Σκοπίων στην προσπάθειά του να συσπειρώσει τους πολίτες της χώρας του εν όψει του δημοψηφίσματος της 30ής Σεπτεμβρίου για τη Συμφωνία των Πρεσπών

123