Προσωρινή αναβολή στράτευσης πυρόπληκτων και μεταθέσεις συγγενών τους προανήγγειλε ο υπουργός Άμυνας

Προσωρινή αναβολή στράτευσης πυρόπληκτων και μεταθέσεις συγγενών τους προανήγγειλε ο υπουργός Άμυνας

Τα άτομα που πληρούν τις προϋποθέσεις θα υποβάλουν ένα αίτημα στους ανωτέρους τους, και η μετάθεση θα ολοκληρώνεται με συνοπτικές διαδικασίες, ανέφερε ο κ. Πάνος Καμμένος

kammenos-dilwseis_main01
Δύο μέτρα για την διευκόλυνση των οικογενειών που επλήγησαν από τις φονικές πυρκαγιές και αφορούν ειδικά σε όσους υπηρετούν ή πρόκειται να υπηρετήσουν στις Ένοπλες Δυνάμεις ανακοίνωσε ο υπουργός Άμυνας το μεσημέρι της Τετάρτης.

Σε μία ακόμη έκτακτη ενημέρωση για τη συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων στις προσπάθειες υποστήριξης των πολιτών στις πληγείσες περιοχές (τη δεύτερη μέσα σε 24 ώρες), ο υπουργός Άμυνας επανέλαβε ότι έχουν δρομολογηθεί ορισμένα από τα μέτρα που είχε προαναγγείλει εχτές.

Όπως επισήμανε ο κ. Καμμένος, οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας, μετά από δική του πρόταση, αποφάσισαν την προσωρινή αναβολή στράτευσης για όσους νέους σε ηλικία στράτευσης κατοικούν στις πληγείσες περιοχές.

Επίσης αποφασίστηκε η άμεση μετάθεση στο Λεκανοπέδιο Αττικής των οπλιτών που υπηρετούν στον Έβρο και σε άλλα απομακρυσμένα σημεία της Ελλάδας, και ανήκουν σε οικογένεια πυρόπληκτων, ώστε να βρίσκονται κοντά στους δικούς τους αυτές τις δύσκολες στιγμές.


kammenos fwties
Κλείσιμο

Όπως τόνισε ο υπουργός, αρκεί να υποβληθεί ένα αίτημα των ατόμων που πληρούν αυτές τις προϋποθέσεις στους ανωτέρους τους, και η μετάθεσή τους θα ολοκληρώνεται με συνοπτικές διαδικασίες.

Ο υπουργός Άμυνας επανέλαβε και σήμερα ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας είναι έτοιμες να συνδράμουν στην διευκόλυνση της διαβίωσης των πολιτών που έχασαν τα πάντα στη φωτιά. Όπως ανέφερε, ένα κινητό μαγειρείο έχει στηθεί από τον Στρατό Ξηράς στη Ραφήνα, κοντά στην Αργυρή Ακτή, το οποίο φροντίζει για την σίτιση όσων το χρειάζονται.

Επίσης στην περιοχή έχει στηθεί ήδη ένα κέντρο επιχειρήσεων για τις μεικτές περιπόλους που θα αρχίσουν να παραγματοποιούνται, για την προστασία της περιοχής, με τη συμμετοχή της αστυνομίας και του στρατού.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν θέσει στη διάθεση της τοπικής αυτοδιοίκησης μέσα μεταφοράς για τους κατοίκους, τα οποία ωστόσο δεν έχουν χρησιμοποιηθεί, αλλά και εκπαιδευμένους αξιωματικούς και μηχανικούς που μπορούν να συνδράμουν καίρια στην θωράκιση της περιοχής και, ενδεχομένως, την διάνοιξη δρόμων για τη διευκόλυνση των κατοίκων.


dhlwseis gen

Τα στρατιωτικά νοσοκομεία εξακολουθούν να βρίσκονται στη διάθεση των κατοίκων, ωστόσο δεν υπήρξε ανάγκη για προσφορά αίματος αφού η συμμετοχή των πολιτών στην εθελοντική αιμοδοσία υπήρξε συγκλονιστική, ανέφερε επίσης ο Πάνος Καμμένος.

Ειδική αναφορά έκανε επίσης και στην έναρξη των εργασιών αποκατάστασης του αθλητικού κέντρου του Βουτζά, που αποτελεί σημείο δημιουργικής απασχόλησης για πολλούς νέους στην περιοχή.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης