Καμμένος με προεκλογικό μοτίβο: Αποτελούμε το αναγκαίο καλό

kammenos_anel

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ επαναφέρει το προεκλογικό του σύνθημα στη δήλωσή του για το τέλος των μνημονίων – Πρόσκληση επανασυσπείρωσης στα στελέχη του κόμματος που έφυγαν

Το προεκλογικό του σύνθημα περί «αναγκαίου καλού επανέφερε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος, στη δήλωσή του για το τέλος των μνημονίων.

«Κάναμε πράξη τη λαϊκή εντολή που μας έδωσε ο ελληνικός λαός: Να αποτελούμε το αναγκαίο καλό και εμείς εγγυόμαστε το μέλλον της πατρίδος στην ανάπτυξη και στο αύριο», τόνισε ο κ. Καμμένος, ενώ ήδη το πρωί είχε αναρτήσει στο λογαριασμό του το προεκλογικό σποτ με τον μικρό Αλέξη και το τρενάκι.

Μετά την κοινή συνεδρίαση της ΚΟ και της Εκτελεστικής Επιτροπής των ΑΝΕλ, ο κ. Καμμένος ανέφερε ότι η έξοδος από τα μνημόνια ήταν ο πρώτος στόχος της κυβερνητικής συνεργασίας των ΑΝΕΛ με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως είπε, πρέπει να εκπληρωθούν άλλοι δυο στόχοι. Ο ένας αφορά στην απόδοση ποινικών ευθυνών στη διαπλοκή και τη διαφθορά και ο δεύτερος αφορά στην ανάπτυξη. Μάλιστα, σημείωσε ότι οι στόχοι θα πρέπει να επιτευχθούν από την παρούσα κυβέρνηση της οποίας η θητεία θα λήξει είτε με το πέρας της συνταγματικής εντολής, είτε εάν χρειαστεί να ληφθούν αποφάσεις για εθνικά θέματα, εκτιμώντας ωστόσο ότι σε κάθε περίπτωση δεν αναμένονται εξελίξεις πριν τον Μάιο του 2019.

Παράλληλα, ο επικεφαλής των ΑΝΕΛ απηύθυνε πρόσκληση επανασυσπείρωσης με το κόμμα σε όσα στελέχη του απομακρύνθηκαν από αυτό υπό το βάρος πιέσεων.

Ολόκληρη η δήλωση του Πάνου Καμμένου έχει ως εξής:

«Σε αυτή εδώ την αίθουσα το 2012 εξήγγειλα την απόφαση των πολιτών, μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, για την ίδρυση του κινήματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Ένα κίνημα πολιτών που ξεκίνησε με περίπου 200.000 υπογραφές, ένα κίνημα που δεν είχε σπόνσορες, ένα κίνημα που δεν είχε μέσα ενημέρωσης δικά του, ένα κίνημα στο οποίο συμμετείχαν πολίτες από όλες τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου. Συναντηθήκαμε στο διαδίκτυο, αλλά μετατρέψαμε το κίνημα των Ανεξάρτητων Ελλήνων σε ένα κοινοβουλευτικό κίνημα, σε ένα κοινοβουλευτικό θεσμό. Το μόνο κίνημα της μεταπολίτευσης το οποίο επέζησε για πέντε εκλογικές αναμετρήσεις και κυβέρνησε μέχρι τώρα τον τόπο για τρισήμισυ ολόκληρα χρόνια. Θέλω να θυμίσω ότι όλοι οι μεγάλοι πρωταγωνιστές της μεταπολίτευσης προσπάθησαν κατά καιρούς να κάνουν τα δικά τους κόμματα: Η κ. Μπακογιάννη, ο κ. Αβραμόπουλος, ο μακαρίτης Γεράσιμος Αρσένης, ο κ. Πάγκαλος, ο κ. Καρατζαφέρης, ο κ. Σαμαράς και άλλοι και κανένα από αυτά τα κόμματα δεν άντεξε σε πάνω από δύο εκλογικές αναμετρήσεις και βεβαίως κανένα δεν άντεξε σε πέντε εκλογικές αναμετρήσεις.


