Σκουρλέτης για τη φωτιά στο Μάτι: «Η κυβέρνηση ανέλαβε τις δικές της ευθύνες»

skourletis

Αναφερόμενος στο θέμα των κατεδαφίσεων αυθαίρετων, επανέλαβε τη βούληση της κυβέρνησης να προχωρήσει αποφασιστικά

«Ο νέος σχεδιασμός της Πολιτικής Προστασίας που θα ανακοινωθεί σήμερα από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, κατά την επίσκεψη του στο Υπουργείο Εσωτερικών, θα περιλαμβάνει τον ενιαίο συντονισμό φορέων και δυνάμεων, ενώ θα λαμβάνει υπόψη την κλιματική αλλαγή που βιώνει και η χώρα μας»: Αυτό δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, σε σημερινή συνέντευξή του στην ΕΡΤ.

Όπως ανάφερε o κ. Σκουρλέτης, η Πολιτική Προστασία θα συμπεριλαμβάνει έναν ενιαίο σχεδιασμό για φορείς όπως η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, το Κέντρο Αντισεισμικής Προστασίας, την αξιοποίηση του στελεχιακού δυναμικού των Ενόπλων Δυνάμεων σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, εθελοντών και άλλων. Υπογράμμισε ότι ο επανασχεδιασμός της Πολιτικής Προστασίας είχε ξεκινήσει εδώ και μήνες, αλλά επιταχύνθηκε και ολοκληρώθηκε λόγω των πρόσφατων τραγικών γεγονότων. Αναφέρθηκε δε στη σημαντική συμβολή που έχει το Κέντρο Μελετών και Ασφάλειας που διαθέτει η χώρα μας, με σημαντικότατη τεχνογνωσία, η οποία έχει αξιοποιηθεί από πολλές χώρες, όπως από την Κίνα στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

«Βιώνουμε» είπε ο κ. Σκουρλέτης «μια εθνική τραγωδία. Δεν ξέρω ποιο θα είναι το αποτύπωμα στην πολιτική ζωή. Οφείλουμε όμως να κάνουμε τα αναγκαία βήματα, να αντιμετωπίσουμε τις αιτίες που οδήγησαν σε αυτή την καταστροφή». Για τις ευθύνες σημείωσε ότι «είναι μια υπόθεση που έχει πολλές πλευρές. Η κυβέρνηση ανέλαβε τις δικές της ευθύνες», επισημαίνοντας παράλληλα τις τραγικές συνέπειες που είχε το στρεβλό οικιστικό μοντέλο.

Αναφερόμενος στο θέμα των κατεδαφίσεων αυθαίρετων, επανέλαβε τη βούληση της κυβέρνησης να προχωρήσει αποφασιστικά. Για το σκοπό αυτό, τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών, έγκαιρα η κυβέρνηση, διαπιστώνοντας την αναποτελεσματικότητα του σημερινού μοντέλου, μετέφερε την αρμοδιότητα των κατεδαφίσεων από τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις στα Παρατηρητήρια Δόμησης που υπάγονται στις Περιφέρειες και στελεχώνονται. Κατηγόρησε δε, τις κυβερνήσεις των προηγούμενων δεκαετιών και τους βουλευτές Αττικής των κομμάτων που κυβέρνησαν ότι αναπαρήγαγαν την εξουσία τους πάνω σε ένα μοντέλο στρεβλής οικιστικής ανάπτυξης.

Για τα αίτια της καταστροφικής πυρκαγιάς είπε ότι τα καιρικά φαινόμενα ήταν πρωτόγνωρα. «Ποτέ άλλοτε δεν είχαμε ανέμους με ταχύτητες 120χλμ/ωρα, δυτικούς» εξήγησε, ενώ επισήμανε και την αυθαίρετη δόμηση στην περιοχή που είχε ως αποτέλεσμα πολλοί συνάνθρωποί μας να εγκλωβιστούν. «Δεν πήγαν όλα όπως έπρεπε. Το αντίθετο. Μην αναζητούμε όμως εξιλαστήρια θύματα. Ας αναζητήσουμε τα αίτια» και τις λύσεις» υπογράμμισε, σημειώνοντας ότι «η απόδοση των ευθυνών θα γίνει με τεκμηριωμένο τρόπο».

Απατώντας σε ερώτηση για τις αλλαγές στην ηγεσία της ΕΛΑΣ και της Πυροσβεστικής, επισήμανε ότι θεωρείται πως όταν από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη φεύγει ο υπουργός, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα ακολουθήσουν και αλλαγές στις ηγεσίες τους.

Στη γενική πολιτική ατζέντα, ο κ. Σκουρλέτης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στη ΝΔ, κατηγορώντας την ότι με τον τρόπο που πολιτεύεται «τσαλαβουτά» προς την ακροδεξιά, δεν έχει ένα συνεκτικό πολιτικό λόγο. «Πρόκειται για την πιο μη χρήσιμη αντιπολίτευση των τελευταίων ετών» υποστήριξε, χαρακτηρίζοντας τις τοποθετήσεις της «ανερμάτιστες και ισοπεδωτικές». Ενώ ανακοίνωσε ότι συγκροτήθηκε, με τη συμμετοχή και της ΝΔ, η Επιτροπή που θα καταθέσει στη Βουλή την πρόταση για ψήφο των αποδήμων.

Είναι δίκαιο να εξετάσουμε μέτρα, όπως για το αφορολόγητο και τις συντάξεις, από τη στιγμή που η εφαρμογή τους δεν θέτει σε κίνδυνο τους οικονομικούς στόχους που έχουν τεθεί, δήλωσε επίσης ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ.

«Ποιος είναι ο λόγος να εφαρμοστούν μέτρα που είχαν συμφωνηθεί σε μια άλλη κατάσταση της οικονομίας;» ανέφερε ο κ. Σκουρλέτης και εξήγησε: «Η επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων με βάση τις δεσμεύσεις έχει αποδειχθεί ότι είναι ρεαλιστικό και εφικτό. Αυτό μας δίνει διαφορετικά περιθώρια κινήσεων». Υπογράμμισε «τις μεγάλες δυνατότητες που παρουσιάζονται με την ολοκλήρωση του Προγράμματος» και τόνισε ότι «ως κοινωνία και οικονομία πρέπει να το εκμεταλλευθούμε».

Ο υπουργός Εσωτερικών επανέλαβε, τέλος, ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία και οι εκλογές θα διεξαχθούν τον Σεπτέμβριο του 2019. Επίσης, κατήγγειλε ότι η κυβέρνηση έχει στοχοποιηθεί από συμφέροντα που ελέγχουν Μέσα Ενημέρωσης και εκτελούν «συμβόλαια εκτέλεσης χαρακτήρων ανθρώπων».


skourletis dhlwseis


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ (10)

Οποιος αναλαμβάνει ευθύνη πληρώνει

Να κοιμόμαστε ήσυχοι, τώρα που ο αποτυχημένος καφετζής Σκουρλετης και οι υπόλοιποι συμμορίτες "ανέλαβαν" τις ευθύνες τους χωρις τιμωρία. Καταστρέφουν τα στοιχεία της ενοχής τους και κάνουν θέατρο ότι δήθεν επανορθώνουν. Στην επόμενη καταστροφή, σίγουρη με αυτούς τους ανικανους και τα άχρηστα τσιράκια τους, θα κάνουν νέο ρεκόρ με νεκρούς και θα δηλώσουν ότι φταίει ο Χ. Τρικούπης & ο Δ.Γούναρης. Να φύγετε τώρα άθλιοι ανεύθυνοι ψευταράδες.

alexandros

τωρα που ανελαβε ο Σκουρλετης στην θεση του Τοσκα,εγω αντι να ηρεμησω,ειμαι και πιο ανησυχος.ΟΥΦ!

Ποια ευθύνη αναλάβατε?

Προφανώς την ευθύνη που κρινατε και αναγνωρίσατε από μόνοι σας στους εαυτούς σας, σαν τον κλέφτη που μπήκε στο σπίτι, τελικά σκότωσε και τον ιδιοκτήτη που αντιστάθηκε και αναλαμβάνει μόνο την ευθύνη για την πρόθεση κλοπής, ούτε για τον φόβο ούτε για την πραγματική κλοπή αν αυτή δεν αποδειχθεί γιατί π.χ. ο νεκρός ιδιοκτήτης δεν μπορεί να καταθέσει τι του έκλεψαν. Μην ανησυχείς Σκουρλέτη, την ευθύνη την πραγματική θα στην καταλογίσει ο λαός όταν έρθει αυτή η ώρα. Οι εικόνες των νεκρων ούτε θα σβήσουν ούτε θα θολώσουν. Θα τις θυμούνται όλοι για άλλα δέκα χρόνια και κάθε χρόνο θα μιλάνε τα ρεπορτάζ για την μαύρη αυτή επέτειο. Και κάθε χρόνο θα θυμόμαστε την επική και δολοφονική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Όσο πιο πολύ θα περνάει ο χρόνος και θα φύγει ο θυμός, τοσο κραγαλεα θα είναι η γελοιοτητα και η εγκληματική προχειρότητα σας.

Θα πάρετε και 13η σύνταξη, πεθαίνει ο ΕΝΦΙΑ

θα κατεδαφιστούν και τα αυθαίρετα...Παπατζηλίκι και πάλι. Χιλιάδες οριστικά πρωτόκολλα κατεδάφισης υπάρχουν, αύριο πρωί βγάλε τις μπουλντόζες, αλλιώς πρόκειται για νέο παραμύθι

ΓΙΩΡΓΗΣ

Οσο ζω μαθαινω.Μαθαμε παλι απο τους Συριζανεληδες οτι εαν δολοφονησεις εναν ανθρωπο σε αυθαιρετο σπιτι εισαι λιγοτερο φονιας!Επισης μαθαμε οτι αν καψεις ζωντανους καμια 200 αρια ανθρωπους και αναλαβεις,βρε παιδι μου,την ευθυνη δεν παθαινεις τιποτε,δεν τρεχει τιποτε,εισαι κυριος,Να,οπως ο Τσιπρας!

ΦΩΤΙΑ

ΑΦΟΥ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΝΕΛΑΒΕ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΗΣ ,ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΟΥ.ΦΤΟΥΣΑΣ ΡΕ ΑΛΗΤΕΣ .ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΜΕ ΕΓΧΕΙΡΗΣΗ ΘΑ ΣΑΣ ΞΕΚΟΛΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΛΟ. Μ.ΠΑΣΟΚ

Πώς ρέ αριστερέ ;

Λέγοντας πώς φταίνε οί δασικοί χάρτες ; Τά αυθαίρετα ; Ό Καραμανλής ; Ό Μητσοτάκης; Ό Πλαστήρας; Ό Βενιζέλος; Οί Τούρκοι ; Οί Ρωμαίοι; Οί Ασύμμετρες Απειλές ; Οί Κλιματική Αλλαγή ; Άντε ρέ ξεφτίλες πού κάνατε μιά βδομάδα SHOW καί διαχείρηση τών καμένων ανθρώπων καί μιλάγατε γιά τελειότητα καί αφού είδατε τή γύμνια τού βασιλιά , παραιτήσατε τόν πιό ΜΑΚΑΚΑ υπουργό EVER ,αυτόν πού έλεγε νά κάνουμε ότι κοιμόμαστε όταν μπούνε οί εγκληματίες σπίτι μας !!! ΑΙΣΙΧΤΙΡ βλάκα , σκάστε επιτέλους ! Βγάλτε τό σκασμό αλήτες προκαλείτε τήν Κοινωνία μέ τίς μακακίες σας καί μέ τήν αμετροέπειά πού σάς διακρίνει !!!!

Candyman

E πως; Σωστά. Ας αναλάβει και η φωτιά τις δικές της να τελειώνουμε!

Προφήτης

....ας αναλάβουν και οι νεκροί τις δικές τους?????

eagle12

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ.... 100 ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΣΑΣ.... ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

xarda-1

Τους Ιταλούς και Ισπανούς πιλότους των πυροσβεστικών αεροσκαφών που συνέδραμαν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στην Εύβοια, βράβευσε ο γγ Πολιτικής Προστασίας, Ν. Χαρδαλιάς

5
samothraki-tessera

Τα δρομολόγια επεκτείνονται έως την Κυριακή - Σε σειρά δράσεων για να αμβλυνθούν οι αρνητικές εντυπώσεις στον τουρισμό και την οικονομία του νησιού συμφώνησαν ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος και ο Περιφερειάρχης Χρ. Μέτιος

νικοσ_αναστασιαδισ

Το δημοσίευμα αναφέρει πως ο Αναστασιάδης αποσύρθηκε από το δικηγορικό γραφείο, «Νικ. Χρ. Αναστασιάδης & Συνεργάτες LLC» μετά την εκλογή του στην προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας. Όμως οι δύο κόρες του παραμένουν συνέταιροι στο δικηγορικό γραφείο "Νίκος Αναστασιάδης" που λειτουργεί στη Λεμεσό