Επίσκεψη Λαφαζάνη στην Πυροσβεστική: «Ο Τσίπρας υπεύθυνος για τη διάλυση»

Επίσκεψη Λαφαζάνη στην Πυροσβεστική: «Ο Τσίπρας υπεύθυνος για τη διάλυση»

Οι παραιτήσεις δεν μπορούν με τίποτα να υψώσουν ασπίδα προστασίας στην κυβέρνηση και στον ίδιο τον πρωθυπουργό», τόνισε ο γραμματέας της ΛΑΕ

pyrosv
«Τόσοι οι προηγούμενες παραιτήσεις του Ν. Τόσκα και των αρχηγών του Πυροσβεστικού Σώματος και της ΕΛΑΣ όσο και η σημερινή παραίτηση του Γ.Γ της Πολιτικής Προστασίας δεν μπορούν με τίποτα να υψώσουν ασπίδα προστασίας στην κυβέρνηση και στον ίδιο τον Αλ. Τσίπρα», τόνισε ο γραμματέας της ΛΑΕ Παναγιώτης Λαφαζάνης σε δηλώσεις του, μετά τη ολοκλήρωση επίσκεψης στην Πυροσβεστική Υπηρεσία του Μαρκόπουλου, που πραγματοποίησε σήμερα αντιπροσωπεία της ΛΑΕ.

Συνεχίζοντας, ο κ. Λαφαζάνης ανέφερε ότι αποκλειστικός υπεύθυνος «της συνεχιζόμενης διάλυσης του κράτους» και της «επιδεινούμενης μνημονιακής αποδιοργάνωσης των υπηρεσιών αντιπυρικής προστασίας», «είναι ο Αλ. Τσίπρας και συνολικά η κυβέρνησή του».

«Αποτελεί μείζον πολιτικό έγκλημα για το οποίο υπάρχουν βαρύτατες ποινικές ευθύνες ότι ο πρωθυπουργός της χώρας μαζί με τους συναρμόδιους υπουργούς, δώρισαν σκανδαλωδώς στη γερμανική Frapport, μαζί με περιφερειακά αεροδρόμια και 500 έμπειρους, για αποκλειστική της αρμοδιότητα, πυροσβέστες, αφήνοντας ανοχύρωτη όλη την Ελλάδα, αφού επιπλέον υπάρχουν ακάλυπτες 4.000 οργανικές θέσεις στο πυροσβεστικό σώμα» προσθέτει ο γραμματέας της ΛΑΕ.

Επίσης κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα ότι «είναι προσωπικά υπεύθυνος όχι μόνο για την υποστελέχωση του Πυροσβεστικού Σώματος αλλά και για την μνημονιακή υποχρηματοδότησή του, η οποία έχει ως συνέπεια έντονες δυσλειτουργίες, ανεπάρκειες και υψηλού βαθμού αναποτελεσματικότητα λόγω μεγάλων ελλείψεων σε σύγχρονα μέσα, εξοπλισμό, υλικά και κατάλληλη εκπαίδευση», αλλά κύρια «για την αποδιοργάνωση και το χάος που κυριαρχούν στα σώματα προστασίας του πολίτη εξαιτίας της κομματικής επέλασης αναξιοκρατίας σε όλη σχεδόν την ιεραρχία τους και την καλλιέργεια ενός κλίματος ανοχής, συνενοχής και ανευθυνοϋπευθυνότητας με κριτήρια την κομματική νομιμοφροσύνη».

«Είναι πολύ χαρακτηριστικό ότι και οι νέες άρον-άρον τοποθετήσεις στην ΕΛΑΣ, στην Πυροσβεστική και την Γ.Γ Πολιτικής Προστασίας πραγματοποιήθηκαν με αποκλειστικά κριτήρια την θεσιθηρία ημέτερων με κομματικές σκοπιμότητες», σημειώνει ο Παν. Λαφαζάνης και καταλήγει:

«Η κυβέρνηση Τσίπρα συνεχίζει δυστυχώς και κλιμακώνει το καταστροφικό έργο των προηγούμενων μνημονιακών κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Για την κυβέρνηση αυτή, το μόνο κυβερνητικό έργο που υπάρχει είναι η επικοινωνία και μόνο η επικοινωνία. Επικοινωνία που αποβλέπει στην πρόσκαιρη πλύση εγκεφάλου και παραπλάνηση των πολιτών για τον εξωραϊσμό της εικόνας μιας κυβέρνησης που δεν έχει να επιδείξει κανένα σχέδιο και κανένα πρόγραμμα για την χώρα, παρά μόνο τα κατεδαφιστικά, δήθεν «μεταρρυθμιστικά», σχέδια των πιστωτών, το ξεπούλημα του δημοσίου πλούτου και την πλήρη παράδοση της χώρας στα ιμπεριαλιστικά κέντρα νεοαποικιοποίησης.

Την αντιπροσωπεία της ΛΑΕ, που επισκέφθηκε την Πυροσβεστική Υπηρεσία στο Μαρκόπουλο, αποτελούσαν, εκτός από τον Παναγ. Λαφαζάνη, οι Στάθης Λεουτσάκος, Δέσποινα Σπανού, Μάξιμος Μπόλας και Ηλίας Βλάχος.

Οι εκπρόσωποι της ΛΑΕ συναντήθηκαν με τους πυροσβέστες του τμήματος, τους οποίους συνεχάρησαν για την γενικότερη προσφορά τους και ειδικότερα για τις προσπάθειές τους στην αντιμετώπιση της πύρινης τραγωδίας στο Μάτι, ενώ ενημερώθηκαν από τον διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ανατ.

Κλείσιμο
Αττικής Χαράλαμπο Χιώνη για την δραστηριότητα της υπηρεσίας του, όσο και για τις εμπειρίες του από την συμμετοχή του στην επιχείρηση της Πυροσβεστικής στην πρόσφατη τραγωδία στο Μάτι.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης