Κόντρα Κουβέλη – Λοβέρδου για την ερμηνεία της «ανάληψης πολιτικής ευθύνης»

Κόντρα Κουβέλη – Λοβέρδου για την ερμηνεία της «ανάληψης πολιτικής ευθύνης»

Ο κ. Κουβέλης υποστήριξε ότι δεν συνοδεύεται από παραίτηση – Αντίθετη είναι η ερμηνεία του κ. Λοβέρδου που υποστήριξε ότι ο πρωθυπουργός «οφείλει πάραυτα να παραιτηθεί»

kouvelis_loverdos
Την δίκη του ερμηνεία στην έννοια της ανάληψης πολιτικής ευθύνης έδωσε ο κ Φώτης Κουβελης υποστηρίζοντας πως δεν συνοδεύεται απο παραίτηση.

«Η πολιτική ευθύνη που ανέλαβε ο πρωθυπουργός εκ των πραγμάτων δεν οδηγεί σε παραίτηση. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να συνοδεύεται από παραίτηση
Είναι μια διαφωνία στο πλαίσιο της διαφωνίας των θεσμών» ανέφερε χαρακτηριστικά απαντώντας στην σφοδρή κριτική που εξαπέλυσε ο κ Ανδρέας Λοβερδος.

Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης τόνισε πως επί χρόνια η φράση έχω πολιτική ευθύνης συνεπάγεται και παραίτηση. «Το πρώτο σκέλος χωρίς το δεύτερο δεν έχει νόημα. Είναι θέμα συνταγματικού δικαίου. Είναι σταθερά όλων των κοινοβουλευτικών πολιτευμάτων. Οφείλει πάραυτα να παραιτηθεί», υπογράμμισε με ο κ Λοβέρδος μιλώντας στη Βουλή.

Απέδωσε, επίσης, κυνισμό και ανεπάρκεια στην κυβέρνηση σχετικά με την διαχείριση των πυρόπληκτων και του πόνου τους, ενώ στηλίτευσε το γεγονός ότι δεν έχει υπάρξει καμία συγγνώμη από πλευράς κυβέρνησης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης