Δημήτρης Καμμένος στον ΘΕΜΑ 104,6: Αφαντος ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας - Δεν υπήρχε συντονισμός

Δημήτρης Καμμένος στον ΘΕΜΑ 104,6: Αφαντος ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας - Δεν υπήρχε συντονισμός

Αφαντος την κρίσιμη ώρα ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας καταγγέλει ο ανεξάρτητος βουλευτής - Πολύ αργά, όταν είχε ολοκληρωθεί η επιχείρηση απεγκλωβισμού από τις παραλίες κινήθηκε το υπουργείο Άμυνας με το Πολεμικό Ναυτικό, οι διασώσεις έγιναν από το Λιμενικό

dkammenos
Σοβαρές καταγγελίες για την έλλεψη συντονισμού, ουσιαστικά εικόνα διάλυσης του  κρατικού μηχανισμού την κρίσιμη ώρα που καιγόταν το Μάτι, έκανε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο ανεξάρτητος βουλευτής Δημήτρης Καμμένος.

Επικαλούμενος στοιχεία από το Λιμενικό Σώμα, ο κ.Καμμένος κατήγγειλε ότι την κρίσιμη ώρα, ο αρχηγός του Λιμενικού δεν κατάφερε να εντοπίσει σε κανένα τηλέφωνο τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας για να λάβει οδηγίες για τον συντονισμό της κατάστασης. Ο λιμενάρχης Ραφήνας επιστράτευσε όλα τα ιδιωτικά σκάφη και άρχισαν να μεταφέρουν κόσμο από τις παραλίες, ενώ περίπου στις 8 -9 το απόγευμα η Μονάδα Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος με τους βατραχανθρώπους της έφτασε στην περιοχή. «Ενας βατραχάνθρωπος είχε ανέβει σε κάθε σκάφος, ιδιωτικό, αλιευτικό και έκανε την περισυλλογή είτε ζωντανών, είτε νεκρών από τη θάλασσα», είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε: 
Το Λιμενικό διέσωσε 752 άτομα. Η φρεγάτα Ελλη έφτασε πολύ αργά, μετά τη μία τη νύχτα. Εμεινε στα 3,5 μίλια στα ανοιχτά και δεν κατέβασε ούτε βάρκα. Δεν έκανε διάσωση 126 ανθρώπων όπως λέει ο Πάνος Καμμένος Πήραν την αναφορά του Λιμενικού και την έκαναν δική τους».

Ο Δημήτρης Καμμένος κατήγγειλε ακόμη ότι δεν υπάρχει κανένα όργανο που να συγκεντρώσει χρήματα συντονισμένα και με διαφάνεια. «Θα βρεθούμε πάλι να μπαίνουν διάφοροι σε ουρές για να πάρουν πεντοχίλιαρα, όπως έγινε το 2007», κατέληξε.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης