Δημοκρατική Ευθύνη: «Δεκάδες πέθαναν γιατί οι υπεύθυνοι τα έκαναν όλα σωστά...»

Dimokratiki_efthini_logo

Επίθεση του κόμματος στην κυβέρνηση για συγκάλυψη και αποφυγή των μεγάλων ευθυνών τους

Ανακοίνωση για την ανείπωτη τραγωδία και την αντιμετώπισή της από την κυβέρνηση εξέδωσε η Δημοκρατική Ευθύνη.

Το κόμμα επιτίθεται στην κυβέρνηση για συγκάλυψη και αποφυγή των μεγάλων τους ευθυνών, ενώ προειδοποιεί ότι έρχεται η ώρα της νομικής-ποινικής διερεύνησης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ο Ελληνικός λαός έδειξε για μια φορά ακόμα την ανθρωπιά και τη φιλοτιμία του.

Οι κυβερνώντες του έδειξαν το ακριβώς αντίθετο.

Ο Ελληνικός λαός σύσσωμος τήρησε το τριήμερο πένθος.

Οι κυβερνώντες του, αυτοί που κήρυξαν το πένθος, το είδαν απλά ως ώρα αναμπουμπούλας για να περάσουν σκανδαλώδεις τροπολογίες υπέρ ημετέρων κι ως χρήσιμο για αυτούς χρόνο για να φτιάξουν «αφήγημα» συγκάλυψης και αποφυγής των μεγάλων τους ευθυνών.

Πιστεύουν ότι δύνανται εσαεί να μας ταΐζουν σανό, και όταν το σανό τους καίγεται, νομίζουν ότι μπορούν να παίρνουν τη στάχτη και μας τη ρίχνουν στα μάτια.

Είναι γελασμένοι όμως.

Ως κόμμα η Δημοκρατική Ευθύνη και ως πολίτες όλοι εμείς, εννοείται, δεν πρόκειται να σωπάσουμε, ούτε να ξεχάσουμε την τραγωδία. Όπως όλοι οι Έλληνες απαιτούμε την αλήθεια και την απόδοση δικαιοσύνης.

Ζητούμε αλήθεια και δικαιοσύνη όχι μόνον για τους πολλές δεκάδες νεκρούς αλλά και για τους ζωντανούς και αγέννητους Έλληνες που δεν μπορούν να συνεχίσουν να ζουν σε μια χώρα ανεύθυνων υπευθύνων, σε μια χώρα άχρηστων προνομιούχων με υψηλούς μισθούς και δύναμη αλλά καμία αίσθηση ευθύνης, σε μια χώρα αναίσχυντων και κυνικών εξουσιολάγνων κρατούντων που δρουν με μόνο τους νόμο την κομματική ομερτά και μόνη τους αξία το κομματικό και προσωπικό συμφέρον.

Και ερωτήματα υπάρχουν πολλά και αμείλικτα, και συμπεράσματα οικτρά.

Η ώρα της πολιτικής κρίσης έφτασε και θα ακολουθήσει και η ώρα της νομικής-ποινικής διερεύνησης. Όσο κι αν δεν αρέσει σε κάποιους, ζούμε σε χώρα με Σύνταγμα, νόμους και θεσμούς, τραυματισμένους μεν αλλά όχι νεκρούς. Ζούμε σε μια χώρα με Δημοκρατικό πολίτευμα όπου η Κυβέρνηση έχει την κυβέρνηση και όχι την εξουσία, η οποία δικαιωματικά τυπικά αλλά και ουσιαστικά πηγάζει από και ανήκει στον Ελληνικό λαό.

Στις επόμενες μέρες, άμεσα, και στους επόμενους μήνες και χρόνια αν χρειαστεί η Δημοκρατική Ευθύνη ξεκινά να αναδεικνύει τα ερωτήματα που είναι στο μυαλό των συμπολιτών μας με πρώτους εκείνους που έπεσαν θύματα την καταστροφής και της τραγικής ανικανότητας κι αδιαφορίας των κυβερνώντων. Σκοπεύουμε να καταδείξουμε και να αποκαλύψουμε το έωλο των επιχειρημάτων αλλά και τις χυδαίες (κουτο)πονηρίες που επιχείρησαν στο επικοινωνιακό πεδίο ο ίδιος ο Πρωθυπουργός της χώρας και οι υπουργοί της κυβέρνησής του.

Αν οι κυβερνώντες πιστεύουν ότι τα δύσκολα πέρασαν για αυτούς κάνουν λάθος. Όπως κάνουν λάθος όταν πιστεύουν ότι ο Έλληνας βάζει το βόλεμα και το ρουσφέτι, που είναι πρόθυμοι απλόχερα να του το προσφέρουν ασφαλώς προς ίδιον όφελος, πάνω ακόμα κι από τον θάνατο των οικείων του. Από όλη την χυδαιότητα και την εγκληματική και προσβλητική συμπεριφορά των κυβερνώντων το μεγαλύτερο λάθος τους, η μεγαλύτερη προσβολή και τελικά το πολιτικό τους τέλος όπως θα το καταγράψει κάποτε η ιστορία είναι πρώτα απ’ όλα και πάνω απ΄ όλα ακριβώς αυτό. Ότι πρόσβαλαν τη νοημοσύνη, την αξιοπρέπεια και το φιλότιμο και του τελευταίου Έλληνα πολίτη. Δεν είναι η πρώτη φορά, αλλά είναι η εντελώς ασυγχώρητη φορά.

Η ώρα της πολιτικής κρίσης και της απόδοσης ευθυνών σε όσους τις έχουν ξεκινάει κι εμείς στο βαθμό που μας αναλογεί θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας με όλες τις δυνάμεις μας για να γίνει αυτό σωστά και σε βάθος.

Έπεται συνέχεια...».

ΣΧΟΛΙΑ (1)

Να σταματήσει η αλητεία

Δεν μπορούμε να ακούμε τους πολιτικούς αλήτες να λένε ο,τι έπραξαν τα δέοντα, ενώ εκατοντάδες είναι τα θύματα και απροσδιόριστος ο αριθμός των νεκρών, 87 έως τώρα. Όχι κύριοι δεν πράξατε τα δέοντα, οι νεκροί περιμένουν δικαίωση, ενώ εμείς οι πολίτες τρομάζουμε μην επαναληφθούν αντίστοιχα γεγονότα.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

20330661

Η Τουρκία θα πρέπει να σεβαστεί τις συμφωνία της με την Ευρώπη στο προσφυγικό διότι διαφορετικά «θα μπορούσαν να υπάρξουν οικονομικές επιπτώσεις στις γενναίες χρηματοδοτήσεις που έχει δώσει η Ευρώπη» είπε σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ ΜΠΕ

20330344

Βήμα, βήμα αποκαθιστούμε τις απώλειες της κρίσης", σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας - Η ανεργία του Αυγούστου του 2018 διαμορφώνεται σε 18,9%είπε ο πρωθυπουργός και υποστήριξε ότι  το 2018 υπήρξε ρεκόρ 17ετίας στο ισοζύγιο προσλήψεων - αποχωρήσεων - Οι επενδύσεις βρίσκονται πέντε φορές παραπάνω σε σχέση με το αντίστοιχο μέγεθος του 2013 σημείωσε

45075537_302

Όλο και περισσότεροι νέοι Τούρκοι που διαφωνούν με την πολιτική Ερντογάν περνούν τον Έβρο για να βρουν καταφύγιο στην Ελλάδα - Όπως δηλώνουν στο Γερμανικό Ραδιόφωνο αισθάνονται σαν στη χώρα τους, φιλικά με τους Έλληνες

koumoutsakos

Μιλώντας στο «Thessaloniki Summit 2018» ο τομεάρχης της ΝΔ επεσήμανε πως ο Μπαγίς και η τουρκική ηγεσία επιμένουν να ξεχνούν ότι τα κράτη έχουν τα δικαιώματα, που τους αναγνωρίζει το διεθνές δίκαιο