Κικίλιας: Η κυβέρνηση προσβάλλει τους Έλληνες του εξωτερικού

kiksd

O τομεάρχης Αμυνας της ΝΔ τόνισε πως η κυβέρνηση είπε ουσιαστικά πως «όποιοι έχετε χρήματα, όποιοι είστε πλούσιοι, μπορείτε να πληρώσετε τα εισιτήριά σας και να έρθετε να ψηφίσετε

Για τον μεγαλύτερο πολιτικό εμπαιγμό στους νέους ανθρώπους που ζουν στο εξωτερικό και τους οποίους έδιωξε η κυβέρνηση με τις πολιτικές της έκανε λόγο ο Βασίλης Κικίλιας, με αφορμή τη στάση της κυβέρνησης χθες στη Βουλή για το θέμα της ψήφου όσων ζουν στο εξωτερικό.

Μιλώντας στην τηλεόραση του Αντέννα, ο τομεάρχης Αμυνας της ΝΔ τόνισε πως η κυβέρνηση είπε ουσιαστικά πως «όποιοι έχετε χρήματα, όποιοι είστε πλούσιοι, μπορείτε να πληρώσετε τα εισιτήριά σας και να έρθετε να ψηφίσετε. Όλοι οι υπόλοιποι που φύγατε από ανάγκη, για να εξασφαλίσετε ένα καλύτερο μέλλον για τις οικογένειές σας, που ενώ σπουδάσατε στην Ελλάδα και είχατε όνειρα και φιλοδοξίες, σάς διώξαμε και πήγατε στο εξωτερικό και δεν έχετε την οικονομική δυνατότητα, να κόψετε το λαιμό σας και δεν θα ψηφίσετε»

Ο κ. Κικίλιας υπενθύμισε πως είναι η τρίτη φορά που η Νέα Δημοκρατία έφερε τη συγκεκριμένη τροπολογία, προκειμένου οι Έλληνες που ζουν και δουλεύουν στο εξωτερικό να μπορούν να ψηφίσουν στον τόπο διαμονής τους. «Το προβλέπει το Σύνταγμά μας. Και την αρνείται η κυβέρνηση και υπεκφεύγει, γιατί φοβάται αυτούς τους ανθρώπους που έδιωξε από τη χώρα. Είναι η μεγαλύτερη προσβολή στη νέα γενιά, που θα έπρεπε να είναι στην καρδιά της παραγωγικής διαδικασίας, να τους αρνείται κανείς τη δυνατότητα να ψηφίσουν και να καθορίσουν τις εξελίξεις στη χώρα μας.

Εάν ο ελληνικός λαός πιστεύει ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει υπάρξει συνεπής σε ό,τι έχει δεσμευτεί μέχρι σήμερα, δηλαδή ότι θα σκίσει τα μνημόνια, θα καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ, θα διαγράψει τα δάνεια των πολιτών από τις τράπεζες, θα αυξήσει μισθούς και συντάξεις, άλλο τόσο συνεπής θα είναι στο θέμα της ψήφου των αποδήμων.

Η επιτροπή που θέλει να κάνει η κυβέρνηση είναι του Βαμβακούλα… Τριμελής επιτροπή με πέντε άτομα που θα αποφασίσει εν ευθέτω χρόνω» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σχολιάζοντας την απόφαση του Eurogroup, ο κ. Κικίλιας είπε πως η κυβέρνηση, δυστυχώς για τη χώρα, πηγαίνει από πολιτική ήττα σε πολιτική ήττα. «Σε κομβικά θέματα, στα οποία οι Έλληνες περιμένουν λύσεις, αποδεικνύει ότι είναι ανεπαρκής και χωρίς πολιτικό κεφάλαιο» υποστήριξε και πρόθεσε: «Όχι μόνο πάγωσε το Eurogroup το θέμα της αναβολής της περικοπής των συντάξεων, όχι μόνο μπλόκαρε την ποσοτική χαλάρωση - θυμάστε πως πανηγύριζε η κυβέρνηση πριν ένα χρόνο για τη δυνατότητα επαναγοράς ομολόγων και της ποσοτικής χαλάρωσης - όχι μόνο απέρριψε το waiver, αλλά ουσιαστικά δημιούργησε την εντύπωση ότι εξακολουθεί να κάνει το απόλυτο κουμάντο σε μια ανίσχυρη κυβέρνηση που λέει μόνο ναι».

Ο τομεάρχης Αμυνας της ΝΔ κατηγόρησε την κυβέρνηση πως θα προχωρήσει σε περικοπές των φαρμάκων των στρατιωτικών, σε μειώσεις στην υγειονομική τους περίθαλψη και σε μειώσεις στη συντήρηση των αεροσκαφών.

«Τα ήδη κουτσουρεμένα πολεμικά μας αεροσκάφη που δεν μπορούν να πετάξουν και τα "κανιβαλίζουν" οι μηχανικοί της Πολεμικής Αεροπορίας για να καλύψουν τις ανάγκες σε ανταλλακτικά, θα έχουν ακόμη σημαντικότερο πρόβλημα, γιατί οι κύριοι της κυβέρνησης ήθελαν να πανηγυρίσουν κοροϊδεύοντας τους Έλληνες ότι δεν θα αυξηθεί ο ΦΠΑ σε αυτά τα 5 νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου.Το έκαναν μονομερώς και τιμωρείται η ελληνική κοινωνία που η κυβέρνηση έχει εξαπατήσει» δήλωσε.

Σε ότι αφορά το Σκοπιανό, ο κ. Κικίλιας είπε πως «είναι τεράστια πολιτική ήττα το ότι βγαίνει ο κ. Ζάεφ στο ΝΑΤΟ και μιλάει για "Μακεδονία" και κάθονται από δίπλα ο κ. Τσίπρας και ο κ. Καμμένος χωρίς να μιλούν. Πανηγυρίζει ο κ. Ντιμιτρόφ και λέει "τα πήραμε όλα και την εθνότητα και την ταυτότητα erga omnes". Μας κοροϊδεύουν μες τη μούρη μας και οι κυβερνώντες κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν. Και βγήκε ο κ. Μαυραγάνης και είπε ότι εν ευθέτω χρόνω τα πράγματα θα διορθωθούν. Ποιον κοροϊδεύουν;» διερωτήθηκε.

Για την ημερομηνία των αυτοδιοικητικών εκλογών έκανε λόγο για μηδενική συνέπεια του ΣΥΡΙΖΑ καθώς πριν ένα μήνα έφεραν μια συγκεκριμένη διάταξη για την ημερομηνία των εκλογών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, για να συμπληρώσει: «Μέσα στον πανικό τους, βλέποντας ότι καταρρέουν και για να θολώσουν το μήνυμα, έβαλαν 16 βουλευτές τους να καταθέσουν τροπολογία στη Βουλή, ντροπιάζοντας τον κ. Σκουρλέτη που δεν έχει την ευθιξία να παραιτηθεί, μήπως και σώσουν τα προσχήματα με τριπλές ή τετραπλές εκλογές». Κατηγόρησε μάλιστα την κυβέρνηση πως είναι στρατηγική της επιλογή να τα φορτώσουν στους επόμενους, να κάνουν τους γιαλαντζί επαναστάτες και να δουν τι θα γίνει το 2020 με την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.

«Η Νέα Δημοκρατία είναι μια υπεύθυνη πολιτική δύναμη. Ό,τι και να υπάρχει, όσο σοβαρό και να είναι, θα το αντιμετωπίσουμε με τη λογική του συμφέροντος της ελληνικής κοινωνίας. Εάν δεν αφεθεί από μία προοδευτική, μεταρρυθμιστική, σύγχρονη κυβέρνηση να έρθουν επενδύσεις στη χώρα, να έρθουν νέες ποιοτικές θέσεις εργασίας και να στηριχθεί το ασφαλιστικό μας σύστημα, θα συνεχίσουν να μειώνονται μισθοί και συντάξεις. Ο μόνος τρόπος να σταματήσει αυτή η κατρακύλα είναι, αντί να αναδιανέμουμε τη φτώχεια όπως κάνουν οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, να μεγαλώσουμε το ΑΕΠ της χώρας» δήλωσε ο κ. Κικίλιας.

ΣΧΟΛΙΑ (5)

Κικίλια μπορείς να μεσολαβήσεις

Μήπως η κα. Nτόρα ή ο κ. Κoύλnς μπορούν να μου στείλoυν ένα αvταλλακτικό, από τα στoκ της οικογέvειας; Χάλασε το αξovάκι από μπλέvτερ της SIEMENS. Με το αznμίωτο φυσικά!

H μεταχείρω το σούταρε

To παιδi για τα vερά!

Νικος

Έχω τη γνώμη ότι οι Έλληνες του εξωτερικού που, καλοθελής ή κακοθελής, έχουν μεταναστεύσει και πλέον δεν συμμετέχουν στην οικονομική ζωή της χώρας ούτε συνεισφέρουν τίποτα σε αυτήν, δεν δικαιούνται με την ψήφο τους να αποφασίζουν για τους Έλληνες που παραμένουν, ζούν την ελληνική πραγματικότητα στην Ελλάδα, και πληρώνουν φόρους στην Ελλάδα. Εξαίρεση θα μπορούσαν να αποτελέσουν μόνο εκείνοι οι ΄Ελληνες του εξωτερικού που εξακολουθούν να πληρώνουν φόρους στην Ελλάδα.

κοινος νους

ενω η δεξια παραταξη του αποτυχημενου μπασκεμπολιστα σεβεται τους πολιτες,απλα τους κλεβει

Efstathios Efstathios

Εσύ Κικίλια ζορίζεσαι διότι σας πήραν τη δουλειά. Χρόνια τους έχετε χεσμένους τους Έλληνες του Εξωτερικού και μιλάς. Που έπρεπε να τους είχατε στίσει αγάλματα, αλλά ο παππούς Κώστας τα έβρισκε πολύ καλά με τους Ευρωπ(έους) και δη με Γερμαναράδες του Aachen. Ποιός Έλληνας δεν δοκίμασε την επιστροφή στην Πατρίδα και δεν τον κατακλέψατε και δεν μαρτύρησε την ώρα και τη στιγμή!!!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

4622167

Η αναπληρώτρια πρωθυπουργός της Ρουμανίας Άννα Μπιρτσάλ υπογράμμισε ότι θα βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα της Ρουμανικής Προεδρίας της Ε.Ε. (1.1.2019) το ζήτημα της προώθησης της συνεργασίας των βαλκανικών χωρών

4622250

Ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ από το βήμα του Thessaloniki Summit ανακοίνωσε ότι σύντομα θα εγκαινιαστεί τμήμα του πανευρωπαϊκού διαδρόμου IV, που συνδέει τη Θεσσαλονίκη με τη Σόφια 

4622158

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξήρε τη στάση του Ολάντ στις ημέρες που η χώρα έφτασε κοντά στο Grexit - Ο Ολάντ θυμήθηκε το τηλεφώνημα Παυλόπουλου μετά το δημοψήφισμα, το οποίο χαρακτήρισε ιστορικό, ενώ εξέφρασε την ικανοποίησή του για την «επιτυχή κατάληξη της Ελλάδας»