Πατούλης για Δήμο Αθηναίων: Το τρένο ξεκίνησε και δεν σταματά - Δηλώνω παρών στη μάχη για τη μεγάλη ανατροπή

patoulis

«Επανεκκίνηση τώρα για να γίνει η Αθήνα πρωτεύουσα-πρότυπο, με επίκεντρο τους πολίτες», τόνισε σε ομιλία του σε ανοιχτή εκδήλωση στα Πετράλωνα

«Στη νέα συμμαχία που χρειάζεται η Αθήνα για να κάνει μια νέα επανεκκίνηση, για να ακουστεί δυνατά και πάλι η φωνή της δηλώνω παρών», διαμήνυσε ο πρόεδρος του Ομίλου Ενεργών Πολιτών Αθήνα Πρωτεύουσα Ξανά, Γιώργος Πατούλης στην ομιλία του κατά την ανοικτή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στα Πετράλωνα, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από την ίδρυση του Ομίλου.

Ο Γιώργος Πατούλης, παρουσία πλήθους κόσμου, από την κεντρική πλατεία των Πετραλώνων προχώρησε σε ένα απολογισμό δράσεων το διάστημα που ενεργοποιείται ο Όμιλος και παρουσίασε τους στόχους και τις πρωτοβουλίες που πρέπει να αναληφθούν την επόμενη περίοδο, προκειμένου η Αθήνα να διεκδικήσει αυτά που της αξίζουν και να γίνει μία πρωτεύουσα με δυναμική και σύγχρονο πρόσωπο, αντάξια των αντίστοιχων ευρωπαϊκών.

«Δεν ξεχνώ τη γειτονιά που μεγάλωσα»

Προσδιορίζοντας τους συμβολικούς λόγους που επέλεξε τα Πετράλωνα για τη γενέθλια εκδήλωση ο κ. Πατούλης εστίασε στη συναισθηματική αξία που έχει η περιοχή για τον ίδιο καθώς είναι η γειτονιά της Αθήνας που γεννήθηκε, μεγάλωσε, σπούδασε και έκανε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα ενώ αναφέρθηκε και στις αξίες που ακόμα διατηρούν οι άνθρωποι των Πετραλώνων, όπως η ανθρωπιά και το φιλότιμο.
«Δεν ξεχνώ, ούτε πρόκειται ποτέ να ξεχάσω πως ξεκίνησα, ως άνθρωπος, ως επιστήμονας αλλά και ως πολίτης» ανέφερε χαρακτηριστικά.

PAS23
PATOULOS

«Μέσα σε ένα χρόνο ταράξαμε τα νερά»

Σχολιάζοντας τον ένα χρόνο δραστηριοποίησης του Ομίλου ο κ. Πατούλης υπογράμμισε ότι αφετηρία αυτής της προσπάθειας ήταν η πρόθεση «να μην παραμείνουμε άλλο αδρανείς απέναντι σε μια κατάσταση που δεν ταίριαζε με την εικόνα μιας πόλης που την έχουν κατά καιρούς εκμεταλλευθεί πολλοί.

Άλλοι για να χτίσουν στις πλάτες των κατοίκων της τις πολιτικές τους καριέρες. Κι άλλοι για να πλουτίσουν».

«Πετύχαμε μέσα σε μόλις ένα χρόνο, να ταράξουμε τα νερά» σημείωσε και πρόσθεσε χαρακτηριστικά: «Η εμφάνιση του Ομίλου μας, ενόχλησε πολλούς. Ανάγκασε τους βολεμένους να ξεβολευτούν, να αναζητήσουν τρόπους για να αναχαιτίσουν τη δυναμική και την αποδοχή μας στην τοπική κοινωνία.

Ενόχλησε κυρίως εκείνους που είχαν συμβιβαστεί με την αδράνεια. Πίστευαν ότι οι πολίτες της Αθήνας είχαν αδρανοποιηθεί και απλά περίμεναν τον επόμενο, πορφυρογέννητο, σωτήρα, το επόμενο δημιούργημα του κομματικού σωλήνα, που θα έβλεπε την Αθήνα ως σκαλοπάτι για την ανέλιξη του, για να τους σώσει από τα αδιέξοδα που οι ίδιοι είχαν δημιουργήσει. Και σύντομα, το αρχικό τους ξάφνιασμα, έγινε φόβος. Τους τρομάξαμε ιδίως με τη συγκλονιστική μας εκδήλωση στο Κάραβελ και τότε κατάλαβαν ότι το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω».

«Δεν διοικείται με το γάντι η πρωτεύουσα»

Στην ομιλία του ο Πρόεδρος του Ομίλου «Αθήνα Πρωτεύουσα Ξανά» σχολίασε πως η δημοτική αρχή, παρά τις καλές της προθέσεις, δεν μπορούσε και δεν μπορεί, για διάφορους λόγους, να δώσει λύσεις στα μικρά και μεγάλα προβλήματα της πόλης. «Δεν διοικείται με το γάντι η πρωτεύουσα. Θέλει όραμα, σχέδιο και διάθεση για συγκρούσεις και ανατροπές».
Όπως επισήμανε δεν εστίασε στις ανάγκες του απλού πολίτη και δεν αντιλήφθηκε πως η Αθήνα δεν χρειάζεται Δημάρχους που κάνουν αφ’ υψηλού πολιτική, κλεισμένοι σε γυάλινα γραφεία.
Απαιτούνται πολιτικές που θα επικεντρώνονται στις ανάγκες των μικρών παιδιών και των νέων που αγωνιούν για την επαγγελματική τους σταδιοδρομία» τόνισε και πρόσθεσε πως η Αθήνα δεν είχε μια δημοτική αρχή που να διέθετε τη δύναμη να κτυπήσει το χέρι στο τραπέζι και να διεκδικήσει αυτά που δικαιούται. «Καλή η πολιτική των δημοσίων σχέσεων με την Περιφέρεια. Αλλά με δημόσιες σχέσεις δεν αποκτάς τον έλεγχο του Πεδίου του Άρεως. Καλές οι χειραψίες και οι ευγένειες με τον κάθε Υπουργό, όλων των Κυβερνήσεων. Αλλά δεν είναι χρήσιμες όταν αυτοί που σου δίνουν το χέρι από τη μια, από την άλλη σου κόβουν το οξυγόνο. Σου κόβουν τη χρηματοδότηση, Και γυρνούν την πλάτη τους, αδιαφορώντας για τα προβλήματα των Αθηναίων» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Όλοι είναι καλοδεχούμενοι στη μάχη της Αθήνας αρκεί να παίζουν καθαρά»

Στη συνέχεια της ομιλίας του ο κ. Πατούλης σχολιάζοντας τους υποψήφιους μνηστήρες για τη μάχη της Αθήνας, διαμήνυσε πως δεν έχει πρόβλημα με αυτούς που θέλουν να έχουν ρόλο στις υποθέσεις της πόλης. «Όλοι είναι καλοδεχούμενοι αρκεί, να έχουν αντοχές και να παίζουν καθαρά. Στα ίσια, κι όχι ύπουλα. Με βάση αρχές, αξίες και προγράμματα. Κι όχι στη βάση κληρονομικών δικαιωμάτων. Εγώ προσωπικά, έχω πρόβλημα με αυτούς που θέλουν να πάρουν από την πόλη και τους πολίτες, χωρίς να δώσουν τίποτε.
Με αυτούς που πιστεύουν ότι η πόλη τους χρωστά» σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Ήρθαμε για να βάλουμε τέλος στην αδράνεια»

Περιγράφοντας τους προγραμματικούς στόχους του Ομίλου τόνισε πως βούληση τους είναι η αξιοποίηση των γνώσεων και της εμπειρίας που έχει αποκτηθεί προς όφελος της Αθήνας και των κατοίκων της. «Για να δώσουμε δύναμη στην πόλη και να ακουστεί δυνατά η φωνή της», τόνισε.

Διατρέχοντας τις προτεραιότητες υπογράμμισε πως από τις πρώτες είναι να ξαναγίνει η Αθήνα μια πόλη καθαρή, ζωντανή, με διαδραστική σχέση με τους κατοίκους της, οι οποίοι θα έχουν ουσιαστικό ρόλο στο νέο ξεκίνημα για την πρωτεύουσα.

«Εμείς θέλουμε να σας παρουσιάσουμε ένα σχέδιο που θα δίνει προτεραιότητα στη δική σας γνώμη, στις δικές σας ανάγκες και στον στόχο να γίνει η Αθήνα πόλη της ανάπτυξης, της καινοτομίας, της γνώσης και του Πολιτισμού, της συνεργασίας και της ανοιχτής συμμετοχής αλλά και πόλη του μέλλοντος, εξωστρεφής. Μια καθαρή και ασφαλής πόλη’, τόνισε.

«Για μένα δεν είναι αυτοσκοπός η καρέκλα»

Περιγράφοντας το προσωπικό του όραμα για την Αθήνα ο κ. Πατούλης υπογράμμισε πως «δεν είναι αυτοσκοπός η θέση και η καρέκλα» αλλά η διάθεση προσφοράς στην πόλη που μεγάλωσε. Όπως ανέφερε μέχρι στιγμής την έχει υπηρετήσει με υψηλό αίσθημα ευθύνης ως Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και του ΙΣΑ και πρόσθεσε πως φιλοδοξία του είναι να την υπηρετήσει ακόμα πιο δυναμικά μαζί με τα ιδρυτικά μέλη του Ομίλου, από όποια θέση επιλέξουν οι πολίτες.

Ωστόσο ο κ. Πατούλης υπογράμμισε πως προτεραιότητα για τον ίδιο αποτελεί η αλλαγή του μοντέλου λειτουργίας της Αυτοδιοίκησης. «Δεν αρκεί να βρεθεί στη θέση του Δημάρχου ένας ικανός άνθρωπος. Τι να το κάνει κανείς , ένα αδειανό πουκάμισο; Ο ικανός πρέπει να μπορεί να είναι και αποτελεσματικός. Χρήσιμος» σημείωσε, σχολιάζοντας πως το σημερινό θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας των Δήμων, δεν δίνει στο Δήμαρχο πολλές δυνατότητες
για να αλλάξει ριζικά τα πάντα. Επικαλούμενος και τον Νομο Κλεισθένη που ψηφίστηκε πρόσφατα, έκανε λόγο για ένα ασφυκτικό οικονομικό και θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας της Αυτοδιοίκησης.

«Το μέλλον της Αθήνας είναι η μητροπολιτική διακυβέρνηση» ανέφερε και εστίασε στην ανάγκη να είναι υπεύθυνος ο Δήμαρχος και το δημοτικό συμβούλιο για τις βασικές λειτουργίες του Δήμου όπως είναι η ασφάλεια, η καθαριότητα και οι αναπτυξιακές υποδομές στην πόλη, χωρίς να είναι έρμαιο από τις διαθέσεις του Πρωθυπουργού, των υπουργών, ή του Περιφερειάρχη» τόνισε, προσδιορίζοντας το μοντέλο τοπικής διακυβέρνησης που απαιτείται.

Γι αυτό το μοντέλο της αυτοδιοικητικής διακυβέρνησης , αγωνίζομαι όλο αυτό το διάστημα, μέσω της ΚΕΔΕ.

Αγωνίζομαι για να επικρατήσει η απλή λογική. Για να μην έχει ο Δήμαρχος της Αθήνας, αλλά και ο κάθε Δήμαρχος, δεμένα τα χέρια του και να μην εξαρτά την υλοποίηση του προγράμματος του, από μια διαδικασία διαρκούς και καθημερινής συναλλαγής, με τις μειοψηφίες των άκρων».

«Το τρένο ξεκίνησε και δεν σταματά»

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο κ. Πατούλης εστίασε στην ανάγκη μεταρρυθμίσεων με τη συνεργασία όλων των υγιών δυνάμεων της κοινωνίας και απεύθυνε κάλεσμα συστράτευσης όλων όσων αγαπούν την Αθήνα.

«Η Αθήνα χρειάζεται μια νέα συμμαχία, στην οποία θα συμμετέχουν από την επομένη των εκλογών πρόσωπα που κατέχουν θέσεις αιχμής και μπορούν να συμβάλλουν δημιουργικά ,στην αναγέννηση της πόλης.

Σε αυτή τη συμμαχία για την Αθήνα , δηλώνω παρών. Μαζί συνεχίζουμε.

Για το Νέο Ξεκίνημα της Αθήνας. Το τρένο ξεκίνησε και δεν σταματά» τόνισε χαρακτηριστικά.

ΣΧΟΛΙΑ (20)

Συνταξιούχος

Αφού έκανε νεκρή αγορά το Μαρούσι πάει και στην Αθήνα ευτυχώς που μας άδειασε την γωνιά άντε κουχορτα ψηφίστε τον και τα λέμε αλλά όχι μετά να γράφετε μαλακιες

Κύριε συνταξιούχε

Πρέπει να δοξάζεις το Θεό που ο Πατουλης έγινε Δήμαρχος Αμαρουσίου Οι δημότες Αμαρουσίου τίμησαν τον Πατουλη και ο Πατουλης τίμησε την εμπιστοσύνη τους. Ο Πατουλης δεν νέκρωσε καμία αγορά, την αγορά την νεκρωσανε τα άδεια πορτοφόλια. Οι ανύπαρκτοι μισθοι και οι ανυπαρκτες συντάξεις που δεν αποφάσισε ούτε αποφασίζει ο Πατουλης γι αυτά. Μου κάνει εντύπωση που δεν το γνωρίζεις αυτό, εκτός αν είσαι στους ελάχιστους που δεν το βίωσαν και η σύνταξη τους είναι στα ύψη... Μακάρι σε όλους τους δήμους, τις περιφέρειες και την Βουλή να υπήρχε και ένας Πατούλης...

Μετανάστης Αθηναίος

Ημείς ούλοι, αψηφίζουμι Κούλη και Πατούλη.

Πατούλης στην Αθήνα και Πατούλαινα στο Μαρούσι.

Στιγμές γκλάμουρ για το Λεκανοπέδιο.

Μαργαρίτα

Για να έχουν δουλειά και οι πικροχολοι να λένε... Να πάρει αξία η μίζερη ζωή τους. Γιατί διαφορετικά τι θα κάνουν θα μαραζωσουν. Δεν συμφωνεις

Θεανώ

Τα Πετράλωνα θα ψηφίσουν με δυναμισμό τον υποψήφιο του Σύριζα. Ως εδώ ήταν η κοροϊδία των 40 χρόνων με Πασόκ-ΝΔ που όλοι υπόσχονταν και όλα ίδια έμεναν. Ο Πατούλης του νεο- αρχοντοχωριατισμού θα μείνει με τον Μπακογιάννη της οικογενειοκρατίας και του παρασιτισμού στην άκρη.

''Τα Πετράλωνα θα ψηφίσουν με δυναμισμό τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ''.

Κλαίω.By he way,ποιον κατεβάζετε;

Μαργαρίτα

Ειλικρινά αυτά τα ονειρα τα βλέπεις μόνη σου ή τα δείχνει σε κάποιο κανάλι της TV? Συριζαιος δήμαρχος πιστεύει καποιος σώφρων άνθρωπος ότι θα εκλεγεί το 2019 ??? Όποιος τολμήσει να δηλώσει συριζαιος υποψήφιος την μόνη θέση που εξασφαλίζει είναι την τελευταία. Θυμήσου το.

Ο αδηφαγος Γιατρός, πρόεδρος ΚΕΔε, πρόεδρος Ιατρικού συλλόγου Αθήνας, δήμαρχος Αμαρουσίου

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου θέλει και να αφήσει θέση για τη γυναίκα του. Τι θα πει μεγάλωσε στα Πετράλωνα; Ρε κύριε μένεις, ψηφίζεις στην Αθήνα; Όλοι οι φαταούλες των Β.Π (καμινης, Πατουλης) σου λέει το πρεστίζ και το διεθνές γκλαμουρ επιτάσσει δήμο Αθήνας.

Μαργαρίτα

............... Δεν αξίζεις απάντηση. Με ΦΕΛΛΟΥΣ δεν αξίζει να ασχολείται κάνεις.

ΚΕΠΙΣΤΑΣ

Εδω δεν μπορει να φτιαξει το ληξιαρχειο του ο καραγκιοζης {50-60 μερες μια λ.πραξη γεννησεως}

Δυνατός υποψήφιος ο Πατούλης.Δεν την παίρνει τη ΝΔ να κατεβάσει υποψήφιο απέναντί του.

Δεν την παίρνει τη ΝΔ να κατεβάσει υποψήφιο απέναντι στον Πατούλη.Θέλοντας και μη,θα τον στηρίξει.Ούτε ο Μπακογιάννης θα φτουρήσει στον πρώτο γύρο απέναντί του.Ο Πατούλης κάνει προεκλογικό αγώνα και περιοδείες εδώ και 2 χρόνια στην Αθήνα,έχει πολλά ερείσματα και το προφίλ του αδέσμευτου.Οι εκδηλώσεις του είναι πετυχημένες,με αρκετό κόσμο,και αυτό μόνο εύκολο δεν είναι τέτοιες εποχές.Σίγουρα θα είναι ο ένας εκ των δύο που θα περάσουν στο δεύτερο γύρο και μάλλον είναι ο επικρατέστερος για να βγει Δήμαρχος.Εκτός αν ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ και λοιποί Κεντροαριστεροί κατεβάσουν κάποιον εξίσου δυνατό (κοινό) υποψήφιο χωρίς τα κολλήματα του παρελθόντος για να διεκδικήσει το Δήμο.Κάτι που μοιάζει με σπαζοκεφαλιά γιατί,πρώτον,δεν ξέρω αν υπάρχει τέτοιος στην Κεντροαριστερά γενικότερα και,δεύτερον,δεν ξέρω αν έχουν και τη βούληση να βρουν κοινό υποψήφιο,μιας και οι μεν ΠΑΣΟΚοι λοξοκοιτάζουν προς Κυριάκο,οι μεν μισοί Συριζαίοι θα φωνάζουν και θα θέλουν κανέναν ιδεολόγο της Αριστεράς του 3% που δεν πρόκειται να βρει ούτε την ψήφο του στην κάλπη.

Μαργαρίτα

Μακάρι και η ΝΔ και ο Πατουλης να σκεφτουνε ότι για τον Πατουλη υπάρχει κάποια άλλη θέση που μπορεί να προσφέρει και να βοηθήσει ΟΛΟΥΣ τους Δήμους της ΑΘΗΝΑΣ-ΑΤΤΙΚΗΣ και ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ... Εύχομαι να το σκεφτούνε και να πάρουν την ΣΩΣΤΗ απόφαση...

Πόπη

Λέει κάπου ο Πατούλης ...... να αντιπαρατεθεί όχι στη βάση κληρονομικών δικαιωμάτων ! Για να τα ακούσει η οικογένεια που τρώει και πίνει ως παράσιτο στις πλάτες πολλών γενεών Ελλήνων. Επίσης, δηλώνει ..... παρών στη νέα συμμαχία που χρειάζεται η Αθήνα _________ για να το ακούσουμε εμείς και να γελάσουμε ! Νέα συμμαχία υλικά παλιατζίδικου από ΝΔ μεριά δε γίνεται. Μία ο Κούλης, μία ο Πατούλης και εμείς διασκεδάζουμε αφάνταστα.

κανενας

Γιατί δεν ανέφερες ακριβώς τα Κάτω Πετράλωνα,απ όπου κατάγεσαι ;

Θέλω Kασιδιάρn Δήμαρχο Αθηναίων

Εγώ θα ψηφίσω τον υποψήφιο της ΧΑ.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

sylsynt0

Μείζον πολιτικό γεγονός ο όγκος του συλλαλητηρίου - Ούτε τα όσα λέει η αστυνομία για τον αριθμό των διαδηλωτών ούτε η προσπάθεια στιγματισμού μπορούν να το ακυρώσουν - Οι μεθοδεύσεις του Μαξίμου για οξύτατη πολιτική πόλωση

21