Ξυδάκης στο ΘΕΜΑ 104,6: «Άστοχη έκφραση» η δήλωση Πολάκη για «νεκρούς που θολώνουν την αποτελεσματικότητα του κράτους»

Ξυδάκης στο ΘΕΜΑ 104,6: «Άστοχη έκφραση» η δήλωση Πολάκη για «νεκρούς που θολώνουν την αποτελεσματικότητα του κράτους»

Είπε για τη φωτιά στο Μάτι: Υπάρχει ένα σύστημα που εμφανίστηκε ολίγο και δεν θα πρέπει να φανούμε απροετοίμαστοι σε ένα φαινόμενο που μπορεί να ξανασυμβεί

xidakis-new-fv
Σε δημόσια αποδικομασία της προκλητικής δήλωσης του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη ότι «οι νεκρί στο Μάτι "θολώνουν" την αποτελεσματικότητα του κράτους» προχώρησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ξυδάκης μέσω του ΘΕΜΑ 104,6.

«Είναι άστοχη η έκφραση. Κανείς δεν θα πρέπει να μιλάει με τρόπο που παρεξηγείται» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ξυδάκης. στην πρώτη τοποθέτηση στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ κατά του κ. Πολάκη πέντε μέρες μετά την προκλητική δήλωσή του.



Ο Νίκος Ξυδάκης μιλώντας για τη φωτιά στο Μάτι είπε ότι «δεν υπάρχει ένας μόνο που ευθύνεται, υπάρχει ένα σύστημα που εμφανίστηκε ολίγο και δεν θα πρέπει να φανούμε απροετοίμαστοι σε ένα φαινόμενο που μπορεί να ξανασυμβεί».

«Οι ευθύνες είναι πρωτίστως πολιτικές» είπε ο κ. Ξυδάκης προσθέτοντας ότι «15 ημέρες μετά το ζήτημα είναι πώς δεν θα ξαναφτάσουμε σε αυτή την καταστροφή και όσοι βρίσκονται σε ηγετικές θέσεις να πληρώσουν το μερίδιο ευθύνης που τους αναλογεί».

Κλείσιμο
«Έστω και και εκ των υστέρων πρέπει να διασφαλίσουμε ότι δεν θα συμβεί σε αυτή τη σφοδρότητα. Συμβαίνουν σε όλο τον κόσμο ανάλογα φαινόμενα» πρόσθεσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν ανέχομαι και δεν δικαιολογώ τίποτα. Ο θάνατος και η απώλεια είναι ανείπωτη ωστόσο σαν πολιτεία πρέπει και να εξηγήσουμε τι συνέβη και να μην ξανακάνουμε τις ίδιες παραλείψεις και τα ίδια λάθη» συμπλήρωσε.

Όσον αφορά τους χειρισμούς του πρωθυπουργού ο Νίκος Ξυδάκης είπε ότι «ο Τσίπρας αντιδρά με κάποια αντανακλαστικά και τόλμη. Προχωράει όχι μόνο παίρνονας κεφάλια και κάνοντας εποικοδομητική δουλειά επί του πεδίου. Το πολιτικό κόστος εγγράφεται σε αυτόν που του το αποδίδουν και όλα θα κριθούν με το νόμιμο τρόπο με την κρίση του λαού και τη λαϊκή ετυμηγορία».

Ο κ. Ξυδάκης άσκησε, τέλος, έμμεση κριτική και στον τρόπο κάλυψης της φωτιάς στο Μάτι από την ΕΡΤ τις πρώτες ώρες της τραγωδίας λέγοντας ότι «θα έπρεπε να υπάρχει ένας κρατικός ραδιοσταθμός, ένα κανάλι επικοινωνίας ανεξαρτήτως της ρευματοδοσίας».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης