Καλύπτει τα αδέρφια Τσίπρα ο Παρασκευόπουλος: Όλα ψευδή, ο νόμος μου δεν είχε καμία σχέση

again_main_paraskevopoulos

Τι δήλωσε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων "Πρακτορείο 104,9 FM"

«Όλα αυτά ήταν ψευδή, όλα» δήλωσε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης και βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παρασκευόπουλος, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού- Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων "Πρακτορείο 104,9 FM", σχετικά με την ανακοίνωση από την εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη, για την υπόθεση συγγενικών προσώπων του πρωθυπουργού ότι «ο νόμος Παρασκευόπουλου άλλαξε νύχτα τον Αύγουστο του 2016, προκειμένου να μην εξεταστεί επί της ουσίας η υπόθεση».

«Αναφέρθηκε ότι τροποποιήθηκε ο νόμος Παρασκευόπουλου σε μία νύχτα. Ούτε ο Νόμος Παρασκευόπουλου τροποποιήθηκε διότι η ρύθμιση αυτή ήταν αντίστοιχη με άλλες ρυθμίσεις, που είχαν προϋπάρξει του 2012 και όχι το 2013. Ο λεγόμενος νόμος Παρασκευόπουλου του 2015 δεν είχε καμία σχέση. Ήταν μία ρύθμιση για την ελάφρυνση των πινακίων των δικαστηρίων, αναγκαία αν υπάρχει ένα φορτίο πολλών ποινικών υποθέσεων στα δικαστήρια. Αφορά μόνο ελαφρές υποθέσεις, ούτε καν όλα τα πλημμελήματα, μόνο τα ελαφρά πλημμελήματα. Αυτού του είδους οι νόμοι από τις αρχές της δεκαετίας του 80, όταν φορτώνονται πολύ τα πινάκια των δικαστηρίων συνηθίζονται, στο να ελαφρύνονται από ελαφρές υποθέσεις, οι οποίες παραγράφονται υπό όρους, δηλαδή αν υπάρξει υποτροπή οι ποινές εκτίονται, επομένως όλα ήταν αβάσιμα» επισήμανε ο κ. Παρασκευόπουλος και εξήγησε: «Πρώτον ο νόμος δεν ήταν φωτογραφικός διότι αφορά δεκάδες, εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες, όλοι αυτοί οι νόμοι έχουν καλύψει πάρα πολλές περιπτώσεις.

Δεύτερον, τι θα πει μία νύχτα; Εδώ ήταν μία διάταξη που μπήκε σε έναν νόμο στο βασικό νομοσχέδιο, όπως εισάγεται στη Βουλή... Εκείνη την περίοδο μάλιστα για να βγει ένας νόμος είχαμε διαβούλευση και με τους θεσμούς, όχι μόνο με την ελληνική πλευρά και με τη διαβούλευση στη διαύγεια όπου κάθε πολίτης εκφράζει τη γνώμη του [...] Όταν ένα νομοθέτημα πάει για διαβούλευση με τους θεσμούς συνήθως γυρίζει πίσω, έχει μια επεξεργασία, έχει τη διαύγεια μετά πάει στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Η νομοθεσία παλαιότερα ήταν πιο γρήγορη υπόθεση. Από όλα αυτά τα στάδια επεξεργασίας είχε περάσει το νομοθέτημα, το οποίο δεν ψηφίστηκε μόνο από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ, είχε ψηφιστεί και από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη και από το ΚΚΕ».

Ο πρώην υπουργός επισήμανε όταν «μια ανακοίνωση προέρχεται από ένα κόμμα, επειδή αρέσει σε ένα σύστημα κιτρινισμού, που και αυτό υπάρχει, αναπαράγεται πάρα πολύ, σπιλώνει, στιγματίζει και στη συνέχεια ο πολίτης είναι ξεκρέμαστος». Σημείωσε, δε, ότι «ο πολιτικός όταν βαρύνεται, υβρίζεται, σπιλώνεται με ψεύδη έχει την ιδιότητα του πολίτη, έχει δικαίωμα κι αυτός αν θέλει να πάει στο δικαστήριο να διαμαρτυρηθεί για τα ψεύδη που λέγονται σε βάρος του».

Ερωτηθείς σχετικά με όσα κατά καιρούς του έχουν καταλογιστεί ως αρνητικές συνέπειες του λεγόμενου «νόμου Παρασκευόπουλου» και των συγκεκριμένων διατάξεων του για την αποσυμφόρηση των σωφρονιστικών ιδρυμάτων παρατήρησε: «Ενοχοποιείται ένας νόμος και ένας υπουργός για όλα τα εγκλήματα της χώρας. Αυτό το πράγμα είναι τελείως αβάσιμο, πολλοί άνθρωποι έχουν τη στοιχειώδη ευφυΐα να καταλαβαίνουν ότι πρόκειται εδώ για μια αναπαραγωγή ψευδών». «Με τον νόμο Παρασκευόπουλου έχουν σχέση οι αποφυλακίσεις υπό όρους. Σε σχέση με τις αποφυλακίσεις υπό όρους καταρχήν ο νόμος αυτός δεν συνέβαλε σε αύξηση της βαριάς εγκληματικότητας, αντίθετα τα στοιχεία της αστυνομίας έχουν δείξει ότι έχουμε μία κάμψη -όχι πολύ μεγάλη, μικρή, αλλά πάντως κάμψη και όχι αύξηση- και δεύτερο ότι όντως αυτός ο νόμος κάποια στιγμή πρέπει να αλλάξει, δηλαδή πρέπει να φτάσουμε σε ένα σημείο όλα αυτά τα θέματα θα ρυθμίζονται με πάγιες διατάξεις κι όχι με διατάξεις αποσυμφορητικές» επισήμανε.

ΣΧΟΛΙΑ (10)

jyriza

Ο Ψεύτης και ο Κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται, αυτοί είναι και από τα δύο .

αληθευει αυτό;

"Εκείνη την περίοδο μάλιστα για να βγει ένας νόμος είχαμε διαβούλευση και με τους θεσμούς, όχι μόνο με την ελληνική πλευρά και με τη διαβούλευση στη διαύγεια όπου κάθε πολίτης εκφράζει τη γνώμη του" Μπαίνεις στη Διαύγεια και σχολιάζεις όπως στο τουιτερ και το φεις;

WC SYRIZA

ΝΑΙ ΑΣΠΡΟΜΑΛΙΚΟ ΦΡΙΚΙΟ , Ο ΝΟΜΟΣ ΣΟΥ ΑΠΛΑ ΕΒΓΑΛΕ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΚΡΕΟΥΡΓΗΣΑΝ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ !!!

Μ.ΠΑΣΟΚ

ΑΣΕ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΡΕ.ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΕΓΙΝΕ Ο ΝΟΜΟΣ ΚΑΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΝ ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΠΟΤΙΣΤΗΚΕ ΚΑΙ Η ΓΛΑΣΤΡΑ.ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΙΔΑΜΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΣΗΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΚΑΝΑΤΕ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ.ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΡΕ ΟΤΙ Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΤΡΩΕΙ ΣΑΠΙΑ?

Vana

Ο νόμος ούτε φταίει ούτε έχει πρόθεση, δεν μπορούμε όμως να πούμε το ίδιο με τον Νομοθέτη και τον εντολέα του. Το δε αισχρό είναι ο,τι ο κ. κατά παραγγελία νομοθέτης διδάσκει τα παιδιά μας Συνταγματικό Δίκαιο.

ΒΑΣΙΛΗΣ Κ.

Εμένα γιατί πάλι μου θυμίζει την λογική του νόμου Κουτσόγιωργα για τον Κοσκωτά. Ο Παρασκευόπουλος έπρεπε να ντρέπεται. Γιατί δεν εξαιρούσε το αδίκημα της πλαστογραφίας και απάτης έναντι του δημοσίου από αυτές τις απαλλαγές;

ΝΤΡΟΠΗ !! ΑΙΣΧΟΣ !!

ΤΑ ΠΕΡΙΤΡΙΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΣΕ ΡΟΛΟΥΣ "ΜΙΚΡΟΕΞΟΥΣΙΑΣΤΩΝ" !!! ΑΙΣΧΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ, ΑΠΟ, ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ, ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ !!!

Anastasios

Δηλαδή δεκάδες, εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες πλαστογραφούν φορολογικές ενημερότητες για να πάρουν δάνεια εκατομμυρίων ευρώ? Αυτό θέλεις να μας πεις?

ΑΦΕΛΗΣ

σιγουρα λες αληθεια !!!!!!!!!!!!!!

Πανδώρα

Μα φυσικά κ. Παρασκευοπουλε, Κοντά στον βασιλικό ποτίζεται κι η γλάστρα. Σαφώς οφεληθηκαν και άλλοι απ' το κόμμα σας.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης