Παυλόπουλος για προσφυγικό: Ορισμένοι εταίροι μας δεν ξέρουν τι σημαίνει να είσαι κράτος-μέλος της ΕΕ

prokopis-limeniko-1

Τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου Πεσόντων Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, πραγματοποίησε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας 

Τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου Πεσόντων Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, πραγματοποίησε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

«Η σημερινή τελετή των αποκαλυπτηρίων του Μνημείου Πεσόντων του Λιμενικού Σώματος μου παρέχει την ευκαιρία ν΄αποτίσω, υπό την ιδιότητά μου ως Προέδρου της Δημοκρατίας, τον οφειλόμενο φόρο τιμής στο Λιμενικό Σώμα εν γένει», ανέφερε κατά την ομιλία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Ο κ. Παυλόπουλος μίλησε για την εμβληματική και εθνική προσφορά των στελεχών του Λιμενικού Σώματος, καθώς όπως εξήγησε «είναι κοινώς γνωστή και αναγνωρίζεται καθολικώς, ιδίως σε ό,τι αφορά την υπεράσπιση της Πατρίδας, κατ' εξοχήν δε των θαλασσίων συνόρων μας, τα οποία, όπως καθένας γνωρίζει, είναι και θαλάσσια σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

prokopis-limeniko-2


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο προσφυγικό ζήτημα και το ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης, εκεί όπου το Λιμενικό Σώμα αποτελεί «υπόδειγμα επιχειρησιακής αρτιότητας αλλά και ανθρωπιστικής συμπεριφοράς και ευαισθησίας. Με άλλες λέξεις υπόδειγμα δημοκρατικής νοοτροπίας, η οποία υπερασπίζεται τα θεμελιώδη δικαιώματα του ανθρώπου», σημείωσε ο κ. Παυλόπουλος.

Και πρόσθεσε: «Αυτό το υπόδειγμα, το οποίο ουδόλως έθιξε η βαθειά οικονομική και κοινωνική κρίση που περάσαμε και εν πολλοίς περνάμε ακόμη, αναγνωρίζεται διεθνώς, κατ' εξοχήν δε στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής οικογένειας. Τούτο αποκτά μεγαλύτερη σημασία έναντι ορισμένων εταίρων μας εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίοι κατά την διαχείριση του υπαρξιακού, για το ευρωπαϊκό οικοδόμημα, προσφυγικού ζητήματος όχι μόνο δεν δείχνουν την επιβαλλόμενη από την Ευρωπαϊκή Έννομη Τάξη και τον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό Αλληλεγγύη, αλλά, όλως αντιθέτως, δημιουργούν μεγάλα ερωτηματικά ως προς το αν έχουν συναίσθηση του τι σημαίνει κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης», τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

prokopis-limeniko-ekso


«Υπό τα δεδομένα αυτά το Λιμενικό Σώμα, έχοντας κατακτήσει, όπως τόνισα, την Ευρωπαϊκή και την Διεθνή αναγνώριση, υπενθυμίζει, με την υποδειγματική δράση του, στα αρμόδια όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Διεθνούς Κοινότητας, τι πρέπει να πράξουν, δίχως χρονοτριβή πια, έναντι των κρατών εκείνων που παραβιάζουν ευθέως θεμελιώδεις αρχές και αξίες της Ευρωπαϊκής και της Διεθνούς Νομιμότητας αλλά και αυτού τούτου του Πολιτισμού μας», κατέληξε ο κ. Παυλόπουλος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ (21)

FRUI ZELE

ΟΙ ΕΤΑΙΡΟΙ ΜΑΣ ΞΕΡΟΥΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥΣ ,ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΤΣΟΚΑΡΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΛΙΓΔΑΣ ΠΟΥ ΘΕΩΡΟΥΝ ΟΤΙ ΤΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΚΑΙ ΤΑ 'ΑΝΟΙΧΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΟΥΣ '' ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ,ΑΔΙΑΦΟΡΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΛΑΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ . ΜΠΡΑΒΟ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΑ ΕΞΥΠΝΑ ΚΡΑΤΗΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΟΝΕΣ ΑΥΣΤΗΡΟΥΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ .

Jerry

Άλλο ειναι να εισαι ισότιμο μέλος, και άλλο να εισαι κορόιδο που τρώει φάπες σε κάθε συνάντηση με τους εταίρους.

Επιτρέψατε μου ...

Αξιότιμε κ.Πρόεδρε , πρίν διδάξετε είς τούς εταίρους μας , τί σημαίνει νά ανήκει κανείς είς τήν ΕΕ , καλό θά ήτο νά αντιληφθείτε καί εσείς ό ίδιος τί πράγματι σημαίνει καί τί καθήκοντα απέναντι τών πολιτών συνεπάγεται ή θέσις τήν οποία κατέχετε καί ή οποία δέν αποσκοπεί μόνον είς τήν εκφώνηση «δεκαρικών» , αλλά καί είς τήν ουσίαν τών πραγμάτων αυτήν καθ’αυτήν ! Εάν βεβαίως εσείς μέ τήν πείρα καί τίς γνώσεις σας είστε ευχαριστημένος από τήν μέχρι τούδε παρουσία σας , ιδιαιτέρως σέ ότι αφορά τά θέματα : Μακεδονικό , λαθρομεταναστευτικό Ιθαγένεια σέ αλλοδαπούς τότε κ. Πρόεδρε εγώ προφανώς είχα πλανηθεί οικτρά όσον αφορά τήν άποψη μου δι εσάς

Πρόεδρε

Πάρτο χαμπάρι κι άσε τη κασσετα με το στερεότυπο κείμενο. Μέλος της ΕΕ σημαίνει να σου φυλάνε τα σύνορα κάτι μ@λ@κες σαν εμάς. Και όχι ορισμένοι (μέλη), αλλά όλοι πλέον, εκτός από μας , κατάλαβαν επιτέλους τον κινδυνο και ποιο είναι το πραγματικό συμφέρον για τη χώρα τους. Τα ανθρωπιστικά σου και τις ψυχοπονιες σου καλά θα κάνεις, εσύ και οι λοιποί ηγέτες της Ελλάδας να τα εφαρμόσετε στον ελληνικό λαό που τον έχετε ξεχάσει και ούτε το όνομα του δεν αναφέρετε. Μόνο Ευρώπη, Ευρωπαίοι και προσφυγομεταναστες υπάρχουν για σάς.

ΙΑΣΩΝ

Πρόεδρε να διατάξεις για τη φύλαξη των συνόρων μας ( και της Ευρώπης ) τον Ελληνικό Στρατό και άσε τα φρόντεξ και τα μκο. Είσαι κατα το σύνταγμα Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων. Όλα τα άλλα ειναι σάπια. Αλλιώς ευχαρίστησε από την καρδιά σου όλο το αληταριό που μόνο στη χώρα μας καταφέρνει όσο πουθενά αλλού να κλέβει , να βιάζει. να δέρνει γερόντια, να σκοτώνει και να μη πληρώνει κανένας..

Πακη

Σταματα ν'απαντας στις αγγελιες ¨Αχυρανθρωπος για χωραφι,μισθος ικανοποιητικος".Πλακα σου κανουν!!!!

ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΡΑΤΗ....

ΕΙΝΑΙ ΚΡΑΤΗ-ΜΕΛΗ ΠΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙΜΑΝΕ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΟΥΣ. ΕΜΑΣ ΕΔΩ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΤΗ ΚΑΝΑΤΕ ΑΠΟΙΚΙΑ ΚΑΙ ΣΑΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΠΟΙΚΙΑΣ ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΣΟΡΙΖΕΙΣ ΟΛΟΥΣ. ΕΤΣΙ ΠΡΟΕΔΡΕ? ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ ΜΑΣ ΞΕΦΤΙΛΙΣΑΤΕ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΑΣ.

gewrgios

με δημοφιλια 27% δεν μπορεις να λεγεσε προεδρος των ελληνων. απλα υπαλιλος του τσιπρα μονο

Αγύριγο κεφάλι

Οι ΦΑΣΙΣΤΕΣ σε ΟΛΗ την Γη είναι ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ!___________Αυτό ΔΕΝ αλλάζει._______Τα ..."άλλα" εδώ που επικαλούνται αυτοί είναι ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΑ!______Του απλού γεγονότος ότι είναι ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ!.._____________Ο ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ όμως (σαν Μέγας Βλάκας που είναι) δεν μπορεί να καταλάβει ότι ΕΚ ΤΥΧΑΙΩΝ και μόνο γεγονότων ΔΕΝ ευρίσκεται στην θέση εκείνου που λόγω του ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ του διώκει.__________Δηλ. και ο εδώ ΦΑΣΙΣΤΑΣ, θα μπορούσε να είναι ΜΑΥΡΟΣ, θα μπορούσε να είναι ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΣ, θα μπορούσε να είναι ΦΤΩΧΟΣ ή ΠΡΟΣΦΥΓΑΣ και να πρέπει να μεταναστεύσει σε μία άλλη Χώρα γιά να βρεί το ...αυτονόητο που ζητάει κάθε έμβιο όν: ___ΝΑ ...ΦΑΕΙ!.._________Θυμάμαι σε μία νεανική του ταινία τον Πωλ Νιούμαν που λέει σε κάποιον ότι σε πληροφορώ εάν ΔΕΝ έχεις να ΦΑΣ και ΠΕΙΝΑΣ, τότε ακόμη και οι εμετοί των Σκυλιών θα σου είναι ..."πολύ νόστιμοι"!..

Anastasios

Ρε φασιστάκο κανείς δεν λέει όχι στην νόμιμη ελεγχόμενη μετανάστευση, λέμε όχι στην παράνομη ανεξέλεγκτη. Χωρίς σύνορα δεν υπάρχει κράτος, δεν θα βυθιστούμε στο χάος επειδή εσύ είσαι άεργος ψυχοπαθής παρθένος ετών 60. Δεν είσαι μόνος σου σ'αυτή τη χώρα, με πόσους λαθρομετανάστες θα είσαι ευχαριστημένος? Πόσους νομίζεις μπορούμε να αντέξουμε κοινωνικά και οικονομικά? Αι σιχτίρ επιτέλους Νεοναζί

ΙΩΑΝΝΗΣ

ΑΡΙΣΤΕΡΟΦΑΣΙΣΤΑ ΘΑ ΚΑΝΗΣ ΕΝΑΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ?. ΞΕΧΝΑΣ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΦΥΛΑΚΕΣ ΓΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ.ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΛΙΓΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΠΟΥ ΜΕΝΟΥΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥΣ ΘΕΛΕΤΕ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΨΗΦΟΥΣ.

@αγύριγο

Μας έχεις ζαλίσει ρε μαλ@κα....

Βασίλης

Άστοχη δήλωση. Τήν Ευρώπη τήν έσωσαν τόν 8ομχ αιώνα ο Λέων ο Ίσαυρος καί ο Κάρολος Μαρτέλος, δίνοντας μάχες εναντίον τών Αράβων εισβολέων. Ισχυρή Ευρώπη, όπως καί κάθε κράτος, προϋποθέτει στεγανά σύνορα.

Αγύριγο κεφάλι

Γιά ...άλλους λόγους πολέμησαν ο ...Λέων ο Ίσαυρος και ο Μαρτέλος τους Άραβες!____________Όχι λόγω ...ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ που έχεις ΕΣΥ!..

Giannis

Ναι οντως λογω του ρατσισμου των αραβων και ενα μπραβο σε μαλτα και αυστριακους πολωνους που σταματησαν τους τουρκους ρατσιστες

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

myrs01

Το παρασκήνιο της παραίτησης της κόρης του Μάνου Λοΐζου από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, μετά τις αποκαλύψεις του «Πρώτου ΘΕΜΑτος» - Εύλογα ερωτήματα για το αν ήξεραν -και ποιοι- τις δικαστικές της περιπέτειες - Στον Χριστόφορο Βερναρδάκη «χρεώνουν» την εισήγηση για την τοποθέτησή της στην ευρωλίστα

8
tsironis0

Απίστευτη δήλωση του πρώην υπουργού των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ σε συζήτηση για τα ελληνοτουρκικά - Οξύτατες αντιδράσεις - Αυτά ακούνε οι Τούρκοι και τους ανοίγει η όρεξη, απάντησε ο δήμαρχος Μεγίστης - Για ανευθυνότητες και επιπολαιότητες μίλησε ο Γιώργος Κουμουτσάκος

69
myrsini_main01

Αποδεκτή έγινε η -αναμενόμενη- παραίτηση από την υποψηφιότητα για την ευρωβουλή μετά τις αποκαλύψεις του Πρώτου ΘΕΜΑτος ότι εισέπραττε επί 5,5 χρόνια τη σύνταξη της θανούσας μητέρας της - Εντυπωσιάζουν οι ψευδείς και παιδαριώδεις ισχυρισμοί που περιλαμβάνονται στην επιστολή της προς το Μαξίμου 

47