Βρεθήκαμε άνθρωποι από τον χώρο της Κεντροδεξιάς, τον χώρο του Κέντρου, άνθρωποι που προέρχονται από το πατριωτικό ΠΑΣΟΚ, αλλά και πολίτες που τον μόνο τίτλο που δέχθηκαν ποτέ για τον πολιτικό τους αυτοπροσδιορισμό ήταν ανεξάρτητοι Έλληνες. Σε αυτά τα χρόνια, αυτοί που αποτελούν την ΚΟ, το Εκτελεστικό Γραφείο αλλά και πολίτες που μας στηρίζουν, αντέξαμε. Αντέξαμε τον πιο ισχυρό πόλεμο που έχει δεχθεί ποτέ κοινοβουλευτικό κόμμα και κίνημα στη διάρκεια της μεταπολίτευσης. Αντέξαμε επιθέσεις με όλα τα μέσα: Πολιτικές επιθέσεις, εγκληματικές επιθέσεις, προσωπικές επιθέσεις, ποινικές επιθέσεις, επιθέσεις με χρήση του κυβερνητικού μηχανισμού που έκανε ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς σε συνεργασία με τον Γιώργο Παπανδρέου.


Και αντέξαμε γιατί είχαμε ένα κοινό όραμα: Να βγεί η Ελλάδα από την εποχή των μνημονίων, να απαλλαγεί ο τόπος από τους νταβατζήδες της μεταπολίτευσης, να πληρώσουν εκείνοι που οδήγησαν τον ελληνικό λαό στην εποχή των μνημονίων μετατρέποντας τις ευρωπαϊκές επιδοτήσεις σε κότερα και βίλες, χτίζοντας περιουσίες με δάνεια των τραπεζών με χρήματα που έπαιρναν από τις τσέπες των πολιτών και των μικρομεσαίων επαγγελματιών, τις κυβερνήσεις εκείνες που έφτασαν να κυβερνούν μαζί τον τόπο, αντίθετες, δήθεν, πολιτικές δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, που στο όνομα της μη δίωξης συνεταιρίστηκαν με ένα μόνο στόχο, για να καλύψουν μεταξύ τους τα σκάνδαλα που οι ίδιοι δημιούργησαν.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες συνεργαστήκαμε με τον Αλέξη Τσίπρα και με τον ΣΥΡΙΖΑ με ένα πολιτικό κόμμα που ήταν, αν θέλετε, στην άλλη πλευρά της πολιτικής-ιδεολογικής μας θέσης. Όμως κάναμε μια συμφωνία έντιμη, μια συμφωνία που προτάξαμε τον εθνικό σκοπό και το εθνικό συμφέρον του πολιτικού σκοπού ή αν θέλετε του ιδιωτικού σκοπού. Εκεί που διαφωνήσαμε το είπαμε δημόσια και εκεί που βάζαμε τις κόκκινες γραμμές δεν τις ξεπέρασε ούτε ο ένας, ούτε ο άλλος. Παραμείναμε πιστοί στην λαϊκή εντολή που είχαμε λάβει, όμως καταφέραμε να συνεργαστούμε γιατί είχαμε την στήριξη των απλών πολιτών, των πολιτών εκείνων που έζησαν την ανεργία στα παιδιά τους, οι έξι στους δέκα, που είδαν το εισόδημά τους να κατακρημνίζεται, εκείνοι που έκλεισαν οι δουλειές, οι δικές τους ή εκεί που εργάζονταν, και που βρεθήκαμε μαζί στο Σύνταγμα και αντισταθήκαμε και αποφασίσαμε να πάρουμε πίσω την εθνική μας κυριαρχία.

Στους πρώτους έξι μήνες συγκρουστήκαμε και όταν καταφέραμε να πάρουμε μια έντιμη συμφωνία που θα άντεχε ο ελληνικός λαός και θα μας οδηγούσε, κατά την κρίση μας, στην έξοδο από την εποχή των μνημονίων, έντιμα, δημοκρατικά και καθαρά ζητήσαμε πάλι την έγκριση του ελληνικού λαού με τον Αλέξη Τσίπρα τον Σεπτέμβριο του 2015. Και λάβαμε την έγκριση του ελληνικού λαού, δημοκρατικά κατά το Σύνταγμα και τους νόμους της χώρας. Και σήμερα χάρη στις θυσίες του ελληνικού λαού, αλλά και στη στενή συνεργασία, στην έντιμη συνεργασία που στηρίχθηκε πάνω στον κοινοβουλευτισμό και στη δημοκρατία είμαστε στην ευχάριστη θέση, όχι εμείς να ανακοινώνουμε, αλλά να βλέπουμε τις ανακοινώσεις των ξένων αξιωματούχων, όλων, ακόμα κι εκείνων που έκριναν σκληρά τη χώρα, ότι η Ελλάδα βγήκε από την εποχή των μνημονίων, ότι η Ελλάδα βγήκε από την εποχή της παραχώρησης της εθνικής κυριαρχίας, ότι η Ελλάδα ελευθερώθηκε.

Έχω μπροστά μου τις δηλώσεις του Πιέρ Μοσκοβισί, του Ρέκλινγκ, τις δηλώσεις του εκπροσώπου της κ. Μέρκελ, τα δημοσιεύματα που περιγράφουν ακριβώς το τι συνέβη σήμερα: το BBC να λέει "η Ελλάδα έσωσε το ευρώ", η Die Welt να λέει "νέο ενδιαφέρον για την Ελλάδα από γερμανικές εταιρείες μετά το τέλος των μνημονίων", η Figaro και o Monde να λένε "ακτίνες ήλιου περνούν από τα σύννεφα", την Republicca να λέει "η Ελλάδα είναι ασφαλής, τέλος στην εξωτερική βοήθεια", το CNBC "ιστορική μέρα για την Ελλάδα", την New York Times "η Ελλάδα εξέρχεται από μια απο τις πλέον καταστροφικές κρίσεις που έπληξε την Ευρώπη" και όλα τα Μέσα και δηλώσεις ξένων αξιωματούχων που δείχνουν ότι πιά, πρέπει να το καταλάβει και η αντιπολίτευση, η εποχή των μνημονίων τελείωσε για την Ελλάδα.

Τούτη τη μέρα όμως, όπως είπε και ο πρωθυπουργός από την Ιθάκη, πρέπει να τηρηθούν και άλλοι δύο σημαντικοί στόχοι: Ο πρώτος στόχος είναι να πληρώσουν όλοι εκείνοι οι οποίοι σε συνέργεια με τους νταβατζήδες, με τους εργολάβους της μεταπολίτευσης που εργολαβικά κατείχαν την διακυβέρνηση του τόπου εις βάρος του λαού και του πλούτου του. Να πληρώσουν ποινικά εκείνοι που απέκτησαν μέσα ενημέρωσηςμόνο και μόνο για να αποφύγουν την ποινική τους δίωξη για εγκλήματα που διέπραξαν. Εκείνοι που χρησιμοποίησαν την Siemens, την Novartis, τους προμηθευτές του Δημοσίου για να γίνουν πλουσιότεροι, να οδηγηθούν στα ποινικά δικαστήρια και στις φυλακές. Αυτή είναι απόφαση δικαιοσύνης που έχουμε υποσχεθεί στον ελληνικό λαό και που πρέπει μέχρι το τέλος της λαϊκής εντολής που λάβαμε να γίνει πραγματικότητα. Η τρίτη υποχρέωση είναι η ανάπτυξη. Να έλθουν επενδύσεις στη χώρα μας. Να μπορέσουμε να ανοίξουμε νέες θέσεις εργασίας. Να μπορέσουμε να φέρουμε εδώ, στην πιο ασφαλή γεωπολιτικά χώρα της Μεσογείου, εκείνους που θα εμπιστευθούν τα χρήματά τους σε αυτή τη χώρα.

Καταφέραμε απο εκεί που η Ελλάδα βρισκόταν στο στόχαστρο όλων των διεθνών Μέσων Ενημέρωσης, η Ελλάδα να αποτελεί το κέντρο σταθερότητος. Με συμφωνίες γεωπολιτικές ισχυρές όχι μόνο με τους εταίρους μας στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, αλλά με το Ισραήλ, την Αίγυπτο, την Ιορδανία, τα Βαλκάνια, καταφέραμε η Ελλάδα να είναι εκείνη που οδηγεί τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή μας.

Και με αυτήν ακριβώς την εκτέλεση της λαϊκής εντολής θα οδηγηθούμε σε εκλογές όταν θα λήξει η συνταγματική επιταγή ή όταν θα είναι η περίοδος εκείνη που θα πρέπει να πάρουμε σοβαρές αποφάσεις για τα εθνικά μας θέματα. Μέχρι λοιπόν να έλθει εκείνη η στιγμή και δεν θα είναι σίγουρα πριν από τον Μάϊο, έχουμε μπροστά μας σκληρή δουλειά. Ήλθε η ώρα εμείς οι Ανεξάρτητοι Έλληνες να καλέσουμε κοντά μας εκεινους που δεν άντεξαν σε όλη την πορεία μας, εκείνους που έβαλαν μικρό λιθαράκι, εκείνους που δεν άντεξαν τον εκβιασμό, το κυνήγι, την πίεση, την απειλή, εκείνους που πιθανώς αδικήσαμε και εκείνους που θεώρησαν ότι το όνειρό μας δεν μπορεί να γίνει πραγματικότητα.

Γιατί οι Ανεξάρτητοι Έλληνες αποδείξαμε οτι δεν είμαστε ένα κίνημα διαμαρτυρίας, αλλά κίνημα εξουσίας που μπορεί να ενώσει τους Έλληνες. Ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου την Κοινοβουλευτική Ομάδα η οποία δέχθηκε τις μεγαλύτερες πιέσεις, τους υπουργούς, το Εκτελεστικό Γραφείο, τα μέλη των Ανεξάρτητων Ελλήνων γιατί μαζί αντέξαμε μέχρι σήμερα και κρατήσαμε την Ελλάδα όρθια. Κάναμε πράξη τη λαϊκή εντολή που μας έδωσε ο ελληνικός λαός: Να αποτελούμε το αναγκαίο καλό και εμείς εγγυόμαστε το μέλλον της πατρίδος στην ανάπτυξη και στο αύριο».

ΣΧΟΛΙΑ (13)

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ ΠΟΝΤΟΣ

Ο ΑΝΑΓΚΑΙΟΣ ΠΡΟΔΟΤΗΣ.

Κατω οι προδότες

Λαμογιο, το ξέρεις καλά ότι μετά τις εκλογές που δεν θα εισαι καν βουλευτής, εκτός αν σε μαζέψει ο Συριζας στο Επικρατείας, θα κυνηγηθείς οπως η αλεπού στο κυνήγι του Middlesex. Από παντού.

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΛΗΡΩΜΑΤΟΣ ΤΟΥ Α/Τ ΒΕΛΟΣ

ΤΟ ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΚΑΛΟ ==ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΓΙΑ ΣΑΣ ===ΣΕ 10 ΜΗΝΕΣ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΕΤΥΜΗΓΟΡΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ

χικ χικ

τι στο καλο κανω εδω; χικ χικ

Mhtsos

Αποτελεις μια κουρα...α και τιποτα παραπανω

Λακης

Αντε ρε χαμενε νουμερο που εισαι και καλο

Ρε παιδια

μηπως βαλατε λαθος τον τονο στο "καλό"?

Τι σημαίνουν τα αρχικά Α Ν Ε Λ

ΑΝ ( αίσθητα ) Ε ( λληνογενοί ) Λ ( αμόγια )

ΘΑΛΑΣΣΑ--ΘΑΛΑΣΣΑ---ΘΑΛΑΣΣΑ

ΚΥΡΙΕ==ΤΟ ΑΝΤΙΓΡΑΦΩ--ΚΟΠΙ ΠΑΣΤΕ [[Π.Π.]]

Ηξ

Εισαι για το ιδρυμα εκει στη οδος καβαλας ψηλα δεξια, μετα το παλατακι χαιδαριου.

veritas

αποτελειτε το αναγκαιο σκ...το.αλλωστε,χωρις κοπριες δεν ανθιζουνε λουλουδια.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

kyriakos_mitsotakis_pic

«Θα γίνουμε η ευχάριστη έκπληξη της Ευρωζώνης, η ισχυρή ανάκαμψη έχει ήδη αρχίσει» σημείωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Έλληνας πρωθυπουργός, με αφορμή τη συμπλήρωση 100 ημερών από την ορκωμοσία της κυβέρνησης

gerapetritis-katrou

«Αν λέτε "ναι" στα δημοψηφίσματα γιατί εμπιστεύεστε τον πολίτη, δεν μπορείτε να λέτε "όχι" στην ψήφο του γιατί φοβάστε ότι θα χειραγωγηθεί» είπε ο υπ. Επικρατείας - «Δεν αναφερόμαστε σε χειραγώγηση του εκλογικού σώματος αλλά σε αλλοίωση» απάντησε ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ

vranakis

Πρόκειται για έναν Έλληνα της Διασποράς με σημαντική σταδιοδρομία ως επικεφαλής του Δημιουργικού Εργαστηρίου της Google - Στόχος του να συμβάλει συμβουλευτικά στο re - branding της Ελλάδας στο εξωτερικό 

summit_ar

Το βέτο της Γαλλίας στην έναρξη διαπραγματεύσεων με Τίρανα και Σκόπια - Ο κίνδυνος του decoupling - Οι κυρώσεις στην Τουρκία για την Συρία και την κυπριακή ΑΟΖ και το μεταναστευτικό - Οι συζητήσεις για το Brexit - Το απόγευμα στις Βρυξέλλες ο Μητσοτάκης για το πρώτο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο που συμμετέχει ως πρωθυπουργός

7