Τζανακόπουλος: Δεν είναι αντικειμενικά αναγκαία η περικοπή των συντάξεων για το 3,5% του πλεονάσματος

Τζανακόπουλος: Δεν είναι αντικειμενικά αναγκαία η περικοπή των συντάξεων για το 3,5% του πλεονάσματος

Συνεχίζοντας τη λογική της παροχολογίας είπε, επίσης, ότι «είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης να κινήσει τη διαδικασία για αύξηση του κατώτατου μισθού»

tzanakop-foto-pro
Στη «γραμμή» των υποσχέσεων για την μη περικοπή των συντάξεων εμφανίστηκε το πρωί της Τετάρτης ο Δημήτρης Τζανακόπουλος δηλώνοντας στην ΕΡΤ ότι «αντικειμενικά δεν είναι αναγκαίο (σ.σ. η περικοπή των συντάξεων) για να επιτευχθεί ο στόχος του 3,5% στο πλεόνασμα». Συνεχίζοντας τη λογική της παροχολογίας ο κ. Τζανακόπουλος είπε, επίσης, ότι «είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης να κινήσει τη διαδικασία για αύξηση του κατώτατου μισθού».

Σύμφωνα με τον ίδιο «ο κύκλος της δημοσιονομικής προσαρμογής έχει κλείσει, δεν θα είμαστε υπό τη διαδικασία μνημονιακής επιτροπείας». Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξέφρασε την άποψη ότι «οι χρηματοδοτικές ανάγκες είναι καλυμένες για μεγάλο χρονικό διάστημα» εκτιμώντας ότι «δεν θα υπάρξει πρόβλημα για την ομαλή χρηματοδότηση των ελληνικών ομολόγων».

Ερωτηθείς ειδικά για τους μεταμνημονιακούς ελέγχους άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να είναι συχνότεροι για αρκετό διάτημα λέγοντας «θα δούμε για πόσο διάστημα θα είναι πιο συχνές οι επισκέψεις των ελεγκτών της ευρωπαϊκής επιτροπής».
tzanakopoulos01 ert1

Κληθείς να σχολιάσει το ύφος του πρωθυπουργικού διαγγέλματος στην Ιθάκη ο κ. Τζανακόπουλος είπε ότι «με την έξοδο από το Μνημόνιο οι διαφορές με τη ΝΔ γίνονται πιο έντονες. Όταν υπάρχουν πολιτικές διαφορές υπάρχει πόλωση. Εμείς θέλουμε ένα μεγάλο κοινωνικό και πολτικό ρεύμα που θα στήριξει κοινωνικές πολιτικές, θέσεις εργασίας κ.α.». «Ο πρωθυπουργός φωτογράφισε ένα ολόκληρο πολιτικό σύστημα και ο κ. Παπαδήμος έπαιξε ένα πολιτικό ρόλο. Γιατί να ξεχάσουμε τους παράγοντες της πολιτικής ελίτ που οδήγησαν στα μνημόνια» συμπλήρωσε.

Κλείσιμο
Όσον αφορά την τύχη της κυβέρνησης σχετικά με το Σκοπιανό και τη στάση του Πάνου Καμμένου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι «ο κ. Καμμένος έχει πει ότι θα πορευτει μέχρι το τέλος της 4ετιας. Η συμφωνία εκτιμούμε ότι θα περάσει με ευρεία κυβενρητική πλειοψηφία αν τα κόμματα ψηφίσουν με πολιτικά κριτήρια και όχι με μικροκομματικές επιδιώξεις».


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης