Θεοδωράκης: Επιτέλους κάποιος πρέπει να παραιτηθεί για την τραγωδία

Θεοδωράκης: Επιτέλους κάποιος πρέπει να παραιτηθεί για την τραγωδία

Έρευνα για το τι πήγε λάθος και ποιοι αδιαφόρησαν ζήτησε ο επικεφαλής του Ποταμιού - «Είμαστε η χώρα που ποτέ κανείς πολιτικός δεν παίρνει την ευθύνη για τίποτα» 

theodorakis_stavros
«Eίμαστε η χώρα που ποτέ κανείς πολιτικός δεν παίρνει την ευθύνη για τίποτα. Πρέπει να έχουμε έστω και μια συμβολική παραίτηση άμεσα και να ξεκινήσει τώρα η έρευνα για το τι πήγε λάθος και ποιοι αδιαφόρησαν», τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης σε συνέντευξή του στον Alpha, στη Ράνια Τζίμα και τον Σπύρο Λάμπρου, μιλώντας για τα τραγικά λάθη και τις παραλείψεις στις φονικές πυρκαγιές της Ανατολικής Αττικής.

«82 νεκροί μέχρι στιγμής, 11 στις εντατικές, δεκάδες αγνοούμενοι. Η ευθύνη είναι μεγάλη και κάπου υπάρχει. Και δεν μιλώ για τους στρατιώτες, μιλώ γι' αυτούς που ήταν στα κέντρα των αποφάσεων. Φοβάμαι ότι δεν έχουμε όσο πρέπει αντάξιους «στρατηγούς». Πρέπει να υπάρξει λοιπόν ανάληψη ευθύνης σε πολιτικό επίπεδο» επανέλαβε και πρόσθεσε ότι πρέπει «να αποδωθούν τα του Καίσαρος τω Καίσαρι. Γιατί κάποιοι δεν έκαναν σωστά τη δουλειά τους». Αναφέρθηκε μάλιστα στο παράδειγμα της Πορτογαλίας, όπου μετά από τις περσινές φονικές πυρκαγιές παραιτήθηκε για λόγους ευθιξίας η υπουργός Εσωτερικών.

«Εμείς εδώ μιλάμε στη Βουλή για το περιβάλλον και οι μισοί χασμουριούνται και οι άλλοι μισοί αδιαφορούν», ανέφερε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

«Σε άλλες χώρες καίγονται περιοχές για μέρες και δεν έχουμε θύματα. Γιατί; Υπάρχουν άνθρωποι και τεχνολογίες που προβλέπουν το μέγεθος και τον κίνδυνο της φωτιάς. Εδώ, τις κρίσιμες ώρες, δεν άνοιξε ούτε ένας κρουνός στη Μαραθώνος. Δεν δημιουργήθηκε αντιπυρική ζώνη», είπε χαρακτηριστικά.

Επεσήμανε δε πως «η ημέρα πένθους δεν έχει μόνο κλάμα. Έχει και αποφάσεις. Ότι όλα θα τα αλλάξουμε για να μη συμβεί ξανά τέτοια μεγάλη καταστροφή».

Αναφερόμενος στις ελλείψεις που υπάρχουν σε τεχνικά μέσα- οχήματα και ελικόπτερα- ο επικεφαλής του Ποταμιού αναρωτήθηκε: «Γιατί το ανεχόμαστε;» και συμπλήρωσε: «Να πάρουμε ένα μαχητικό αεροπλάνο λιγότερο! Προετοιμαζόμαστε για έναν πόλεμο που ίσως δεν θα γίνει ποτέ και είμαστε κάθε χρόνο απροετοίμαστοι για έναν πόλεμο που συμβαίνει».

Κλείσιμο
Ο Σταύρος Θεοδωράκης τόνισε ότι «πρέπει η εισαγγελία να δει αν τις κρίσιμες ώρες δόθηκε ο χάρτης των επόμενων στιγμών. Να απαντηθεί το ερώτημα αν έγιναν οι σωστές προβλέψεις από την πυροσβεστική και αν κάποιοι αδιαφόρησαν. Υπήρξαν 4 ώρες χαμένες που μας στοίχισαν 82 ανθρώπους».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης