Πολάκης: 25.000 ευρώ θα πληρώσει τις αναρτήσεις του στo Facebook κατά της ΠΟΕΔΗΝ

Πολάκης: 25.000 ευρώ θα πληρώσει τις αναρτήσεις του στo Facebook κατά της ΠΟΕΔΗΝ

Το δικαστήριο επιδίκασε το ποσό των 20.000 ευρώ στον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο για ηθική βλάβη και 5.000 ευρώ στην Ομοσπονδία για προσβολή της φήμης της - Γιαννάκος: Μαντρόσκυλο του Τσίπρα ο Πολάκης

4462029
Αποζημιώσεις θα κληθεί να καταβάλει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, μετά την καταδικαστική απόφαση που εξέδωδε το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών, με την κατηγορία της συκοφαντικής δυσφήμισης κατά της ΠΟΕΔΗΝ και προσωπικά του προέδρου της.

Όπως έγινε γνωστό, το δικαστήριο επιδίκασε το ποσό των 20.000 ευρώ στον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο για ηθική βλάβη και 5.000 ευρώ στην ΠΟΕΔΗΝ για προσβολή της φήμης της, με τους νόμιμους τόκους.

Σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ, εξαπολύει επίθεση κατά του αναπληρωτή υπουργού, τον οποίο χαρακτηρίζει «κοινό συκοφάντη, ψεύτη και ασπίδα σωτηρίας του κ.Τσίπρα»

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ:

Ο κος Πολάκης μολύνει την πολιτική ζωή του τόπου. Είναι κοινός συκοφάντης και ψεύτης. Λειτουργεί ως ασπίδα σωτηρίας του κου Τσίπρα.

Τέτοιες όμως συμπεριφορές πληρώνονται. Πληρώνονται και με ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ της δικαιοσύνης.

ΤΟ ΠΟΛΥΜΕΛΕΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ εξέδωσε ΑΠΟΦΑΣΗ (αριθμός 2447/2018) για την αγωγή αποζημίωσης που κατέθεσε ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ και η ΠΟΕΔΗΝ κατά του κου Πολάκη για συκοφαντική δυσφήμηση.

Κλείσιμο
Ο κος Πολάκης ανάρτησε στο facebook υβριστικά σχόλια κατά του Προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ και την ΠΟΕΔΗΝ για τις δηλώσεις στην εφημερίδα THE GUARDIAN οι οποίες αναφερόταν στην ραγδαία αύξηση των Νοσοκομειακών Λοιμώξεων σε τριπλάσιο ποσοστό από τις άλλες χώρες της Ευρώπης, εξαιτίας των οποίων χάνουν πολλοί ασθενείς τη ζωή τους. Το δικαστήριο επιδίκασε το ποσό των 20.000 ευρώ στον Πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ για ηθική βλάβη και 5.000 ευρώ στην ΠΟΕΔΗΝ για προσβολή της φήμης της, με τους νόμιμους τόκους.

Επίσης περίληψη της εν λόγω απόφασης να δημοσιεύσει στον προσωπικό του λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (facebook) και καταβολή μέρος των δικαστικών εξόδων.

Σας κοινοποιούμε την ΑΠΟΦΑΣΗ.

Τα χρήματα θα διατεθούν 12.500 ευρώ στα Νοσοκομεία για αγορά ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού και 12.500 ευρώ στις οικογένειες των θυμάτων των φονικών πυρκαγιών.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ


Διαβάστε εδώ ολόκληρη την απόφαση του Πρωτοδικείου

Γιαννάκος στο ΘΕΜΑ 104,6: Όταν στριμώχνεται ο Τσίπρας, ο Πολάκης κάνει το μαντρόσκυλο

Στην καταδικαστική απόφαση που αξιώνει αποζημιώσεις από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη, αλλά και για τους χειρισμούς της κυβέρνησης σχετικά με την εθνική τραγωδία στο Μάτι, αναφέρθηκε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.

Αναφορικά με την καταδικαστική απόφαση για την υβριστική ανάρτηση του κ.Πολάκη τον περασμένο Ιανουάριο στο Facebook, ο κ.Γιαννάκος τόνισε: «Όταν είναι στριμωγμένος ο κ.Τσίπρας, πάντα βγαίνει ο Πολάκης και με ύβρεις σε συνδικαλιστές, πολιτικούς και δημοσιογράφους προσπαθεί να καλύψει την κατάσταση. Το σαββατοκύριακο ήταν απαράδεκτος και θρασύτατος, δεν σεβάστηκε τους νεκρούς και τους συγγενείς των θυμάτων και μιλά για θολό τοπίο».

Ο κ.Γιαννάκος επανέλαβε ότι η ΠΟΕΔΗΝ έχει χαρακτηρίσει τον κ.Πολάκη «πολιτικό μίασμα που μολύνει την πολιτική ζωή του κόσμου και όταν ο κ.Τσίπρας είναι στριμωγμένος, παίζει το ρόλο του μαντρόσκυλου».

Μιλώντας σχετικά με χρονικό της υπόθεσης που κατέληξε στα δικαστήρια με τον αναπληρωτή υπουργό, επεσήμανε ότι μετά την ανάρτηση που είχε κάνει ο κ.Πολάκης στις 3 Ιανουαρίου 2017 είχε πει ότι «εμείς την 1/1/2017 είχαμε εκδώσει μία ανακοίνωση και μία συνέντευξή μου στον Guardian, όπου αναφερόταν στη ραγδαία αύξηση των νοσοκομειακών λοιμώξεων, επικαλούμενος μάλιστα και σχετική ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων και που τόνιζε ότι το 10% των εισαγωγών στα νοσοκομεία μας κινδεύουν να προσβληθούν από νοσοκομειακό νόσημα».

«Μάλιστα 3.000 θάνατοι προήλθαν από νοσοκομειακές λοιμώξεις γιατί δεν υπάρχει προσωπικό και κονδύλια για τα υλικά καθαριότητας και αναλώσιμα, κουβέρτες και σεντόνια. Ο κ.πολακης 3/1/2017 ανέβασε στο Facebook μία ανάρτηση στην οποία έλεγε: Πρόεδρε της ΠΟΕΔΗΝ ,όχι στο guardian ,αλλα στους New York Times να δώσεις συνέντευξη με αισχρά ψέμματα και στοιχεία του 2012 (τοτε ντε που προσκυναγες το Βενιζέλο και εγλειφες τον Αδωνι) συκοφαντώντας τη χώρα σου και την κυβερνηςη ΣΥΡΙΖΑ που σας έκοψε τη μάσα και τις εξυπηρετήσεις
,ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΟ : -Δεν σε πιστεύει κανεις πια απο τους εργαζόμενους των νοςοκομειων ,παρα μόνο το παρεάκι σου
-αποδεικνύεις οτι εισαι το ίδιο ξεφτίλας με τον Γιωργακη που για να φέρει εδώ το Δ.Ν.Τ έβριζε τη χώρα που ήταν πρωθυπουργός
-δείχνει τον πανικό που εχει πιάσει και σένα που σε λίγο καιρό δε θα εισαι πια πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ (και τοτε τι θα κανεις στη ζωη σου;;) αλλα και τα ΜΜΕ που αναπαράγουν την εμετική σου συνέντευξη γιατι τους κόψαμε τη διαφημιστική δαπάνη απο Κεελπνο και την "αέρα"δανειοδότηση "Απ τις τράπεζες και δεν βγαίνουν πια .
ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ :έκλεισε ο κύκλος σας, η θέση σας ειναι στα σκουπίδια της ιστορίας ,οτι γκρέμισαν οι προηγούμενοι, με σένα και την παρέα σου να τους κρατάς φανάρι και να τους λιβανιζεις,ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ,χωρίς εςας ,ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ», πρόσθεσε ο κ.Γιαννάκος.

«Προσφύγαμε και εξέδωσε την απόφαση προχθες το Πολυμελές Πρωτοδικείο που επιδικάζει το ποσό των 20.000 ευρώ στον πρόερο της ΠΟΕΔΗΝ και 5.000 ευρώ στην ίδια την ΠΟΕΔΗΝ», τόνισε ο κ.Γιαννάκος, προσθέτοντας ότι μέρος των χρημάτων θα διατεθούν 12.500 ευρώ στα Νοσοκομεία για αγορά ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού και 12.500 ευρώ στις οικογένειες των θυμάτων των φονικών πυρκαγιών.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, τονίζοντας: «Είναι δυνατον το σαββατοκύριακο, να εξαπολύει επίθεση στην ΠΟΕΔΗΝ σε μένα και άλλους συνδικαλιστές, όταν μετά από 14 μέρες η κυβέρνηση δεν έχει ενημερώσει τον ελληνικό λαό πόσοι είναι οι νεκροί στην τραγωδία και πόσοι οι αγνοούμενοι; Και όταν η κυβέρνηση γνωρίζει ότι στο νοσοκομεία ήταν από τις 19.30 μεταφέρονταν με κάθε μέσα σοβαρά τραυματίες, αλλά και νεκροί πριν γίνει αυτό το σοου στο συντονιστικό, να βρίζει εμάς που αναδεικνύουμε τα ζητήματα;»

«Γιατί αν αποδειχτεί ότι από 7 διεκομίζονταν σοβαρά τραυματίες σε κέντρα υγείας και νοσοκομεία, σημαίνει ότι υπήρχε πολύ χρόνος να δράσει ο κρατικός μηχανισμός. Δεν συνέβη σε ορεινό μέρος, αλλά στα πόδια του κρατ μηχανισμού. Όταν γίνεται μέσα στην Αττική και πέντε ώρες κοιμούνται όλοι, τότε υπαρχει θέμα απόδοσης όχι μόνο πολιτικών,. αλλά και ποινικών ευθυνών», συνέχισε ο κ.Γιαννάκος.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης