Επίθεση Κοντονή στη Δικαιοσύνη - Δεν αποσύρει τη διάταξη για τις προαγωγές στον Άρειο Πάγο

kont_09

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, δεν άφησε αιχμές μόνο για την ΕΔΕ αλλά εξαπέλυσε επίθεση λέγοντας πως «θα περιμέναμε από τη Δικαιοσύνη όλα αυτά τα χρόνια να έπραττε κάτι, για όσα οδήγησαν τη χώρα στα βράχια και τη χρεοκοπία»

«Κόντρα» στις αντιρρήσεις που εξέφρασε η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ) στη διάταξη που προβλέπει την μείωση του ελαχίστου ορίου της υπηρεσίας των δικαστών πριν την προαγωγή τους στο βαθμό του αντιπροέδρου και του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, δήλωσε σήμερα ότι δεν έχει πρόθεση να την αποσύρει, όπως ζήτησε η ΕΔΕ με χθεσινή ανακοίνωσή της, προκειμένου «να μην δημιουργούνται υπόνοιες για εξυπηρέτηση σκοπιμοτήτων της τελευταίας στιγμής».

Σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «News 24/7» ο κ. Κοντονής όχι μόνο τόνισε πως δεν έχει πρόθεση να αποσύρει τη συγκεκριμένη διάταξη αλλά συνέδεσε τη χθεσινή ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΔΕ για το θέμα αυτό με τη... Νεά Δημοκρατία. Μάλιστα, άφησε αιχμές και για τον τρόπο που συντάχθηκε η ανακοίνωση της ΕΔΕ υποστηρίζοντας πως εκδόθηκε χωρίς να έχει προηγηθεί συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης.

Ανέφερε χαρακτηριστικά, ο υπουργός Δικαιοσύνης: «Οπως ενημερώθηκα σήμερα, δεν είχε υπάρξει συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ένωσης Δικαστών και Έισαγγελέων πριν από την έκδοση της χθεσινής ανακοίνωσης. Το πώς λειτουργούν είναι εσωτερικό τους ζήτημα και δεν υπεισέρχομαι. Μου κάνει όμως εντύπωση το γεγονός ότι ακολούθησε η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας. Θα μπορούσε να έχει συμβεί και το αντίστροφο».

Ο υπουργός Δικαιοσύνης υπεραμύνθηκε της νομιμότητας της επίμαχης διάταξης, υποστηρίζοντας πως στην ουσία αυτό που έγινε ήταν να επαναφέρει όσα είχε νομοθετήσει για το ίδιο ζήτημα, το 2006, η Νέα Δημοκρατία.

Δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η Νέα Δημοκρατία το 2006 είχε νομοθετήσει τα δύο χρόνια προϋπηρεσίας στη θέση του Αρεοπαγίτη για να κριθεί κάποιος ως αντιπρόεδρος και αυτό νομοθετούμε κι εμείς σήμερα, προκειμένου να υπάρχει ένα εύρος στην δυνατότητα επιλογής. Αυτό είναι ένα απολύτως δημοκρατικό και σωστό μέτρο, που είχε θεσμοθετηθεί από τη Ν.Δ. η οποία μας καταγγέλλει σήμερα για το ίδιο θέμα. Πρόκειται για παραλογισμό.

Δεν έχουμε πρόθεση να αποσύρουμε τη διάταξη. Η κυβέρνηση δεν μπορεί να νομοθετεί κάνοντας δήθεν διάλογο με αυτούς τους όρους. Σε μια κοινοβουλευτική δημοκρατία ο διάλογος γίνεται στη Βουλή, με τις πολιτικές δυνάμεις, με τις θεσμοθετημένες ηγεσίες των ανωτάτων δικαστηρίων.

Η Κυβέρνηση μπορεί να προτείνει στη Βουλή μέτρα για τον εκσυγχρονισμό και τον εκδημοκρατισμό των θεσμών. Αλλά να μας κατηγορεί η Ν.Δ. για αυτό που η ίδια είχε νομοθετήσει το 2006 είναι ανεξήγητο. Βρισκόμαστε προ των πυλών του φρενοκομείου. Βρισκόμαστε μπροστά σε μία πρωτόγνωρη για τα κοινοβουλευτικά χρονικάκατάσταση».

Και επίθεση στη Δικαιοσύνη....

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του, όμως, ο κ. Κοντονής δεν άφησε αιχμές μόνο για την ΕΔΕ αλλά επιτέθηκε γενικότερα στη Δικαιοσύνη λέγοντας πως «θα περιμέναμε από τη Δικαιοσύνη όλα αυτά τα χρόνια να έπραττε κάτι, για όσα οδήγησαν τη χώρα στα βράχια και τη χρεοκοπία».

Ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ο Πρωθυπουργός είπε ότι όλες οι υποθέσεις θα ελεγχθούν από την ανεξάρτητη Δικαιοσύνη και ότι αυτό που θέλει ο τόπος και ο λαός είναι η Δικαιοσύνη να είναι ανεξάρτητη. Πραγματικά η Δικαιοσύνη πρέπει να είναι ανεξάρτητη και κυρίως να δείχνει την ανεξαρτησία της απέναντι στους ισχυρούς. Οι ισχυροί δεν είναι μόνο η εκτελεστική εξουσία, αλλά και τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα τα οποία λυμαίνονταν ατιμώρητα τον τόπο για 30 χρόνια. Θα περιμέναμε από τη Δικαιοσύνη όλα αυτά το χρόνια να έπραττε κάτι, για όσα οδήγησαν τη χώρα στα βράχια και στη χρεοκοπία».

Τέλος, σε άλλο σημείο της συνέντευξης ο υπουργός Δικαιοσύνης, αναφέρθηκε στον «αγώνα» για την επιτάχυνση της Δικαιοσύνης, ο οποίος όπως υποστήριξε έχει αποφάρει και τα πρώτα ενθαρρυντικά αποτελέσματα.

Μεταξύ άλλων τόνισε για το συγκεκριμένο θέμα: «Προσπαθούμε κατά το δυνατόν να εξοπλίσουμε τηΔικαιοσύνη με όλα τα μέσα και τους θεσμούς ούτως ώστε να υπάρξει επιτάχυνση όχι μόνο για τις δίκες πολιτικών προσώπων, οι οποίοι βρίσκονται ενδεχομένως εκτεθειμένοι σε κατηγορίες, αλλά και για τον απλό πολίτη.

Υπενθυμίζω το μεγάλο άλμα στις υποθέσεις των διοικητικών δικαστηρίων, όπου η κατάσταση ήταντραγική. Ένας πολίτης περίμενε από 9 έως 12 χρόνια για να εκδοθεί μια απόφασησε πρώτο βαθμό. Παραλάβαμε σε εκκρεμότητα 310 χιλιάδες υποθέσεις και σήμερα χάρη στην τεράστια προσπάθεια που καταβάλλουμε και κυρίως στις μεταρρυθμίσεις στον Κώδικα Διοικητικής Δικονομίας πετύχαμε η εκκρεμότητα αυτήνα έχει μειωθεί κάτω από τις 200 χιλιάδες...».

ΣΧΟΛΙΑ (11)

veritas

που`σαι ρε σιορ διονυση,νιονιο,αδεκαστε μπαρα μου εσυ?ενταξει,αυτοι που ηταν να βγουν βγηκανε,το νομο παρασκευοπουλου τι τον κρατατε ακομα?για το ξεκαρφωμα θα μου πεις.εχει μια λογικη.

όσο πλησιάζουν οι εκλογές...

η μαφιόζικη συμμορία του Σύριζα θα γίνεται χειρότερη. Κι αυτό το γελοίο ανθρωπάκι που παριστάνει τον υπουργό δεν είναι η εξαίρεση, ο κανόνας της συμμορίας είναι. Τολμάει με θράσος πιθήκου να επικρίνει τη δικαιοσύνη για τις πράξεις πολιτικών του παρελθόντος. Λοιπόν... σύμφωνα με τα λόγια αυτού του ανθρωπάριου η Δικαιοσύνη θα έπρεπε να επέμβει όταν γιγαντωνόταν το Χρέος. Αφού είναι έτσι... τότε γιατί να μην επέμβει η Δικαιοσύνη και στην περίπτωση του άθλιου Σύριζα που με τις εγκληματικές ενέργειες του έφερε : τα capital controls, ένα ΤΕΡΑΤΩΔΕΣ 3ο Μνημόνιο, το ξεπούλημα ΟΛΗΣ της εθνικής περιουσίας, και την υποταγή της χώρας σ' ένα κρυφό 4ο μνημόνιο για τα επόμενα 20 χρόνια, τουλάχιστον. Άρα ΠΡΕΠΕΙ να στηθούν Ειδικά Δικαστήρια μετά τις εκλογές και όλα τα στελέχια του Σύριζα, μαζί κι αυτός ο γελοίος "Σιορ Διονύσης", να οφηγηθούν στις φυλακές.

Καρτερός Μαρούλιας

Σταλινικό φασιστόμουτρο!

Αλέξανδρος Λ.

@ "Σοφός δικαστής" και γράφεις ¨σαφώς ξαι είναι αληθΕς ΑΥΤΑ"; Μήπως είσαι τρολάκι συραζαϊκό του 0,60 ευρώ το ποστ;

Φανατίλα !

Πω πω φανατίλα ο Κοντονής ! Χειρότερος κι απ’ τον Πολάκη ! Ξεγελά το περιποιημένο μούσι και το καλοστημένο μαλλί , ενώ στην πραγματικότητα , είναι πιο ακραίος και πιο σκοτεινός από τον Πολάκη ! Συγκρίνω αυτούς τους δυο , διότι θεωρώ ότι είναι από τους πιο τσαμπουκάδες και επιθετικούς της Κουμουνδούρου!

Σοφός δικαστής

Το γεγονός, πως εξέδωσαν αυτά χωρίς ΚΑΝ να συνεδριάσουν ( ενώ υποστηρίζουν το αντίθετο), από μόνο του λέει πολλά για τον πραγματικό πρόσωπο της Ελληνικής δικαιοσύνης. Με το ΊΔΙΟ χυδαίο τρόπο γράφουν και τις καρμπόν "αποφάσεις" τους (συμβούλια, π.χ.), και δικάζουν αθώους με αγριότητα, απέραντο προσωπικό μίσος, εκδικητικότητα και ανήκουστη κτηνωδία, δυσανάλογες των πράξεων ή/και των παραβιάσεων (βλέπε π.χ., το πρόστιμο 120.000 σε κάποιον τρελό γερο πλανόδιο -πρόσφατη "απόφαση". Σαφώς, αυτός, ο οποίος έσβησε τους συγγενείς τους από την λίστα Λαγκαρντ- εκεί πρόστιμο δεν έχει! ). Προχώρα Κοντονη- σαρώστε τους ΜΕ ΝΟΜΟΥΣ, με στενός κορσές. Ας μάθουν την αξία και την υπευθυνότητα να είσαι ανεξάρτητος σε μια δημοκρατική κοινωνία! Δείτε ποιους δικαστές έχουν τις περισσότερες καταδίκες σε ισόβια, ερευνήστε τα. Ερευνήστε όλους τους δικαστές και εισαγγελείς, οι οποίοι έχουν χάσει δίκες ενώπιον το ΕΔΑΔ, και του λόγους, ΓΑΤΙ έχουν χάσει. Χρεώστε προσωπική υπευθυνότητα (κόψιμο μισθού, πειθαρχικές κυρώσεις) σε ορισμένους εισαγγελείς και δικαστές από τον ΑΠ, οι οποίοι έχουν χάσει δίκες σταθμούς ενώπιον του ΕΔΑΔ- π.χ.- η δολοφονία Τσαλικίδη, η υπόθεση Μοδέστου κατά Ελλάδας, και άλλες. Προχώρα Κοντονή... . Για τα υπόλοιπα, σαφώς και είναι αληθές αυτά, τα οποία είπε ο Κοντονής.

Απλό πολίτης

Σωστά αυτά για τους δικαστικούς, αλλά ο λόγος που μαλώνουνε είναι γιατί ο Κοντονής θέλει να βάλει άλλους, δικούς του, στο παιχνίδι. Κατά τ' άλλα ο συγκεκριμένος υπουργός έχει μαφιόζικες τακτικές, αθωώνει εγκληματίες για να παίρνουν δουλειές στο δημόσιο, απελευθερώνει τρομοκράτες, είναι ότι χειρότερο έχει υπάρξει σε θέση υπουργείο, η προσωποποίηση του τραμπουκισμού, της σαπίλας και του αριστερού φασισμού. Δικτατορία ονειρεύεται ο άνθρωπος, μαζί με τη Χ.Α. πρέπει να τεθούνε εκτός βουλής και ο συγκεκριμένος να μπει φυλακή για κατάχρηση εξουσίας και συστηματική παραβίαση του συντάγματος εκ προθέσεως και με δόλο. Μαφιόζος είναι.

Πινοκιο

Στα αρχεια στα αρχεια οι πλαστογραφιες της οικογενειας .......ειναι μια λυση για μειωση των εκκρεμοτητων

ΚΑΝΩΝ

Παντως δικαστης δεν εισαι.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

georgiadis

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων τόνισε πως «η επιτυχία στην προσέλκυση ξένων επενδύσεων και αύξησης του ΑΕΠ (...) θα είναι επιτυχία της Ελλάδας και των παιδιών μας», στη διάρκεια παρουσίας του στο 8ο Διεθνές Συμπόσιο Θεσσαλονίκης,

5
pavlopoulos_mitsotakis

«Πρώτα υπάρχει ελευθερία και ύστερα υπάρχει η ανάγκη για την ειρήνη και αυτό το γνωρίζουν όλοι» τόνισε, μεταξύ άλλων,  ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την Καρδαμύλη Μεσσηνίας, κατά τη διάρκεια της τελετής των εγκαινίων της ανακαινισμένης οικίας που δώρισαν οι Patrick και Joan Leigh Fermor στο μουσείο Μπενάκη

12
ypoyrgeio_exoterikon_1

«Η Ελλάδα θα συνεχίσει να στηρίζει τις σχετικές προσπάθειες των χωρών της περιοχής να εκπληρώσουν τις απαιτούμενες προϋποθέσεις προκειμένου να ενταχθούν στην ευρύτερη ευρωπαϊκή οικογένεια» το μήνυμα του ελληνικού ΥΠΕΞ - Καμία ανάμιξη σε εσωτερικές υποθέσεις τρίτων χωρών, αναφέρουν διπλωματικές πηγές, με αφορμή τις εξελίξεις στα Σκόπια

29
kimpouropoulos_main

«Έρχομαι σε επαφή σε επαφή με εταιρείες που ασχολούνται και εξειδικεύονται σε σπάνιες ασθένειες, ώστε να ευαισθητοποιηθούν με το πρόβλημα πρόσβασης σε οικονομικά βιώσιμες θεραπείες», ανέφερε μεταξύ άλλων σε ανάρτησή του

18