Κουμουτσάκος στο ΘΕΜΑ 104,6: Η συμφωνία των Πρεσπών αποτελεί θερμοκήπιο ανάπτυξης αλυτρωτισμού

Κουμουτσάκος στο ΘΕΜΑ 104,6: Η συμφωνία των Πρεσπών αποτελεί θερμοκήπιο ανάπτυξης αλυτρωτισμού

Για τις διαπραγματεύσεις με την Αλβανία παρατήρησε: Μιλάμε για συμφωνία οριοθέτησης θαλασσίων ζωνών. Αυτό είναι ένα σύνορο πολλαπλών χρήσεων. Η ίδια γραμμή θα κρίνει ΑΟΖ και υψαλοκριπίδα και θα δούμε για χωρικά ύδατα

koumoytskaos-new-them
Ως μια «σφαίρα που έφυγε από τη θαλάμη» χαρακτήρισε ο Γιώργος Κουμουτσάκος στο ΘΕΜΑ 104,6 την πρόσκληση ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ «καθώς παράγει και ουσιαστικά αποτελέσματα όπως για παράδειγμα η υπογραφή του πρωτοκόλλου εντάξεως. Αυτό σημαίνει ότι η αντιπροσωπεία της πΓΔΜ θα είναι στο συμβούλιο του ΝΑΤΟ χωρίς δικαίωμα ψήφου αλλά παρούσα».

«Ο κ. Ζάεφ επιβεβαιώνει την κριτική που ασκήσαμε για τη συμφωνία των Πρεσπών. Ο συνδυασμός Βόρεια Μακεδονία με τη μακεδονική γλώσσα, ταυτότητα, εθνικότητα, ιθαγένεια είνα ένα θερμοκήπιο ανάπτυξης αλυτρωτισμού» πρόσθεσε ο κ. Κουμουτσάκος που ζήτησε περισσότερες διευκρινίσεις για τις προϋποθέσεις που περιλαμβάνονται στο ανακοινωθέν.

Όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις με την Αλβανία ο τομεάρχης εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας διευκρίνισε ότι «μιλάμε για συμφωνία οριοθέτησης θαλασσίων ζωνών. Αυτό είναι ένα σύνορο πολλαπλών χρήσεων. Η ίδια γραμμή θα κρίνει ΑΟΖ και υψαλοκρηπίδα και θα δούμε για χωρικά ύδατα. Για τη στεριά δεν νομίζω ότι υπάρχει θέμα. Περισσότερο ο κ. Χαν αναφέρεται σε χωρικά ύδατα που είναι σύνορα γιατί είναι όριο πλήρους κυριαρχίας κράτους και γι' αυτο είναι σύνορα».

«Είμαστε προβληματισμένοι για τις δηλώσεις που γίνονται από την πλευρά των Τιράνων και γι αυτό έχουμε εξαντλήσει κάθε κοινοβουλευτικό μέσο ενημέρωσης αλλά δεν έχουμε πάρει καμία ουσιαστική απάντηση» κατέληξε ο κ. Κουμουτσάκος.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης