«Πόλεμος» ανακοινώσεων μεταξύ ΥΠΕΘΑ - ΠΟΕΔΗΝ για την περισυλλογή των εγκαυματιών

«Πόλεμος» ανακοινώσεων μεταξύ ΥΠΕΘΑ - ΠΟΕΔΗΝ για την περισυλλογή των εγκαυματιών

Το υπουργείο Άμυνας αποκρούει τις καταγγελίες της ΠΟΕΔΗΝ και κάνει λόγο για «ψευδείς ισχυρισμούς» και «κατευθυνόμενη επίθεση» - Η Ομοσπονδία είχε κατηγορήσει το υπουργείο Άμυνας για ανικανότητα και ανεπάρκεια στη διαχείριση της κρίσης, και ειδικότερα των εγκαυματιών και τραυματιών από τη φωτιά

2479934
Σε ανοιχτό «πόλεμο» εξελίσσεται η διαμάχη του υπουργείου Εθνικής Άμυνας με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), με αφορμή τη διαδικασία περισυλλογής και περίθαλψης των εγκαυματιών τραυματιών.

Στις καταγγελίες της Ομοσπονδίας, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας απάντησε αργά σήμερα το βράδυ, κάνοντας λόγο για «ψευδείς ισχυρισμούς» και «κατευθυνόμενη επίθεση», η οποία στοχεύει τις Ένοπλες Δυνάμεις και τον Πάνο Καμμένο.

«Τα στοιχεία όμως τη διαψεύδουν, καθώς η Φρεγάτα Έλλη όχι μόνο κατέπλευσε έγκαιρα στη θαλάσσια περιοχή της ανατολικής Αττικής, αλλά ανέλαβε το έργο συντονισμού των υπολοίπων πλωτών μέσων που βρίσκονταν στην περιοχή» εξηγεί σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Άμυνας.

Όσον αφορά την κατανομή των εγκαυματιών και των τραυματιών στα νοσοκομεία, αναφέρει τα εξής: «Η ΠΟΕΔΗΝ γνωρίζει καλύτερα απ’ όλους ότι δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

»Τα στρατιωτικά νοσοκομεία ετέθησαν σε άμεση ετοιμότητα. Το Υπουργείο Υγείας ζήτησε μόνο τη διάθεση δύο ασθενοφόρων. Νοσηλεύτηκαν 14 περιστατικά όπως ζητήθηκε».

Νωρίτερα, η ΠΟΕΔΗΝ είχε προχωρήσει σε συγκεκριμένες καταγγελίες:

Κλείσιμο
«Ο κ. Καμμένος έστειλε σκάφη για να περισυνελλέξει τους πυρόπληκτους από το Μάτι και το Κόκκινο Λιμανάκι 6 ώρες μετά, χωρίς να συνοδεύονται από γιατρούς για να κάνουν τη διαλογή στην επιβίβαση, όπου προηγήθηκαν οι πιο δυνατοί και όχι οι τραυματίες ανέφερε ο ΠΟΕΔΗΝ.

Σημείωσε μάλιστα και τα εξής: Στα Στρατιωτικά Νοσοκομεία που υποτίθεται ήταν σε ετοιμότητα, δεν διακομίσθη ούτε ένας εγκαυματίας ή τραυματίας από τις πυρκαγιές. Ήταν σε ετοιμότητα για επικοινωνιακούς λόγους και πολιτικές σκοπιμότητες. Στο Ναυτικό Νοσοκομείο, στο 251, στο 401 και στο ΝΙΜΤΣ γιατί δεν διακομίστηκε κανείς εγκαυματίας, αν και ήταν πιο κοντά στη φωτιά από τον ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ και διακομίστηκαν όλα τα περιστατικά στον ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ και το ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ που έγινε χαμός;

Οι τραυματίες και εγκαυματίες που διακομίστηκαν στο ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ Νοσοκομείο μας κατήγγειλαν ότι έμειναν επί ώρες στη θάλασσα και τα πρώτα σκάφη του στρατού και του λιμενικού τους πλησίασαν έξι ώρες μετά. Μετά τα ιδιωτικά».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης