Κοτζιάς εναντίον Μόσχας: Εκδικητική η απέλαση Ελλήνων διπλωματών - Η Ρωσία σύντροφος εν όπλοις της Τουρκίας

kotzias_arthrooo

Η σκληρή ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών κατηγορεί το Κρεμλίνο ότι συντάσσεται με την Άγκυρα κατά της Ελλάδας, και αναφέρει ότι η Ρωσία «δείχνει να μην αντιλαμβάνεται» πως η Ελλάδα έχει δικά της κριτήρια στη διεθνή πολιτική 

Σκληρή ανακοίνωση που κατηγορεί την Ρωσία ότι συντάσσεται με την Τουρκία κατά της Ελλάδας εξέδωσε πριν λίγη ώρα το υπουργείο Εξωτερικων.

Η ανακοίνωση του Νίκου Κοτζιά κάνει λόγο για «εκδικητική  και αυθαίρετη» απέλαση των Ελλήνων διπλωματών, που δεν βασίζεται σε κανένα στοιχείο, και εντάσσεται στο πλαίσιο της σταδιακής απομάκρυνσης της Ρωσίας  «από θέσεις που αρμόζουν στο επίπεδο φιλίας και συνεργασίας» των δύο χωρών τα τελευταία 190 χρόνια.

Αυτή η απομάκρυνση αποδίδεται από το ΥΠΕΞ στο γεγονός ότι το Κρεμλίνο αποτελεί πλέον 
«σύντροφο εν όπλοις» της Τουρκίας, ενώ η ανακοίνωση αφήνει σαφείς υπαινιγμούς ότι τα δυο κράτη έχουν σχηματίσει κοινό άξονα κατά της χώρας μας.

Η ρωσική κυβέρνηση  «δείχνει να μην αντιλαμβάνεται ότι η Ελλάδα έχει δικά της συμφέροντα και κριτήρια στη διεθνή πολιτική» συνεχίζει στο ίδιο αυστηρό ύφος η ανακοίνωση του κ. Κοτζιά, προσθέτοντας ότι υπάρχει εμφανέστατα μια μερίδα Ρώσων «που νομίζει ότι μπορεί να κινείται στην Ελλάδα χωρίς να σέβεται νόμους και κανόνες, ακόμα και να εκτοξεύει απειλές».

«Θέλουμε να θυμίσουμε στους φίλους Ρώσους ότι καμιά χώρα στον κόσμο δεν θα ανεχόταν απόπειρες α) εξαγοράς κρατικών αξιωματούχων, β) υπονόμευσης της εξωτερικής πολιτικής, και γ) παρεμβάσεις στο εσωτερικό της χώρας» συμπληρώνει η ανακοίνωση, επισημαίνοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση θα απαντήσει στα «αυθαίρετα μέτρα» με υπομονή και νηφαλιότητα.


Διαβάστε παρακάτω το κείμενο της ανακοίνωσης:


«Η Ελλάδα είναι χώρα φιλειρηνική, με πολυδιάστατη, ανεξάρτητη δημοκρατική εξωτερική πολιτική. Ως κυρίαρχο κράτος με μακρά ιστορία, απαιτεί σεβασμό και σχέσεις ισότητας από κάθε τρίτο. Σε αυτά τα πλαίσια τάσσεται υπέρ μιας πολιτικής φιλικής συνύπαρξης και με τη Ρωσία. Μιας μεγάλης χώρας με ισχυρή παρουσία στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι.

Στα πλαίσια της ίδιας πολιτικής, η Ελλάδα επιδιώκει σταθερά καλές σχέσεις και συνεργασία με τους γείτονές της προκειμένου να επιλύσει χρονίζοντα προβλήματα όπως το ονοματολογικό, προς όφελος της ίδιας, των Βαλκανίων, της Ευρώπης και όλων των λαών.

Η Ρωσία, αυτή τη στιγμή, δείχνει ως να μη μπορεί να αντιληφθεί τις θέσεις αρχών της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής. Από τότε που πολεμά ως σύντροφος εν όπλοις της Τουρκίας και της παρέχει σειρά διευκολύνσεων στον τομέα της ασφάλειας, δείχνει να απομακρύνεται σταθερά από θέσεις που αρμόζουν στο επίπεδο φιλίας και συνεργασίας που χαρακτήριζε τις σχέσεις Ελλάδας-Ρωσίας εδώ και 190 χρόνια. Δείχνει να μην αντιλαμβάνεται ότι η Ελλάδα έχει δικά της συμφέροντα και κριτήρια στη διεθνή πολιτική.

Σε αυτά τα πλαίσια πρέπει να διαβάσει κανείς την κίνηση της Ρωσίας να προβεί σε απελάσεις στελεχών της Ελληνικής Πρεσβείας στη Μόσχα. Η απόφαση του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών δεν βασιζόταν σε στοιχεία, όπως εκείνη της ελληνικής πλευράς που στηρίχθηκε σε συγκεκριμένες αποδείξεις παράνομης και παράτυπης δραστηριότητας Ρώσων αξιωματούχων και πολιτών στο εσωτερικό της χώρας. Αντίθετα, η απόφαση της ρωσικής πλευράς είναι αυθαίρετη και εκδικητική, δεν βασίζεται σε κανένα στοιχείο.

Θέλουμε να θυμίσουμε στους φίλους Ρώσους ότι καμιά χώρα στον κόσμο δεν θα ανεχόταν απόπειρες α) εξαγοράς κρατικών αξιωματούχων, β) υπονόμευσης της εξωτερικής πολιτικής, και γ) παρεμβάσεις στο εσωτερικό της χώρας.

Η Ελλάδα προέβη σε μέτρα μόνο κατόπιν καταγραφής απτών επιβαρυντικών στοιχείων. Εξάλλου, η ίδια ουδέποτε παρενέβη ή αποπειράθηκε να παρέμβει στις εσωτερικές υποθέσεις της Ρωσίας.

Είναι φανερό ότι υπάρχει μια μερίδα Ρώσων, ευτυχώς μειοψηφική, που νομίζει ότι μπορεί να κινείται στην Ελλάδα χωρίς να σέβεται νόμους και κανόνες, ακόμα και να εκτοξεύει απειλές. Η ελληνορωσική φιλία επιτάσσει την εγκατάλειψη τέτοιων αντιλήψεων και όχι το αντίστροφο.

Τέτοια περίπτωση είναι και η προσπάθεια να επιβληθεί στη χώρα η παρουσία της "Ορθόδοξης Αυτοκρατορικής Παλαιστινείας Εταιρείας", οργάνωσης που δημιουργήθηκε τον 19ο αιώνα από τις μυστικές υπηρεσίες των Τσάρων που στόχο είχαν τον αφελληνισμό των πατριαρχείων της Μέσης Ανατολής.

Τέλος, ως προς τα αυθαίρετα μέτρα που έλαβε η ηγεσία του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών, η Ελλάδα θα απαντήσει με υπομονή και νηφαλιότητα.»

ΣΧΟΛΙΑ (214)

Μ.ΠΑΣΟΚ

ΠΑΛΙ ΣΚΑΤΑ ΕΚΑΝΕΣ ΩΣ ΣΥΝΗΘΩΣ ΚΟΤΖΙΑ Η ΣΟΥΣΛΩΦ ΟΠΩΣ ΣΕ ΑΠΟΚΑΛΟΥΣΑΝ ΟΙ ΠΡΩΗΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΣΟΥ ΣΤΟ ΚΚΕ.ΚΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΝΟΜΙΖΕΣ ΟΤΙ ΥΠΗΡΧΕ ΜΙΑ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΤΡΙΣ ΝΑ ΣΕ ΚΑΝΟΥΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΑΝΤΙ ΤΟΥ ΔΡΟΥΖΑ.ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

210Po

with love...

CALLIOPE

ΤΙ ΛΕΣ ΡΕ ΦΙΛΕ??!!! ΣΩΠΑ! ΠΩΣ ΣΟΥ'ΡΘΕ??!!! ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ??!! ΦΟΒΟΥΜΑΙ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ!!! ΡΩΣΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΙ... ΜΗ ΔΙΝΕΤΕ ΣΗΜΑΣΙΑ!!! ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΧΟΥΝ ΜΥΑΛΟ ΟΙ ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ΚΑΜΜΕΝΟ!!!

Εχεις καιρο

Να επισκεφτείς ψυχίατρο;

Παρατηρητης1

Παλι χωριστηκαμε σε φιλο ετσι και φιλο αλλοιως, μη ξεχναμε οτι παντα υπαρχουν συμφεροντα και εμεις πρεπει να δουμε τα συμφεροντα της Ελλαδας. Συμφωνια Πρεσπας αποριπτεα 100% Επρεπε να αρπαξουμε την ευκαιρια απο τα μαλλια με την Ρωσσια αλλα ποιος να το κανει αυτοι πουλανε και κονομανε. Διαχρονικα το αναφερω για ωρισμενους το 1922 μας πουλησαν η Ιταλια για να κρατησει τα Δωδεκανησα, Η Γαλλια για την Συρια και οι Μπολσεβικοι για να τους βοηθησουν οι Τουρκοι στον εμφυλιο που ειχαν. Οι δυο πρωτες χωρες απεσυραν τα στρατευματα τους απο την Τουρκια με αποτελεσμα να μεινουμε μονοι μας. Κρυφες συμφωνιες με τον Κεμαλ και ετσι φτασαμε στην Δευτερη συμφωνια των Σεβρων σαν ηττημενοι με τα ακολουθα αποτελεσματα και φυσικα ο Τουρκικος στρατος ητανε αρτια οπλισμενος και εκπαιδευμενος απο την Γερμανια.

zz

Πίεση στην Ρωσσία από την ΕΛΛΑΔΑ? Βαριά αρρώστια δέρνει τους ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ . Το άλλο κουφό από τον Κοτζια , Ρώσσοι << Είστε σύντροφοι εν όπλοις με την Τουρκία >>, έχω δει ηλίθιους αλλά τέτοιους σαν τους Κοτζια - Τσιπρα -Καμμενο πρώτη φορά βλέπω , δηλαδή καραγκιόζηδες τι θέλετε άλλου να τρώμε και να πίνουμε και αλλού να το δίνουμε ?Τι τους περάσατε τους Ρώσσους Βλαχους , όταν εμείς αργάζαμε αντιαεροπορικά από Ρωσσία ήταν καλά ?Τότε μας βόλευε , όταν μας πρότειναν τους S-400 οι Ρώσσοι εμείς κωφεύαμε ούτε καταδεχτήκαμε να το συζητήσουμε μαζί τους , όταν μας πρότειναν αεροσκάφη 4+γενιας εμείς κάναμε την πάπια , όταν μας πρότειναν το ΣΑΟΥΘ ΣΤΡΙΜ εμείς κάναμε το παν να ρίξουμε του Κ. Καραμανλή βρίζοντας τον για όλα τα κακά της ΕΛΛΑΔΟΣ γιατί το ζήτησαν οι ΗΠΑ , κατά τα αλλά η Ρωσσία ανακατεύεται στα εσωτερικά μας , και κάτι ακόμη προς τα τούβλα πολιτικούς μας , ακούστε εσείς τα σαΐνια με τα (βαριά ) πτυχία από πανεπιστήμια των ΗΠΑ , άλλο το είμαστε σύμμαχοι σε στρατιωτικό επίπεδο , αυτό αφορά τους σύμμαχους σε καιρό πολέμου , και άλλο όσο έχουμε ειρήνη συναλλαζόμαστε με όλους , εσείς κύριοι σαν πίστα τετράποδα εκτελείτε εντολές για όφελος άλλων και όχι της ΕΛΛΑΔΟΣ .

@zz

Ναι, είδαμε οι χώρες που τους ακολουθούσαν και ήταν δεμένες στο άρμα τους (Συρία, Ουκρανία μέχρι πρόσφατα) πως κατέληξαν. Ή τι βιοτικό επίπεδο έχουν κάτι άλλες, πχ Λευκορωσία που τους ακολουθούν ακόμα. Η Πολωνία και οι βαλτικές δημοκρατίες που ακολουθούν την Ευρώπη αντίθετα μας ξεπέρασαν σε βιοτικό επίπεδο. Γι' αυτό λοιπόν μακριά από S400, αγωγούς και ότι άλλο μας φέρνει πιο κοντά στους ρώσους και μας απομακρύνει από την Ευρώπη.

Χ

Δεν αρέσει στους Ρώσους το Βόρεια Μακεδονία, ήθελαν σκέτο Μακεδονία. Μας αγαπάνε πολύ.

Να τους κηρύξουμε οικονομικό πόλεμο

Όποιος είναι πατριώτης δεν πρέπει να ξαναπλησιάσει Ρωσίδα

Κωστας

Ποιος θα το περιμενε να δει τους κομμουνιστες να ειναι Αμερικανοφιλοι και τους δεξιους Ρωσογλυφτες. Αντε Κουλη ξεκινα να μαθαινεις Ρωσικα μαζι με τον Αδωνη μπας και γινεις και εσυ κυβερνηση

Θέμις

Ρε ΚοτσανοΚοτζιά, μπορείς να το βουλώσεις ;! Μόνο να το βουλώσεις!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

4932330

Τουλάχιστον 15 χώρες, έπρεπε να εμφανίσουν στέρεο μέτωπο μέσα στο Συμβούλιο για την ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας και της Αλβανίας στην ΕΕ είπε ο πρώην υπουργός μιλώντας απόψε σε εκδήλωση του Ινστιτούτου Εναλλακτικών Πολιτικών ΕΝΑ

3
7dfc754bcc0ce3d544bab7f919801d8c

Οι ισορροπίες στην Ανατολική Μεσόγειο άλλαξαν με τα γεωτρύπανα της Τουρκίας αναφέρει στο πρακτορείο Ανατολού - Αδειάζει ξανά τον Ακιντζί ο Τούρκος ΥΠΕΞ - Συγκρίνει την εισβολή στη Συρία με τον Αττίλα στην Κύπρο! -Ξεκαθαρίζει ότι μόνο αν ικανοποιηθούν οι όροι που έχει θέσει η Άγκυρα θα ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό 

7
pm0

H ρύθμιση αφορά σε όλες τις άδειες που εκδόθηκαν από 1-1-2006   - Στόχος η αναθέρμανση της αγοράς ακινήτων - Ανακοίνωσε ότι εντός του 2020 θα τεθεί υπό συζήτηση με τους εταίρους το 3,5% του πρωτογενούς πλεονάσματος - Έστειλε μήνυμα στους τραπεζίτες ενόψει της αυριανής του συνάντησης: «Είναι άδικες οι χρεώσεις» - H ομιλία του πρωθυπουργού στο δείπνο του Economist

68
komision_main

Λόγω της επιθετικότητας απέναντι σε Ελλάδα και Κύπρο - Η Επιτροπή Προϋπολογισμών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που εγκρίνει ή απορρίπτει κάθε χρηματοδοτική δράση της Ένωσης, υιοθέτησε μία επιθετική διατύπωση εναντίον της Άγκυρας

5