Παυλόπουλος σε Τουρκία: Η Ελλάδα δε θα μείνει απαθής για τους δύο στρατιωτικούς

4516257

«Θα χρησιμοποιήσει κάθε μέσον που διαθέτει ως μέλος της ΕΕ και του Συμβουλίου της Ευρώπης για να τους υπερασπιστεί» - «Αν νομίζουν ότι θα κάμψουν το ηθικό τους κάνουν μέγα λάθος» είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην τελετή ανακήρυξής του σε επίτιμο δημότητη Αμοργού

Αυστηρό μήνυμα- προειδοποίηση προς την Τουρκία, εξαιτίας της συνέχισης της κράτησης των Ελλήνων στρατιωτικών έστειλε από την Αμοργό ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος. Η Ελλάδα, τόνισε ο Πρόεδρος, δεν θα μείνει απαθής, θα χρησιμοποιήσει κάθε μέσον που διαθέτει ως μέλος της ΕΕ και του Συμβουλίου της Ευρώπης για να υπερασπιστεί τους στρατιωτικούς της και πάνω απ΄ όλα τη Δημοκρατία και τον Άνθρωπο. «Ας πάρει αυτό το μήνυμα η Τουρκία, όσο ακόμα δεν είναι πολύ αργά», είπε χαρακτηριστικά.

«Αν νομίζει η ηγεσία της Τουρκίας ότι με τον τρόπο αυτό κάμπτει το ηθικό των Ελλήνων στρατιωτικών κάνει τεράστιο λάθος. Το ηθικό τους είναι ακμαίο και αποδεικνύει τι σημαίνει Έλληνας στρατιωτικός», τόνισε ο κ. Παυλόπουλος στο γεύμα που παρέθεσε προς τιμήν του ο δήμαρχος Αμοργού μετά την ανακήρυξη του Προέδρου της Δημοκρατίας σε επίτιμο δημότη.

«Προειδοποιούμε», συνέχισε ο Πρόεδρος την Τουρκία: «Στεκόμαστε δίπλα της στον αγώνα που κάνει, αλλά είμαστε απέναντι σε συμπεριφορές οι οποίες δεν πλήττουν μόνο Έλληνες πολίτες και Έλληνες στρατιωτικούς, αλλά πλήττουν την ίδια την έννοια της Δημοκρατίας και του Κράτους Δικαίου». Υπογράμμισε μάλιστα ότι «η Ελλάδα δεν πρόκειται να μείνει απαθής. Θα χρησιμοποιήσει κάθε μέσο, το οποίο διαθέτει ως χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ως μέλος της Διεθνούς Κοινότητας, ως μέλος του Συμβουλίου της Ευρώπης. Θα υπερασπισθούμε την Δημοκρατία και βεβαίως τους στρατιωτικούς μας. Αλλά πριν απ΄ όλα θα υπερασπισθούμε την Δημοκρατία και τον Άνθρωπο. Ας πάρει αυτό το μήνυμα η Τουρκία, όσο ακόμα δεν είναι πολύ αργά».

«Η Τουρκία και η ηγεσία της εκτίθενται ανεπανόρθωτα, γιατί δεν σέβεται ούτε το Κράτος Δικαίου ούτε την έννοια της Δημοκρατίας και επομένως τα θεμελιώδη Δικαιώματα του Ανθρώπου. Η διεθνής κατακραυγή το αποδεικνύει», συνέχισε ο κ. Παυλόπουλος για να τονίσει ότι «δεν αξίζει τέτοια μοίρα στον τουρκικό λαό. Η ηγεσία του, με αυτά που κάνει αυτές τις κρίσιμες ώρες και με την τεράστια οικονομική κρίση που αντιμετωπίζει η Τουρκία, είναι κατώτερη των περιστάσεων απέναντι και στον ίδιο τον τουρκικό λαό».

«Τα δείγματα γραφής της τουρκικής κυβέρνησης θυμίζουν άλλες εποχές», είπε ο κ. Παυλόπουλος, «δεν επιτρέπουν καμία ευρωπαϊκή προοπτική στην Τουρκία και κυρίως υπονομεύουν την θέση της ακόμα και ως μέλους του Συμβουλίου της Ευρώπης» και υπενθύμισε ότι «το Συμβούλιο της Ευρώπης είναι ο μόνος δεσμός της Τουρκίας με την Δύση και με τον δημοκρατικό κόσμο», για να προειδοποιήσει και πάλι ότι «μ΄ αυτά που κάνει είναι αμφίβολο αν μπορεί να διατηρήσει αυτή τη θέση».

Ο κ. Παυλόπουλος έκανε και πάλι αναφορά στην τραγωδία της 23ης Ιουλίου και τις φονικές πυρκαγές , προσθέτοντας ότι «τότε μόνο θα έχουμε πράξει το χρέος μας, αν αναλάβουμε τις ευθύνες μας με τρόπο ώστε να μην έχουμε στο μέλλον ανάλογες τραγωδίες.»

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ (17)

Κλεάνθης

Μιλησε ο απαθεστατος Πάκης που έβλεπε την Αθήνα να λεηλατείται κ να καίγεται απο τους αναρχομπαχαλακηδες για μέρες και δεν έκανε το παραμικρό

Ang

Μαε το παίζει και πρόεδρος ο ξεφτίλας, η απόλυτη κότα.

Ντίνος

Καλύτερα να σιωπάς παρά να αερολογείς. Και για να μη ξεχνιόμαστε, πόσα μισθώνεσαι κ.πρόεδρε;

Πολιτης

Δώσε πόνο Πακη, κάνε τους να μην μπορούν να καθίσουν !!!

ass

Πρόσεξε μην τρυπήσεις κανένα σώβρακο ανύπαρκτε πάρεδρε.

Τακης

Σαν προεδρος δημοκρατιας εισαι ανυπαρκτος για την χωρα. για αυτο αλλωστε και δεν χρειζεσαι!!!

Τραγικά λίγος

για πρώτος πολίτης αυτού του κράτους. Τίποτα πια δεν μπορεί να σώσει τη θέση που θα αφήσεις στην ιστορία της χώρας. Θα είσαι απλά ο Πάκης....

Οπλαρχηγός Μπαρμπαρουσης

Κάτσε κυρ Πακη μας. Εδώ δεν λογαριάζουν τους Αμερικανούς με τον πάστορα. Θα λογαριασουν εσένα τον Τσίπρα και τον Καμμένο με τον Κουβέλη ? Πέρα από τους 8 όπου έχει βγει τελεσίδικη απόφαση, υπάρχουν αρκετοί άλλοι εδώ που μπορούμε να τους ανταλλάξουμε με τα 2 παιδιά. Αφήστε τις δηλώσεις και κάντε μια διαπραγμάτευση να τελειώνουμε.

Πακη

Αντε σε κανενα αμπελι να τρομαζεις τα πουλια,ΑΧΥΡΑΝΘΡΩΠΕ.

Ερντογάν

Τώρα φοβήθηκα πάρτε πίσω τους στρατιώτες και πάρτε και την Κωνσταντινούπολη δείξτε έλεος σας παρακαλώ

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

4827407

«Η προοπτική για τη μεσαία τάξη δεν είναι οι απατηλές υποσχέσεις φορολογικού λαϊκισμού, αλλά η δημιουργία πραγματικών παραγωγικών διεξόδων για τους μισθωτούς, τους μικρούς/μεσαίους επαγγελματίες και επιχειρηματίες», δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας