Γερμανικός Τύπος: Η Ελλάδα συνεχίζει να είναι στα όρια της χρεοκοπίας - Ένας στους πέντε είναι άνεργος

akropoli

Η ελληνική κρίση άλλαξε την Ευρωζώνη λένε τα γερμανικά ΜΜΕ  - Η επικείμενη ολοκλήρωση του τρίτου προγράμματος στήριξης της Ελλάδας αλλά και το προσφυγικό, στο επίκεντρο

Μερίδα του γερμανικού Τύπου αναφέρεται στην επικείμενη έξοδο της Ελλάδας από το τρίτο πρόγραμμα βοήθειας. Συγκεκριμένα, η εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung αναφέρεται στα μεγάλα προβλήματα που συνεχίζουν να υπάρχουν στην Ελλάδα παρά τα τρία προγράμματα διάσωσης, όπως η ανεργία και η υποχώρηση του ΑΕΠ ενώ εστιάζει στην επιστροφή των δανείων: «Η τελευταία δόση του δανείου του τρίτου προγράμματος που ολοκληρώνεται σύντομα και η οποία εκταμιεύτηκε στις αρχές Αυγούστου, προβλέπεται να αποπληρωθεί το 2060 - εάν τουλάχιστον δεν δοθεί και νέα παράταση. Κανένας από τους σημερινούς πολιτικούς πρωταγωνιστές δεν θα βρίσκεται πια στη σημερινή του θέση. Γι’ αυτό και μπορούν να ανακοινώνουν χαρωπά ότι δεν χαρίστηκαν χρήματα στην Ελλάδα και πως όλα τα δάνεια θα επιστραφούν. Στο μέλλον κανείς δεν θα τους ζητήσει να λογοδοτήσουν γι' αυτό τον ισχυρισμό. Ο ισχυρισμός αυτός όμως είναι ήδη σήμερα λάθος, αφού τα συμπεφωνημένα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους ισοδυναμούν ουσιαστικά με μεταφορά κεφαλαίων. Και εάν η χώρα θέλει να σταθεί μόνιμα στα πόδια της, τότε θα χρειαστούν κι άλλες ελαφρύνσεις».

Παραπέμποντας στις δύσκολες ευρωπαϊκές διαπραγματεύσεις για την αντιμετώπιση της ελληνικής κρίσης ο αρθρογράφος διερωτάται, μεταξύ άλλων, εάν «τα τρία προγράμματα του 2010, 2012 και 2015 ήταν ο σωστός δρόμος; Και συνεχίζει να μην υπάρχει καμία εναλλακτική ως προς την παραμονή της χώρας στη Ευρωζώνη;».

Από τη νομισματική ένωση στην ένωση μεταφοράς κεφαλαίων;

Και το άρθρο καταλήγει: «Ιστορικές στη βοήθεια προς την Ελλάδα είναι κυρίως οι πολιτικές και θεσμικές αλλαγές που αυτή προκάλεσε. Με αυτή ξεκίνησε η ριζική αναμόρφωση της νομισματικής ένωσης σε μια ένωση μεταφοράς κεφαλαίων. Ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας ο οποίος παρέχει -έναντι όρων- δάνεια σε χώρες της Ευρωζώνης που έχουν ανάγκη, ενσαρκώνει σήμερα τη νέα αρχή που θέλει τις χώρες του Ευρώ να εγγυώνται η μια για την άλλη σε περίπτωση ανάγκης».

Focus: Ούτε οι Έλληνες δεν πιστεύουν ότι δεν θα χρειαστούν περαιτέρω βοήθεια

Στο επικείμενο τέλος των μνημονίων αναφέρεται και το περιοδικό Focus. Υπό τον τίτλο «Ένας στους πέντε είναι άνεργος: Γι' αυτό η Ελλάδα συνεχίζει να βρίσκεται στα όρια της χρεοκοπίας» το άρθρο αναφέρεται επιγραμματικά στα οικονομικά προβλήματα που συνεχίζουν να ταλανίζουν τη χώρα. «Πλέον επισήμως η Ελλάδα δεν λαμβάνει πια χρήματα από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό διάσωσης. Ωστόσο η χώρα θα πρέπει να συνεχίσει να τηρεί αυστηρά τα μέτρα περικοπών. Ακόμη και οι ίδιοι οι Έλληνες δεν πιστεύουν ότι η χώρα δεν θα χρειαστεί περαιτέρω βοήθεια. Μετά από πολλά χρόνια με προγράμματα περικοπών και διεθνή δάνεια στήριξης, η Ελλάδα θα πρέπει από εδώ και πέρα να χρηματοδοτείται αυτόνομα. Δεν είναι καθόλου σίγουρο εάν αυτό θα πετύχει μακροπρόθεσμα».

Η Μέρκελ για την προσφυγική συμφωνία με την ΕλλάδαΣτη συνάντηση της γερμανίδας καγκελαρίου Μέρκελ με τον πρόεδρο του υπουργικού συμβουλίου της Βοσνίας- Ερζεγοβίνης Ζβίζντιτς αναφέρεται άρθρο που δημοσιεύει στην ιστοσελίδα της η οικονομική εφημερίδα Handelsblatt. Υπό τον τίτλο «Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις με Ελλάδα και Ιταλία για τη συμφωνία επαναπροώθησης προσφύγων», επισημαίνεται ότι «οι διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα για μια συμφωνία επαναπροώθησης προσφύγων έχουν προχωρήσει αρκετά, όπως δήλωσε η Άγκελα Μέρκελ». Στο ίδιο άρθρο γίνονται αναφορές για αντίστοιχη συμφωνία με την Ιταλία: «Σύμφωνα με δηλώσεις της καγκελαρίου, η συμφωνία με την Ιταλία απαιτεί ακόμη χρόνο. ‘Βρισκόμαστε σε διαδικασία διαπραγμάτευσης', δήλωσε η Αγκ. Μέρκελ τη Δευτέρα μετά τη συνάντηση με τον πρόεδρο του υπουργικού συμβουλίου της Βοσνίας- Ερζεγοβίνης, Ντενίς Ζβίζντιτς. Φυσικά και είναι διατεθειμένη να μιλήσει, εάν χρειαστεί, και απευθείας με τον ιταλό πρωθυπουργό Τζιουζέπε Κόντε, δήλωσε η καγκελάριος, συμπληρώνοντας ωστόσο ότι ‘δεν έχουμε φτάσει ακόμη σε αυτό το σημείο'».

Στο ίδιο θέμα επικεντρώνει και η έντυπη έκδοση της Handelsblatt. «Η Άγκελα Μέρκελ δεν αποκάλυψε κάποιο μυστικό όταν είπε ότι ο κανονισμός του Δουβλίνου δεν λειτουργεί. Το αργότερο μετά το φθινόπωρο του 2015 είναι προφανές ότι σε περιόδους κρίσης, όταν εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι έρχονται ταυτόχρονα στην Ευρώπη, οι κανονισμοί επιβαρύνουν τις αρμόδιες χώρες που βρίσκονται στα εξωτερικά σύνορα. Για να αντιμετωπίσουν την κατάσταση που τις οδηγεί στα όρια των δυνατοτήτων τους, οι ελληνικές και ιταλικές αρχές αφήνουν απλά τους νεοαφιχθέντες να κινηθούν προς το Βορρά. Κάτι το οποίο είναι μεν ενάντια στους κανονισμούς, αλλά συνήθως δεν έχει συνέπειες (σ.σ. για τις χώρες)».

Στη συνέχεια ο αρθρογράφος αναφέρεται στις ευρωπαϊκές χώρες που αρνούνται να συνεργαστούν στο προσφυγικό και επισημαίνει ότι «έχει έρθει ο καιρός να δοκιμαστούν νέοι δρόμοι. Η Γερμανία, η Γαλλία, το Βέλγιο, η Ολλανδία, το Λουξεμβούργο και οι βορειοευρωπαϊκές χώρες θα έπρεπε με δική τους πρωτοβουλία να συμπαρασταθούν στους Ισπανούς που βρίσκονται υπό πίεση αυτό το διάστημα. Θα έπρεπε με ευρωπαϊκά μέσα να δημιουργήσουν εκεί νέα κέντρα ασύλου στα οποία θα λαμβάνονται γρήγορα αποφάσεις για τις αιτήσεις και να δέχονται μέρος των ανθρώπων που έχουν δικαίωμα ασύλου».

ΠΗΓΗ: Deutsche Welle

ΣΧΟΛΙΑ (33)

Η μπίλης

Είναι δυνατόν μετά από 9 χρόνια να μιλάμε και να λέμε γιατί μας έβαλαν το μνημόνιο και ποιος ? Εδώ ολόκληρη Τουρκία χωρίς να χρωστά και με τρομερή ανάπτυξη την γονάτισαν μέσα σε μία μέρα .....Θα πρέπει να είμαστε ο μοναδικός λαός που πιστεύει ότι κάθε κυβερνηση μπορει να βγάλει χρήματα από το φωτοτυπικό μηχάνημα οπότε γουστάρει....

Ασχετοι

ολοι εδω μεσα, επιπεδο bild οι αναγνωστες του Π.Θ. Ο αλλος λεει οτι μας κυβερνανε κομμουνιστες και ακροδεξιοι χαχαχα πιο φιλελευθεροι κυβερνηση δεν υπαρχει, περασε μετρα που ουτε η Ν.Δ αλλα και κανενας αλλος δεν θα μπορουσε. Ξυπνατε ρεεεεε ειμαστε προτεκτορατο ποτε θα το παρετε χαμπαρι? Αν δεν δωσει το οκ η Μερκελ τιποτα δεν γινεται, αλλα ετσι ειναι βολευεστε και κρυβεστε μεσα στα κομματα αντι να δειτε το κοινο καλο. Ελληναραδες!!!!!! Φατε μνημονια τωρα μεχρι να σβησει ο ηλιος!

Dies Irae

Ως σχολιαστής στο ΠΘ σου επιστρέφω τους ισοπεδωτικούς χαρακτηρισμούς για το επίπεδό μας, αφού είναι προφανές πως τους έκανες κοιτώντας τον εαυτό σου στον καθρέφτη. Όσο για τα προσωπικά ιδεολογικά και πολιτικά σου αδιέξοδα και αγωνίες, δεν πρόκειται να ξεπεραστούν με αφορισμούς και κοινοτυπίες. Μάθε πλέξιμο.

Ασχετος Νο1.

Η αληθεια ειναι οτι αν ασχοληθω περαιτερω μαζι σου, θα πρεπει να πεσω στο επιπεδο της βλακειας και ιδιωτειας σου, οπου αυτο σημαινει οτι θα με κερδισεις λογω εμπειρειας. Θα ακολουθησει κανας αλλος το παραδειγμα του Dies Irae?

Dies Irae

Μάθε ελληνικά (Αρχαία και Νέα). Τι σε πείραξε άραγε περισσότερο, τα αδιέξοδα, ο καθρέφτης ή το πλέξιμο;

ΓΙΩΡΓΗΣ

Δεν υπαρχει για την Ελλαδα αχτινα σωτηριας απο τη χρεοκοπια με τον Τσιπρα τον ανηλικο, στο τιμονι, αλλα διαβλεπω αχτινα τιμωριας του Τσιπρα και των υπευθυνων Συριζανεληδων με σφραγιδα ευρωπαικη! Ηδη ξεκαθαριζεται μεθοδικα η κατηγορια με την οποια θα παραπεμφθει και θα τιμωρηθει:Αλλαξε λεει τη φυσιογνωμια της Ευρωπης προς το χειροτερο και ζημιωσε με δις ευρω τα 500 εκατομμυρια των Ευρωπαιων πολιτων!

Χρυσά

Αυτά που γράφει ο γερμανικός τύπος είναι όλα ψέματα. Έχω μιλήσει με πολλά άτομα που ζουν εκεί. Μου είπαν ότι οι Γερμανοί είναι σκλάβοι ,δεν έχουν που να δουλέψουν και ψωμοζουνε μετά από την είσοδο των προσφύγων που έχουν πάρει τη θέση τους στα εργοστάσια . Είναι σε άθλια ψυχολογική κατάσταση με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ,λόγω της ανεργίας που επικρατεί. Αυτοί είναι η αλήθεια και μπορεί ο καθένας σας να την μάθει από τους εκεί Έλληνες αλλά και από Γερμανούς που έρχονται στη χώρα μας.

Τριτοκοσμική Μπανανία 🇬🇷

@Χρυσα _ Πολύ σαν Ελληναρες θα θέλατε να είναι αυτή η πραγματικότητα, αλλά μόνο εσύ το λες αυτό...

Βασίλης

Και φυσικά οι αλλοδαποί δουλεύουν στα εργοστάσια όπως και οι αλβανοί στα ελληνικά χωράφια που το περίεργο?

+1

+1.000.000

Υφισταμενος του Καρανικα - Ι5 ψυχιατρικο

Αντε να φευγουν ακομα 500.000 ανεργοι για εξωτερικο, να παει η ανεργια στο 10%, και να θριαμβευσουμε.

Χρυσα

Αν θελουμε να δουλέψουμε υπάρχουν πόλεις δουλειές αλλά είμαστε επιλεκτικοί , ψωροπερηφανοι και πάνω από όλα ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ

ΕΓΩ Ο ΜΠΑΡΟΥΦΑΚΗΣ

ΣΥΝΤΡΌΦΙΣΣΑ!ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΤΕΣ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ!ΑΣΕ ΠΟΥ ΓΙΑ ΣΥΡΙΖΟΤΡΟΛ!ΕΙΣΑΙ Η ΠΟΙΟ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΗ ΓΥΝΑΙΚΑ(ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΚΙΛΑΣ)ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ!ΑΦΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΤΗΣ ΟΠΟΙΕΣ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΟΠΩΣ ΛΕΣ!ΓΙΑ ΠΕΣ ΜΑΣ ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΟΣΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ!ΑΝ ΞΕΡΕΙΣ?!ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΤΑ 4!ΑΣΕ ΜΑΣ ΚΟΥΚΛΙΤΣΑ ΜΟΥ!ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ!ΠΗΓΑΙΝΕ ΕΣΥ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ!ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ 280!300 ΚΑΙ 500 ΕΥΡΩ ΤΟ ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΑΝ!ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΣΕ 8 ΩΡΟ!

Dies Irae

Ντροπή σου άθλιο βολεμένο τρολ, που αναμασάς όλα τα εμετικά συριζοφιλελέ κλισεδάκια. Αδαείς και αμόρφωτοι υπάνθρωποι, με χιλιάδες ταξικά κόμπλεξ, από τα κουτούκια και τους καφενέδες κατσικωθήκατε σε θέσεις του δημοσίου και τώρα σπάτε πλάκα ψέγοντας και παροτρύνοντας πτυχιούχους, στελέχη του ιδιωτικού τομέα ή ειδικευμένους εργαζόμενους να δουλεύουν σαν σκλάβοι στα φραουλοχώραφα (τις περισσότερες φορές μάλιστα απλήρωτοι επί πολύ καιρό) για 300-400 ευρώ το μήνα, ενώ χαμογελάτε όλο χαιρεκακία όταν σχολιάζετε ειρωνικά - πριν πετάξετε στο καλάθι των αχρήστων - βιογραφικά που για να τα αποκτήσετε εσείς και οι όμοιοί σας δεν φτάνουν 7 ζωές (και άλλες τόσες εγχειρήσεις εγκεφάλου). Άει σιχτίρ!

Χρυσό βλήμμα του δημοσίου

Τα στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα δεν είναι επιλογή και το να δουλεύεις απλήρωτος δεν είναι ψωροπερηφάνεια.

Ενας στους πεντε ανεργος

και οι 4 τεμπεληδες .

Μπίλης

Ανθελληνική προπαγάνδα οι ναζί αλλά εμεις δεν τσιμπάμε. όλοι εργαζόμαστε

Οι Γερμανοί ΔΗΜΙΟΙ, μας θέλουν πτωχούς με όλους τους λάθρο

Μέρκελ Η ΑΡΧΙΔΗΜΙΟΣ !! Ούτε επί γερμανικής κατοχής τέτοια φτώχεια, βρώμα, πείνα και κατάργηση άθεος ελπίδας !! Δίστομο, Καλάβρυτα, Κρήτη ..., ρωσικός χειμώνας : ΑΞΕΧΑΣΤΑ!!!!

Καλά

κρασιά...

«Κρασά» είναι το σωστό για σένα, μαζοχιστή φουκαρά

Γερμανική Ευρώπη του Χριστοφοράκου και της Siemens, της εξαθλίωσης των λαών και της αιώνιας λιτότητας, της κατάργησης του κοινωνικού κράτους και των κοινωνικών ανισοτήτων ... δε τη θέλεις ούτε εσύ, με ΤΑ ΚΑΛΑ ΚΡΑΣΑ. Αλλά δεν το έχεις καταλάβει ακόμη ... γιατί είσαι ζαλισμένος από τις μπουνιές των Γερμανών στο πρόσωπό σου !!

Μανώλης Λ.

Τα κομματόσκυλα όμως του δημοσίου που δεν μπορούν να δέσουν ούτε τα κορδόνια τους από τη βαρεμάρα και την ανικανότητα έχουν δουλειά, οπότε πάμε καλά. Μου έλεγε προχθές ένας τέτοιος και γελούσε (με εμένα το κορόιδο προφανώς) ότι ο δήμαρχος της περιοχής του τον έχει και τον πληρώνει με δίμηνες συμβάσεις τα τελευταία 3 χρόνια και πως τώρα θα τον κάνει και μόνιμο ενώ έχει να πατήσει στη δουλειά του από το 2017. Όταν τον ρώτησα αν διαμαρτύρονται οι συνάδελφοί του που το κάνει αυτό, πήρα πληρωμένη απάντηση: με περίπου τους ίδιους ρυθμούς εργάζονται κι αυτοί. Περαστικά μας.

ΓΙΩΡΓΗΣ

Ασε τη συριζανελικη προπαγαντα για τους Δημοσιους, τους τα φαγατε ολα τα δουλεμενα και τα δεδουλευμενα και τα αδουλευτα για να πληρωνετε αδρα τους κραχτες σας και τους προπαγανδιστες σας τους τα κανατε φιλοδωρηματα.Δεν εχουν αλλα! Βρυσικα νομιζατε πως ηταν;;

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

4486317

Για... προσκόμματα στην υλοποίησή της συμφωνίας, όσον αφορά τα βιβλία ιστορίας και τα αγάλματα στα Σκόπια κάνει λόγο αυστριακός καθηγητής που μιλά στη γερμανική υπηρεσία - «Εάν κυρωθεί η συμφωνία στην Ελλάδα δεν υπάρχει κίνδυνος κατάρρευσης της διαδικασίας» σημειώνει

1
koumoundourou__1_

«Η απόλυτη καταδίκη της επίθεσης είναι υποχρέωση κάθε δημοκρατικού κόμματος, κάθε δημοκρατικού πολίτη - Οι βουλευτές και τα στελέχη του, ούτε εκφοβίζονται ούτε εκβιάζονται » αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Κουμουνδούρου 

14
690_ace9d0

«Είμαι αντίθετος με την κυβέρνηση, δεν την βοηθώ -Εάν κατατεθεί από τη ΝΔ πρόταση δυσπιστίας θα την στηρίξω» είπε χαρακτηριστικά - Ξεκαθάρισε ότι «το Ποτάμι θα πάει αυτόνομα στις εκλογές και στις ευρωεκλογές»

22
mitsotakis_simfwnia_arthro2

Ως ένα βήμα πιο κοντά στην κατάθεση πρότασης μομφής ερμηνεύεται η δήλωση Μητσοτάκη από τη Θεσσαλονίκη - «Αδιανόητο να γίνει η συζήτηση χωρίς να έχει κατατεθεί στη Βουλή το οριστικό και αναθεωρημένο κείμενο του Σκοπιανού Συντάγματος» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ

79