Ο Γιούνκερ τρεκλίζει στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ και το twitter γλεντάει: Σερβίρουν «μπόμπες» στις Βρυξέλλες;

Ο Γιούνκερ τρεκλίζει στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ και το twitter γλεντάει: Σερβίρουν «μπόμπες» στις Βρυξέλλες;

Ισχιαλγία ή μεθύσι; Τα social media κατέληξαν σε γνωμάτευση - «Και το ασετόν της Μελάνια ήπιε». «Στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ πρέπει να σερβίρουν μπόμπες» μερικά από τα σχόλια... στην υγειά του Προέδρου της Κομισιόν

foto-ujn-1
Μάλλον δεν έπεισαν οι επίσημες δικαιολογίες περί αστάθειας του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ως παρενέργεια ισχιαλγίας. Για το τρέκλισμα του Προέδρου της Κομισιόν αλα Ορέστη Μακρή στον θρυλικό «Μεθύστακα», δεν έπεισε ούτε η επίκληση ενός παλαιού, εξαιρετικά σοβαρού τροχαίου ατυχήματος, εξαιτίας του οποίου έκτοτε ο κ. Γιούνκερ υποφέρει ποικιλοτρόπως. Αντιθέτως, η δυσκολία που καταφανώς αντιμετώπιζε, έστω και απλώς για να σταθεί όρθιος χωρίς να υποβαστάζεται στην παράταξη για την καθιερωμένη αναμνηστική φωτογραφία στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, ήταν εμπρηστική και προκάλεσε έκρηξη σκωπτικών σχολίων. Κάτι σαν να ρίχνεις αλκοόλ στη φωτιά.

Θα έλεγε κανείς ότι η εμφάνιση Γιούνκερ στις Βρυξέλλες, με το μετέωρο βήμα σε κάθε σκαλοπάτι, το υποβοηθούμενο «στράτα-στρατούλα» σαν νήπιο που μαθαίνει να περπατά, αλλά και την εξίσου παιδιάστικη τάση του να φιλά σταυρωτά όποιον έβλεπε μπροστά του λες και οι ηγέτες των χωρών του ΝΑΤΟ ήταν αγαπημένοι συγγενείς του, θα μπορούσε να συνάδει με την εκδοχή ότι ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ είχε κάνει προθέρμανση για το αποχαιρετιστήριο γκαλά που επακολουθούσε. Προθέρμανση με μερικά ποτηράκια ηδύποτων, οξύποτων, ποτών γενικώς.

Jean-Claude Juncker stumbles and is helped by leaders at NATO gala - Daily Mail


Η ροπή του κ. Γιούνκερ προς το αλκοόλ είναι ένα κοινό μυστικό, μολονότι ως Βορειοευρωπαίος είναι εξ ορισμού γερό ποτήρι. Ο ίδιος, πάντως, σε συνέντευξή του το 2016, είχε αρνηθεί ότι έχει πρόβλημα εξάρτησης. Τότε είχε πει «πιστεύει κανείς ότι θα μπορούσα να εκτελώ τα καθήκοντά μου εάν έπινα κονιάκ με το πρόγευμά μου; Με στεναχωρεί όταν ακούω ότι έχω θέμα. Και επίσης αυτές οι φήμες κάνουν την σύζυγό μου να αναρωτιέται εάν πίνω κρυφά από εκείνην, διότι στο σπίτι δεν πίνω ποτέ. Η αλήθεια είναι όμως ότι μετά από το τροχαίο δυστύχημα που είχα το 1989, το αριστερό μου πόδι δεν έχει ευστάθεια. Και πρέπει να στηρίζομαι σε κουπαστή όταν ανεβαίνω σκαλοπάτια. Μετά από εκείνο το τροχαίο είχα μείνει τρεις εβδομάδες σε κώμα. Και κατόπιν σε αναπηρική καρέκλα επί έξι μήνες».

Με το σάλο και τη θυμηδία που προκάλεσε η ανάρμοστη εικόνα του Προέδρου της Κομισιόν και μίας προσωπικότητας με μεγάλη πραγματική και συμβολική ισχύ για την Ενωμένη Ευρώπη, ορισμένοι, ακόμη και επωνύμως, κατέκριναν ανελέητα τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Χαρακτηριστική ήταν η ανάρτηση στο Twitter του Ουμπέρτο Γκαμπίνι, συνεργάτη του Ισπανού ευρωβουλευτή Ραμόν Τρεμόσα: «Εγώ δεν έχω αποδείξεις ότι ο κ. Γιούνκερ ήταν μεθυσμένος, έτσι φαινόταν όμως. Εάν το πρόβλημά του είναι η ισχιαλγία, τότε θα πρέπει να έχουμε το δικαίωμα να δούμε μια ιατρική βεβαίωση! Η Κομισιόν είναι δημόσιος οργανισμός. Ο κ. Γιούνκερ καλοπληρώνεται από τους φορολογούμενους. Βλάπτει την εικόνα της Ευρώπης; Και τι γίνεται με την εμπιστοσύνη των Ευρωπαίων πολιτών στο εγχείρημα της ΕΕ;»

Κλείσιμο
Από το γραφείο του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ υπήρξαν απλώς δηλώσεις περί αστάθειας εξαιτίας της ισχιαλγίας, από την οποίαν υποφέρει χρονίως ο 63χρονος Πρόεδρος της Κομισιόν. Οτιδήποτε πέραν αυτού εμπίπτει στα προσωπικά δεδομένα, εξού και το «ουδέν άλλο επίσημο σχόλιο». Ανεπίσημα, όμως, το Twitter οργίασε.

Ακολουθεί απάνθισμα των πιο ευφάνταστων tweet γύρω από την επισφαλή ισορροπία του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ:

Ο Γιούνκερ τρεκλίζει στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ και το twitter τον ...γλεντάει




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης