Φωτιά στο Μάτι: Έκτακτη σύγκληση Ολομέλειας και συζήτηση πολιτικών αρχηγών ζητεί ο Β. Λεβέντης

Φωτιά στο Μάτι: Έκτακτη σύγκληση Ολομέλειας και συζήτηση πολιτικών αρχηγών ζητεί ο Β. Λεβέντης


Αυτή την ώρα απαιτείτια πλήρης ενημέρωση του λαού τονίζει ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων

leventisbasilis
Προ ημερησίας διάταξης συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών για την πολυνεκρη πυρκαγιά στο Μάτι ζητάει ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση. Ο κ Λεβεντης στο αίτημά του αναφέρει ότι θα πρέπει να συζητηθούν «τα αίτια και οι ευθύνες της πολύνεκρης τραγωδίας στο Μάτι Αττικής, εξαιτίας της οποίας είναι ανάστατη όλη η Ελλάδα» και προσθετει «αυτή την ώρα απαιτείται συναίνεση και συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων και πλήρης ενημέρωση του λαού».

Να σημειωθεί, πάντως, ότι σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής μέχρι το τέταρτο κόμμα σε κοινοβουλευτική δύναμη δύναται να προκαλέσει μια τέτοια συζήτηση, η οποία θα πρέπει να υπογράφεται από τα δύο τρίτα (2/3) του αριθμού των Bουλευτών, που υπάγονται κατά περίπτωση στην κάθε Kοινοβουλευτική Oμάδα ή από τον Πρόεδρό της.

Από την πλευρά τους στελέχη της Ένωσης Κεντρώων πετούν το μπαλάκι στον Πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, καλώντας τον να επικαλεστεί το Κανονισμό για να απορρίψει την πρόταση, καθώς «εμείς πολιτικά καταθέτουμε την πρόταση». «Δεν γίνεται να έχει καεί ή χώρα και να μην γίνει μια συζήτηση στη Βουλή», προσθέτουν χαρακτηριστικά.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης