ΚΙΝΑΛ: Ένα ακόμη δώρο του Τσίπρα στην Μέρκελ η συμφωνία στο μεταναστευτικό

ΚΙΝΑΛ: Ένα ακόμη δώρο του Τσίπρα στην Μέρκελ η συμφωνία στο μεταναστευτικό

Η Ελλάδα αποδέχεται ως χώρα πρώτης υποδοχής τις επαναπροωθήσεις προσφύγων από τη Γερμανία δίχως περιορισμούς στον χρόνο και στον αριθμό, τονίζει ο υπεύθυνος Κοινοβουλευτικού Τομέα Δικαιοσύνης, Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ενημέρωσης του Κινήματος Αλλαγής, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου

kinal
Για ένα ακόμη «δώρο» του Αλέξη Τσίπρα στην Άνγκελα Μέρκελ κάνει λόγο ο υπεύθυνος Κοινοβουλευτικού Τομέα Δικαιοσύνης, Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ενημέρωσης του Κινήματος Αλλαγής, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, σχολιάζοντας τη συμφωνία της Αθήνας με το Βερολίνο για το μεταναστευτικό.

Πιο συγκεκριμένα δήλωσε:
«Ο πρωθυπουργός όλων των υποχωρήσεων κ. Τσίπρας κάνει ακόμα ένα δώρο στην κ.Μέρκελ και στην εσωτερική πολιτική της.

Με μια ανισόβαρη συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας με αμφισβητούμενο νομικό καθεστώς, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αναλαμβάνει την υποχρέωση για την Ελλάδα ως χώρα πρώτης υποδοχής να αποδέχεται από εδώ και πέρα τις επαναπροωθήσεις προσφύγων από την Γερμανία και αυτό για αόριστο χρονικό διάστημα και για άδηλο αριθμό προσφύγων.

Έτσι με την βοήθεια του κ. Τσίπρα η κ. Μέρκελ πετυχαίνει ταυτόχρονα την αναστύλωση των διαδικασιών του ΔΟΥΒΛΙΝΟΥ και την ανασύνταξη στο εσωτερικό της Κυβέρνησής της και την ευμενή αντίδραση της Αυστρίας. Σε αυτή τη νέα συμφωνία Τσίπρα – Μέρκελ οι περιορισμένες οικογενειακές επανενώσεις που έρχονται ως αντίδωρο, αφήνουν ελλειμματικό λογαριασμό για την Ελλάδα , την ίδια στιγμή που ο αριθμός των προσφύγων στα νησιά έχει εκτιναχθεί στις 18.000 . Για άλλη μια φορά ο κ. Τσίπρας αποδείχθηκε ο πλέον πρόθυμος εταίρος της κ. Μέρκελ και ο πλέον ακατάλληλος για την υπεράσπιση των συμφερόντων της χώρας μας».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης