Βίτσας: Βάλαμε τη χώρα σε μια τροχιά ανάπτυξης

vitsas

Ο κ. Βίτσας, αναφερόμενος στα πράγματα που έχει κάνει η κυβέρνηση αυτό το διάστημα, επισήμανε: «Τελειώσαμε με την διαφθορά. Το δεύτερο ζήτημα είναι υπό μία έννοια ότι δημιουργήσαμε μία εικόνα φορολογικής συμμόρφωσης, γι' αυτό τα έσοδα του κράτους είναι πολύ μεγαλύτερα. Χτυπήσαμε τη φοροδιαφυγή. Και μπαίνουμε τώρα στη νέα εποχή που έχει ορισμένα κεντρικά στοιχεία»

«Είμαστε σε μια διαφορετική φάση. Τώρα έχουμε έναν καθαρό δρόμο μπροστά μας με ρυθμισμένο το χρέος, άρα με δυνατότητες. Φτιάξαμε μία βάση που μπορούμε να αναδιαμορφώσουμε την κατάσταση με σταθερά βήματα, γιατί είμαστε σε μία άλλη περίοδο πια», τόνισε -μεταξύ άλλων- ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Βίτσας σε εκδήλωση που διοργάνωσε η Οργάνωση Μελών του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Σμύρνης, με θέμα «Πρόοδος ή Συντήρηση;».

Ο κ. Βίτσας, αναφερόμενος στα πράγματα που έχει κάνει η κυβέρνηση αυτό το διάστημα, επισήμανε: «Τελειώσαμε με την διαφθορά. Το δεύτερο ζήτημα είναι υπό μία έννοια ότι δημιουργήσαμε μία εικόνα φορολογικής συμμόρφωσης, γι' αυτό τα έσοδα του κράτους είναι πολύ μεγαλύτερα. Χτυπήσαμε τη φοροδιαφυγή. Και μπαίνουμε τώρα στη νέα εποχή που έχει ορισμένα κεντρικά στοιχεία».

Εξήγησε: «Το ένα βασικό στοιχείο είναι η παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας. Έχει σημασία αυτή η χώρα να παράγει αξίες κι έχουμε φτιάξει τη βάση γι αυτό. Το δεύτερο είναι μέσα από την παραγωγική ανασυγκρότηση να έχουμε ανάπτυξη, η οποία θα παίρνει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας και πάνω εκεί θα επενδύει. Με αυτόν τον τρόπο εμείς κατανοούμε ότι θα γινόμαστε ανταγωνιστικοί και θα έχουμε μία ανάπτυξη συνεργασίας. Ακόμη θα στηριχτούμε στον τουρισμό μας, ο οποίος συνεχώς αυξάνεται. Αύξηση των αφίξεων και στα νησιά του ΒΑ Αιγαίου που έχουν βάρος από το προσφυγικό. Αυτό πρέπει να το αναπτύξουμε. Το τρίτο στοιχείο της νέας εποχής είναι η αναδιανομή. Στην καινούρια περίοδο ανακτάμε την κυριαρχία μας και στο οικονομικό επίπεδο αλλά και στο επίπεδο των δικαιωμάτων μας, κοινωνικών, εργασιακών κι ανθρώπινων δικαιωμάτων. Δηλαδή η αύξηση του κατώτατου μισθού, δεν έχει να κάνει μόνο με το εισόδημα και την παραπάνω δυνατότητα, αλλά έχει να κάνει με το ότι ανακτάς ένα δικαίωμα, αυτό των συλλογικών συμβάσεων. Αυτά είναι τα βασικά στοιχεία της νέας εποχής και σε αυτή την κατεύθυνση θα πρέπει να λειτουργήσουμε».

Επιπλέον, ο κ. Βίτσας σημείωσε: «Βάλαμε τη χώρα σε μια τροχιά ανάπτυξης και τώρα θέλουμε διάρκεια και βιωσιμότητα. Οι έξω μας κρίνουν από την επίτευξη των στόχων, κι έχουμε κερδίσει την αξιοπιστία μας κι αυτό είναι πολύ σημαντικό. Σχεδιάζουμε τα επόμενα σταθερά βήματα. Ακόμη, υπογράμμισε: « Σήμερα διαμορφώνεται μία νέα διαιρετική τομή στην Ευρώπη κι όχι μόνο. Από τη μία είναι η πρόκληση φόβου κι από την άλλη μεριά η δημοκρατία κι η ελευθερία. Από τη μία μεριά η καταστολή κι από την άλλη η κοινωνική δημιουργία και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Από τη μία μεριά η Ευρώπη-φρούριο, το κράτος- φρούριο από την άλλη η ελεύθερη έκφραση, ο ανοιχτός τρόπος ζωής, η Ευρώπη της ανεκτικότητας, της αποδοχής της διαφορετικότητας». Καταλήγοντας, τόνισε: « Σήμερα κεντροδεξιές δυνάμεις για εκλογικούς λόγους υιοθετούν την ακροδεξιά ατζέντα κι αυτό πρέπει να το αντιμετωπίσουμε. Κι αυτό θα το αντιμετωπίσουμε ανοίγοντας τη δικιά μας ατζέντα που έχει μέσα και το αντιστεκόμαστε και το δημιουργούμε. Με αυτή τη λογική πρέπει να πάμε και να πούμε όχι στο φόβο, να πούμε ότι το αντίδοτο είναι η δημιουργική ζωή κι η δημοκρατία».

Από την πλευρά του, ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Ρήγας, επισήμανε: «Μετά από 8 χρόνια μιας δύσκολής περιόδου, μιας δύσκολης συμφωνίας καταφέρνουμε να βρισκόμαστε σε μία επόμενη μέρα, και κυρίως χάρη στις προσπάθειες του ελληνικού λαού. Δεν ήταν εύκολη επιλογή για κανέναν. Ήταν μία δύσκολη επιλογή κι επιλογή ευθύνης. Παραλάβαμε μία χώρα που η χρηματοδότησή της ήταν στο μηδέν σχεδόν και ταυτόχρονα είχε διαμορφώσει. Αντέξαμε κι ολοκληρώσαμε το πρόγραμμα. Η ελληνική οικονομία πια είναι μία οικονομία που έχει ρυθμούς ανάπτυξης 1,5% το 2017 και 2% το 2018».

Και πρόσθεσε: «Σήμερα έχουμε δύο διαφορετικούς κόσμους. Από τη μία πλευρά είναι όλοι αυτοί που θέλουμε την πρόοδο κι από την άλλη όλοι αυτοί που θέλουν τη συντήρηση. Η συντήρηση έχει όλα τα χαρακτηριστικά της νεοφιλελεύθερης αντίληψης κι όλα τα χαρακτηριστικά μιας συντηρητικής αντίληψης για την οικονομία, την πολιτική και για την ίδια την κοινωνία. Και πίσω από όλο αυτό κρύβεται το φαινόμενο της διαπλοκής». Καταλήγοντας ο κ. Ρήγας σημείωσε: «Το τέλος των μνημονίων δεν είναι για εμάς το τέλος του δρόμου. Είναι η αρχή μιας μακράς περιόδου για όλα αυτά τα οποία έχουμε δρομολογήσει».

Ανάμεσα στους παρευρισκόμενους στην εκδήλωση ήταν ο πρώην υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Αννέτα Καββαδία και Ελένη Σταματάκη.

ΣΧΟΛΙΑ (15)

ΙΩΑΝΝΗΣ

ΒΡΕ ΠΟΥ ΤΗΝ ΒΡΗΚΕ ΤΗΝ ΞΕΧΑΣΜΕΝΗ ΛΕΞΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ? ΕΓΩ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΣΤΙΣ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΦΟΡΩΝ ΠΑΝΤΟΣ ΕΙΔΟΥΣ.

elgr

πιάσε ενα καραφάκι ταβερνιάρη και άσε την οικονομία στους ειδικούς.

ΓΙΑΝΝΗΣ

ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΧΩ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΓΙΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΕ ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟ ΚΑΙ ΝΕΥΡΟΛΟΓΟ.ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΝΩ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ. ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΡΓΑ ΤΑ//Κ@Λ@ΠΑΙΔΑ//.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ

ΜΙΑ ΛΕΞΗ,ΕΝΑΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΣ: ΗΛΙΘΙΟΣ!

Ilias

Χάχα αχ χαχαχαχαχαχαχαχαχα αχαχ χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχ χαχαχα χαχαχαχαχ!!!! Είναι για πολλές κλωτσιές!!!!! Καμία επένδυση, μισθοί των 300 και 400 €€!!!!!! Για πολλές κλωτσιές!!!!!

ektor

το ακουσα το πρωι στην τελεωραση και απορω εαν που ελεγε τα πιστευει,εαν ναι τοτε[πρεπει να εχει κοψει το καπιστρι και τους εφυγε] ολο μονολογο κανουν ολοι δεν τολμουν το διαλογο

ektor

Τον ακουσα το πρωι στην τηλεωραση και απορω αυτα που ελεγε τα πιστευει,εαν ναι[ τοτε πρεπει να εχει κοψει το καπιστρι και τους εφυγε] και ολοι τους υπουργοι υφυπουργοι βγαινουν στην τηλεωραση και κανουν μονολογο χωρις αντιλογο με καποιον αλλο πολιτικο [μονο που και που ο Τσιρωνης κανει διαλογο]

Θάνος

Δε νομίζω να τα πιστεύει κιόλας....

Τι μας λες;

Σε τροχιά ανάπτυξης είχε μπει η χώρα από το 2014, αλλά ήρθατε με τον μπαρουφάκι το 15, την πισωγυρίσατε και μετά από τέσσερα χρόνια μας φέρατε εκεί που ήμασταν το 2014. Τόσο απλά...

Και που

Να δεις εμεις τι θα βαλουμε στην.....τροχια σας!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

airplane_venez

Σύμφωνα με πηγή από τη Βενεζουέλα, που επικαλείται ο ΣΚΑΪ, ο δεύτερος υπουργός επέβαινε σε ένα από τα αεροσκάφη που έφθασαν στην Ελλάδα - Το ίδιο κανάλι κάνει λόγο και για επαφές της κυβέρνησης Τσίπρα με συνεργάτες του Γκουαϊδό

mloizou0

Μητσοτάκης για τις αποκαλύψεις του «Πρώτου ΘΕΜΑτος»: Το ερώτημα είναι αν ο κ. Τσίπρας το γνώριζε - Γεννηματά: Δεν γνώριζε ο Τσίπρας ποια έβαζε; - Αμηχανία σε Μαξίμου και Κουμουνδούρου - Επικρίσεις εκ των έσω από τον γγ του υπουργείου Εσωτερικών: Αν το είχανε ψάξει καλύτερα, δεν θα γινόταν η πρόταση

41
4751682

«Ουδέποτε πρόκειται ν' αποδεχθούμε οιαδήποτε πρόκληση, η οποία προσβάλλει την Ελλάδα και τους Έλληνες, παραχαράσσει βάναυσα την Ιστορία και παραβιάζει το Διεθνές και το Ευρωπαϊκό Δίκαιο», δήλωσε από την Καλαμάτα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

24