Ο διευθυντής των FT απαντά στον Τουσκ: Η Ελλάδα δεν θα αποπληρώσει ποτέ το βουνό χρέους

Ο διευθυντής των FT απαντά στον Τουσκ: Η Ελλάδα δεν θα αποπληρώσει ποτέ το βουνό χρέους

«Η έξοδος είναι απλά ακόμη ένα προσωρινό αντίδοτο για να καλυφθεί ο ανεύθυνος δανεισμός των ευρωπαϊκών τραπεζών», σημειώνει στο tweet του ο Λάιονελ Μπάρμπερ

lionel
Με αιχμηρή διάθεση απάντησε ο διευθυντής των Financial Times, Λάιονελ Μπάρμπερ, στο χθεσινό πανηγυρικό tweet του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, με αφορμή τη λήξη του τρίτου ελληνικού προγράμματος διάσωσης.

«Η Ελλάδα δεν θα αποπληρώσει ποτέ το βουνό του χρέους της. Η έξοδος είναι απλά ακόμη ένα προσωρινό αντίδοτο για να καλυφθεί ο ανεύθυνος δανεισμός των ευρωπαϊκών τραπεζών. Η Ελλάδα μπορεί να υπήρξε διεφθαρμένη ως το κόκαλο (όπως είχε πει ο πρώην πρωθυπουργός της, Ανδρέας Παπανδρέου), αλλά οι Ελληνες δεν άξιζαν αυτή την αντιμετώπιση. Ετσι εξηγείται, εν μέρει, γιατί η Ευρωπαϊκή Ενωση είναι τόσο αντιδημοφιλής, σημείωσε ο Μπάρμπερ.

Λίγο νωρίτερα ο Ντόναλντ Τουσκ είχε συγχαρεί με στόμφο (και στα ελληνικά) την Ελλάδα για το τέλος του προγράμματος, τονίζοντας στο Twitter: «Τα καταφέρατε! Συγχαρητήρια στην Ελλάδα και τον λαό της για το τέλος του προγράμματος οικονομικής βοήθειας. Με τεράστιες προσπάθειες και ευρωπαϊκή αλληλεγγύη κερδίσατε το αύριο».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης