Κατρούγκαλος: Η Ελλάδα στηρίζει την ΕΕ στη διαπραγμάτευση για το Brexit

Κατρούγκαλος: Η Ελλάδα στηρίζει την ΕΕ στη διαπραγμάτευση για το Brexit

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτρικών χαρακτήρισε «θετικό βήμα τη Λευκή Βίβλο του Ηνωμένου Βασιλείου», αλλά τόνισε πως παραμένουν οι αποστάσεις από τις ευρωπαϊκές θέσεις

katrou
Την πλήρη υποστήριξη της χώρας μας στον διαπραγματευτή της ΕΕ Μισέλ Μπαρνιέ, ο οποίος θα πραγματοποιήσει την ερχόμενη εβδομάδα επίσκεψη στην Ελλάδα, εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, μιλώντας στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στις Βρυξέλλες, για το Brexit.

Μολονότι, πρόσθεσε ο Γιώργος Κατρούγκαλος, η πρόσφατη Λευκή Βίβλος του Ηνωμένου Βασιλείου αποτελεί ένα θετικό βήμα, εξακολουθεί να βρίσκεται σε απόσταση από τις ευρωπαϊκές θέσεις και τις προϋποθέσεις της διαπραγμάτευσης, πράγμα που δημιουργεί σοβαρούς κινδύνους για ένα «άτακτο», χωρίς συμφωνία Brexit. Αυτή η εξέλιξη αποτελεί τη χειρότερη δυνατή έκβαση και πρέπει να αποφευχθεί.

Η χώρα μας, κατέληξε ο κ. Κατρούγκαλος, προετοιμάζεται για κάθε σενάριο, αποδίδοντας ιδιαίτερη μέριμνα στην προστασία των δικαιωμάτων των Ελλήνων που διαμένουν στο Ηνωμένο Βασίλειο, την προστασία των αγροτικών προϊόντων και των γεωγραφικών προσδιορισμών, τα θέματα τουρισμού, εκπαίδευσης και ναυτιλίας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης