Τζανακόπουλος: Διαρκής δυνατότητα για δημοσιονομικό χώρο και μόνιμα μέτρα ελάφρυνσης και κοινωνικής στήριξης 

tzanakopoulos-kostoimu-new

«Οι δυνατότητες για τις πολιτικές που θα μπορούν να ασκηθούν, μετά και το τυπικό τέλος της μνημονιακής επιτροπείας την 21η Αυγούστου, θα είναι αρκετά μεγαλύτερες», ανέφερε 

Από τη μεριά της κυβέρνησης θα συνεχίσουμε να εξαντλούμε όλα τα μέσα πολιτικής πίεσης, όλες τις διπλωματικές και νομικές δυνατότητες που έχουμε, τόνισε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος με αφορμή την απορριπτική απόφαση του τουρκικού δικαστηρίου για αποφυλάκιση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, σε συνέντευξη του στον ΑΝΤ1.

Ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι οι δυνατότητες για τις πολιτικές που θα μπορούν να ασκηθούν, μετά και το τυπικό τέλος της μνημονιακής επιτροπείας την 21η Αυγούστου, θα είναι αρκετά μεγαλύτερες. Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι, πέραν των άλλων, υπάρχουν τα δημοσιονομικά περιθώρια για το 2019 να δούμε μια πολιτική στοχευμένων φοροελαφρύνσεων και κοινωνικής στήριξης, καθώς δημιουργείται ένας δημοσιονομικός χώρος περίπου 750 εκατ. «που θα είναι διαρκής, δηλαδή πλέον δεν θα είναι η λογική ενός κοινωνικού επιδόματος που θα δίνεται εφάπαξ και μόνο στην περίπτωση που έχουμε υπερπλεόνασμα». «Έχουμε» τόνισε «μια διαρκή δυνατότητα να έχουμε δημοσιονομικό χώρο, ο οποίος αυξάνεται περισσότερο το 2020 και πάει λέγοντας. Επομένως, εκεί πια θα δούμε μόνιμα μέτρα ελάφρυνσης και κοινωνικής στήριξης».

Ο κ. Τζανακόπουλος δήλωσε ότι η 4ετία θα εξαντληθεί και πως «η ΝΔ έχει χάσει την ψυχραιμία της, γιατί βλέπει ότι η σημερινή κυβέρνηση ολοκληρώνει τον κύκλο τού προγράμματος και βγαίνει σε μια φάση που θα μπορεί να ασκήσει με πολύ μεγαλύτερη ελευθερία πολιτικές κοινωνικής στήριξης».

Ως προς το χθεσινό σημείωμα της ΝΔ για την εταιρεία των αδερφών του πρωθυπουργού, ο κ. Τζανακόπουλος σημείωσε: «Η ΝΔ εξέδωσε μια ανακοίνωση που στην κυριολεξία είναι για ποινικό δικαστήριο», «ήταν ένα συκοφαντικό λιβελογράφημα».

«Σε συνεργασία με ένα συγκεκριμένο εκδοτικό συγκρότημα, η ΝΔ προσπαθεί να βυθίσει τη χώρα σε αυτό το σκοτάδι» προσέθεσε και απέκρουσε αναλυτικά μια-μια ως «ψευδείς», «ανυπόστατες» και «συκοφαντικές» τις αιτιάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

ΣΧΟΛΙΑ (11)

G.K

Τι λέει ρε... το βλαμμένο?

panos

Ας μας εξηγήσει κάποιος τι πάει να πει "Διαρκής δυνατότητα για δημοσιονομικό χώρο και μόνιμα μέτρα ελάφρυνσης και κοινωνικής στήριξης ". Έλεος δηλαδή με την τσογ!@#ναρία που την είδε εξουσία. Άντε μ' αυτές τις εκλογές πότε έρχονται

Τίνα

Είναι η δυνατότητα που απέκτησε ο ΣΥΡΙΖΑ με την ψήφο μας να παίρνει χρήματα φορολογώντας άγρια τους Έλληνες και να τα δίνει σε λάθρο, γυφτους που αρνούνται να δουλέψουν, φοροφυγάδες και ψηφοφόρους δικούς του. Κατάλαβες αδελφέ ?

ΝΙΚΟΣ

Για 28 εκατομμύρια που θα εξαπατούσατε τους νησιώτες με το ΦΠΑ σας βάλανε να τρέχετε για ισοδύναμα. Πανηγυρίζετε για τα πλεονάσματα και την υπέρβαση των στόχων και για 28 εκατομμύρια πέσατε πάλι στα τέσσερα. Η καθαρή έξοδος και το θα κάνουμε ότι θέλουμε τώρα, πέθανε.

Άστο

Φτάνει από τέτοιου είδους άχρηστες και απραγματοποίητες δηλώσεις έχουμε χορτάσει. Δεν πείθετε άχρηστοι, ανίκανοι παλιάτσοι της πολιτικής. Γελοίοι.

Πωπώ!

Τι μαθαίνει κανείς στο Αιγάλεω!

OM

Bourdes. Aftos nomizi oti oloi inei Sirizaioi kai trone ton sano pou serviroun kathe mera.

danaos

Προφανώς,ακόμη δεν κατάλαβε το παιδί ότι δεν υπάρχει δυνατότητα διαρκούς δουλέματος. Το σύνθημα από τον κυβερνητικό τους εταίρο,με τη στολή παραλλαγής,που έλαβε το μήνυμα του πολιτικού του Βατερλό : Τους ζυγούς λύσατε,μαρς! Ο σώζων εαυτόν σωθήτω,αλλά θαύματα δε γίνονται κάθε μέρα. Μια του ψεύτη,δυο του ψεύτη (κατά το γνωστό του κλέφτη), ψήφος στην κάλπη Τσιπραμμένος δεν βλέπει! Δεν τους σώζει,πια,κανείς. Τους πήρε το ποτάμι, και ας ρίχνουν κάποιοι, βαρεμένοι και άλλοι,δίχτυα στο ΠΟΤΑΜΙ!

Γιώργος

Εμπαθείς πολιτικοί αλήτες είστε, καταστρέψατε την οικονομία, αυξήσατε το χρέος, βαλτώσατε την ανταγωνιστικότητα, δημιουργήσατε ασφυκτικές συνθήκες ώστε να μην γίνονται επενδύσεις, αλλά η θητεία σας να είναι περίοδος έντονης αποεπενδυσης. Επάνω σε αυτά υπέρ φορολογείτε και κάνετε στάση πληρωμών, το δε αποτέλεσμα της υπερφορολόγησης το διαθέτετε για κομματικούς σκοπούς. Όμορφος κόσμος ροδινος, αριστερά πλασμένος.... Είναι αυτό που ονόμαζε ως Ζόφο ο Δάντης, η εσχατιά της κόλασης δηλαδή. Θέλετε να πιστέψουμε ο,τι το πρόσκαιρο ταμειακό πλεόνασμα σημαίνει ευρωστία, άμ δε, απλά ειναι σαν να χρωστάμε εκατομμύρια και επειδή εχουμε πέντε ευρώ στην τσέπη να το παίζουμε πλούσιοι κάνοντας αγαθοεργίες.

ΙΩΑΝΝΗΣ

ΜΑΛΛΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΖΕΙΣ ΣΕ ΑΛΛΗ ΧΩΡΑ.ΕΑΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΣ ΟΤΙ ΟΙ ΤΩΡΙΝΟΙ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΣΗΚΩΝΕΙ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΨΗΛΑ.ΕΑΝ ΑΥΤΟΙ ΤΗΝ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ...ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ;ΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΑΝ;ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΕΦΥΓΑΝ 500 ΧΙΛΙΔΕΣ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΜΑΣ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ;ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΠΟΙΟΣ ΤΑ ΕΦΕΡΕ;ΑΥΤΟΙ;ΠΟΙΟΣ ΔΑΝΕΙΖΟΝΤΑΝ ΑΣΥΣΤΟΛΑ ΚΑΙ ΔΙΟΡΙΖΕ ΑΚΑΤΑΠΑΥΣΤΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΕΞΑΓΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ;ΠΟΤΕ ΕΦΥΓΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ,ΤΩΡΑ Η ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΙΚΟΣΙ ΧΡΟΝΙΑ;32 ΕΚ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΕΠΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΣ ΧΑΛΙΑ,ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ;ΠΟΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΕΓΙΝΕ ΕΠΙ ΝΔ ΠΑΣΟΚ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΔΕΝ ΤΟ ΘΥΜΑΜΑΙ;ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΥΔΑΤΟΔΡΟΜΙΑ ΔΕΝ ΤΑ ΑΔΕΙΟΔΟΤΟΥΣΑΝ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ Κ ΤΩΡΑ ΤΟ ΕΝΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΑΛΛΟ ΤΑΚΤΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ.ΤΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΟΠΩΣ ΤΗΣ ΟΥΓΚΑΝΤΑ,ΠΟΙΟΣ ΤΑ ΕΔΩΣΕ ΚΑΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΟΝΤΑΙ ΠΛΗΡΩΣ;ΜΗΠΩΣ Ο ΣΥΡΙΖΑ;ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΙΔΕΑ ΑΠΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΚΑΙ ΜΙΛΑΣ ΩΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΙΝΣΤΡΟΥΧΤΟΡΑΣ ΤΩΝ ΠΡΩΗΝ.ΑΥΤΑ ΣΟΥ ΤΑ ΛΕΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΔΕΝ ΤΟΝ ΛΕΣ.ΤΟΝ ΛΕΣ ΟΜΩΣ ΡΕΑΛΙΣΤΗ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟ.

GEORGE

Προφανώς τα οικονομικά σου και τη μνήμη σου τα χρησιμοποιείς επιλεκτικά άν δεν ήσουν κολλημένος με τους απατεώνες θα αναφερόσουνα στη ζημιά των 90 δις που κόστισε στην οικονομία η πολιτική Τσίπρα Βαρουφάκη όσο για το ποιός έφαγε και πόσα κάνε λίγη υπομονή εκλογές έρχονται και θα καταλάβεις

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

tsakalotos_ar

Ο ένας μετά τον άλλον οι σύντροφοι του αναπληρωτή υπουργού Υγείας τον «αδειάζουν» παρά τη στήριξη του Αλέξη Τσίπρα –«Πυρά» από τον  Ευκλείδη Τσακαλώτο -Να αλλάξει την ατζέντα προσπαθεί με παροχές ο πρωθυποργός

tsipras_ar

Από τη «στροφή των 360 μοιρών»,  τον διαχωρισμό ανάμεσα στα... νησιά Λέσβο και Μυτιλήνη, έως την «τυμβοθηρία» και την προεδρική «κατολίσθηση», τα πιο λαμπερά από τα γλωσσικά μαργαριτάρια του πρωθυπουργού παρουσιάζονται όλα μαζί συγκεντρωμένα για πρώτη φορά σαν συλλογή best of με τη μορφή μιας κατά φαντασίαν συνέντευξης

eukleidis-tsakalotos-eurogroup

Κόντρα  στην καλυψη που παρείχε ο Αλέξης Τσίπρας στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας,  ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι η στάση του Παύλου Πολάκη δεν έχει σχέση με την... Αριστερά - Δείτε τι έγραψε ο Τσακαλώτος στο Facebook

8