Λαφαζάνης: Το υπουργείο Εξωτερικών ενταφιάζει τις ελληνορωσικές σχέσεις

Λαφαζάνης: Το υπουργείο Εξωτερικών ενταφιάζει τις ελληνορωσικές σχέσεις

«Η κυβέρνηση θέτει σε άμεσο θανάσιμο κίνδυνο την ασφάλεια της χώρας και την μετατρέπει σε ευρωατλαντικό οικόπεδο» αναφέρει η ΛΑΕ για τη σημερινή ανακοίνωση του ΥΠΕΞ

panagiotis-lafazanis_2
«Η ανακοίνωση του Υπ. Εξωτερικών αναφορικά με τις απελάσεις Ελλήνων  διπλωματών από την Μόσχα, ξεπερνάει κάθε μέτρο νηφαλιότητας και λογικής, διακρίνεται από μία περίεργη εμπάθεια και συνιστά ένα ανεπίτρεπτο αντιρωσικό λίβελλο» σημειώνει σε ανακοίνωση που εξέδωσε νωρίτερα ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας.

«Δεν ξέρω αν κυβέρνηση Τσίπρα – Κοτζιά αν έχει αναλάβει την άχαρη και πρωτοφανή αποστολή να διακόψει, επί της ουσίας, κάθε σχέση με την Ρωσία και να παίξει τον ρόλο της Ουκρανίας του Νότου, σύμφωνα με την διατεταγμένη υπηρεσία που έχει επωμιστεί στην Ελλάδα ο αρχιτέκτονας του νεοφασιστικού αντιρωσικού πραξικοπήματος του Κιέβου τον Φλεβάρη του 2014 και πολυπράγμων πρεσβευτής τώρα των ΗΠΑ στην Αθήνα G. Pyatt» σημειώνει ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και προσθέτει:

«Το βέβαιον πάντως είναι ότι η κυβέρνηση Τσίπρα – Κοτζιά, με την απολύτως ανεύθυνη πολιτική της μακάβριας και τυφλής πρόσδεσης της χώρας στους πιο αντιδραστικούς, επιθετικούς, νεοψυχροπολεμικούς και αντιρωσικούς κύκλους των ΗΠΑ, θέτει σε άμεσο κίνδυνο, αν δεν υπονομεύει θανάσιμα, τα εθνικά συμφέροντα και την ασφάλεια της χώρας και της Κύπρου, ενώ σπρώχνει ανεπίτρεπτα την Ρωσία προς την μεριά της Τουρκίας.

Συνιστά ορισμό της ειρωνείας και κακόγουστο αστείο να λέει η κυβέρνηση ότι ασκεί ανεξάρτητη πολυδιάστατη πολιτική, ενώ έχει δορυφοροποιήσει απολύτως την χώρα στους πιο σκληροπυρηνικούς κύκλους των ΗΠΑ και στα γεράκια του Ισραήλ.

Το συμφέρον της Ελλάδας επιτάσσει την ανάπτυξη καλών σχέσεων με την Ρωσία, αν όχι και την προώθηση ειδικής σχέσης ισότιμης και αμοιβαία επωφελούς στρατηγικής συνεργασίας μαζί της, στο πλαίσιο μιας γνήσιας εθνικής, φιλειρηνικής και ανεξάρτητης πολιτικής.

Αυτήν την πολιτική στις σχέσεις με την Ρωσία προωθούσα με επιτυχία ως Υπουργός Ενέργειας, Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Αγροτικής Ανάπτυξης στην πρώτη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, η οποία ναυάγησε μετά την επιλογή του Αλ. Τσίπρα και της ομάδας του να συνομολογήσει, με την συναίνεση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ κ.ά., το τρίτο καταστροφικό μνημόνιο, μετατρέποντας την Ελλάδα σε «ευρωατλαντικό οικόπεδο».

Κλείσιμο
Σήμερα όσο ποτέ έχουμε ανάγκη από μια μεγάλη δημοκρατική ανατροπή, η οποία θα έχει στο επίκεντρο το όραμα γενιών και γενιών αυτού του τόπου, μιας Ελλάδας για πρώτη φορά εθνικά κυρίαρχης και πραγματικά ανεξάρτητης, που είναι και η μόνη επιλογή επιτυχούς προάσπισης της ειρήνης, της ασφάλειας, της εδαφικής μας ακεραιότητας, της ανάπτυξης και της κοινωνικής δικαιοσύνης στην πατρίδα μας».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης