Γιώργος Βαρεμένος: Η εμμονή μας στο διεθνές δίκαιο δεν σημαίνει αδυναμία

Γιώργος Βαρεμένος: Η εμμονή μας στο διεθνές δίκαιο δεν σημαίνει αδυναμία

«Θέλουμε μια λύση που δεν θα περιέχει αδικίες όπως συνέβη στο παρελθόν», τόνισε, αναφερόμενος στο Κυπριακό

baremenos-iban708
«Εμμένουμε στην άρση μιας ιστορικής αδικίας και είμαστε στο πλευρό της κυπριακής Κυβέρνησης, στην αναζήτηση μιας δίκαιης βιώσιμης και λειτουργικής λύσης. Μιας λύσης που δεν θα περιέχει αδικίες όπως συνέβη στο παρελθόν, γιατί αυτό θα ήταν μια σαθρή βάση που θα οδηγούσε αργά ή γρήγορα στην κατάρρευση. Για να συμβεί όμως αυτό, να υπάρξει μια δίκαιη και βιώσιμη λύση, προϋπόθεση είναι η Τουρκία να μην δείχνει τη συμπεριφορά ενός κράτους ταραξία, ενός αποσταθεροποιητικού παράγοντα και εν δυνάμει κινδύνου για την ειρήνη στην περιοχή», ανέφερε ο Γιώργος. Βαρεμένος που εκπροσωπεί στις εκδηλώσεις τη Βουλή των Ελλήνων .

Πρόσθεσε ότι θεωρεί πως η διεθνής κοινότητα εδώ και πάρα πολύ καιρό θα μπορούσε να αποτρέψει μια τέτοια συμπεριφορά έξω από τα πλαίσια του διεθνούς δικαίου.

«Η εμμονή μας στο διεθνές δίκαιο δεν σημαίνει αδυναμία, απλώς σημαίνει αυτοπεποίθηση ως προς το δίκαιο του σκοπού μας και στις ίδιες μας τις δυνάμεις. Ο κυπριακός λαός δικαιούται αυτό που είναι αυτονόητο για όλους τους λαούς του κόσμου, να είναι δηλαδή ένα κανονικό κράτος, ένα κράτος δικαίου χωρίς εξαρτήσεις και απειλές από οποιαδήποτε πλευρά», σημείωσε
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης