Δανέλλης: Ανιστόρητος και εκτός πραγματικότητας όποιος αφαιρεί τον ΣΥΡΙΖΑ από τον προοδευτικό πολιτικό χάρτη

Δανέλλης: Ανιστόρητος και εκτός πραγματικότητας όποιος αφαιρεί τον ΣΥΡΙΖΑ από τον προοδευτικό πολιτικό χάρτη

Συνέντευξη «Στο Κόκκινο»

main_danellis
«Ο διαχωρισμός μεταξύ προόδου και συντήρησης είναι ελαστικός, ο καθένας αυτοπροσδιορίζεται όπως θέλει. Στην πράξη όμως φαίνεται ποιες πολιτικές είναι προοδευτικές και ποιες συντηρητικές, ποιες γυρίζουν προς τα πίσω», δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» ο βουλευτής του «Ποταμιού», Σπύρος Δανέλλης.

«Υπάρχει επίσης μία πραγματικότητα, στις ασκούμενες πολιτικές και τον σχεδιασμό για το αύριο, είτε για οικονομικές πολιτικές, είτε για την εξωτερική πολιτική της χώρας, ή την θέση της στην Ευρώπη και τον παγκόσμιο χάρτη. Βεβαίως, και για τα δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη. Εκεί φαίνεται ποιος είναι προοδευτικός και ποιος συντηρητικός», ανέφερε στη συνέντευξή του ο κ. Δανέλλης.

«Δεν μπορεί να αναφέρεται κάποιος στο προοδευτικό μέρος του πολιτικού χάρτη και να αφαιρεί τον ΣΥΡΙΖΑ, πρέπει να είναι ανιστόρητος και εκτός πραγματικότητας. Η εμπάθεια στην πολιτική δεν βοηθάει, πρέπει να λειτουργούμε όχι με το θυμικό αλλά με την λογική», σημείωσε σε άλλο σημείο ο κ. Δανέλλης, προσθέτοντας ότι «υπάρχουν πολλές διαφορές μεταξύ Αριστεράς και Δεξιάς είτε το θέλουμε είτε όχι, προφανώς οι δυνάμεις που θα πρέπει να βρουν έναν τρόπο στενής συνεργασίας και συνεννόησης είναι αυτές που αναφέρονται στην πρόοδο και το δείχνουν με τις συγκεκριμένες πολιτικές, προτεραιότητες και αντιλήψεις που πρέπει να υπηρετήσουν».

Σχολιάζοντας το γεγονός ότι οι βουλευτές του Ποταμιού Γρ. Ψαριανός και Γ. Αμυράς δεν έχουν διαψεύσει δημοσιεύματα που τους θέλουν να συζητούν με την ΝΔ, ο κ. Δανέλλης σημείωσε ότι «δεν είναι ούτε ευχάριστη ούτε χρήσιμη μία τέτοια δημόσια συζήτηση. Προφανώς, καθένας μας πρέπει να έχει το σθένος να εκφράζει δημόσια την άποψη που έχει και την πολιτική του απόφαση, εάν έχει πάρει μία τέτοια απόφαση».

Για τα σενάρια που θέλουν τον ίδιο να συνεργάζεται με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Δανέλλης απάντησε ότι «δεν μπορούμε να περάσουμε από το διχαστικό κλίμα του παρελθόντος, μνημόνιο-αντιμνημόνιο, που κόστισε τόσο πολύ, στο ΣΥΡΙΖΑ-αντιΣΥΡΙΖΑ, που στήνεται εδώ και αρκετό καιρό. Δεν είναι ούτε χρήσιμο ούτε ορθό πολιτικά».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης