Βούτσης: «Όχι» στην ακροδεξιά ρητορική που διεκδικεί πολιτικό εκλογικό μέρισμα από τη Χρυσή Αυγή

voutsis

Ο Νίκος Βούτσης προειδοποίησε ότι τα πρώτα θύματα αυτής της ρητορικής που υποσκάπτει την δημοκρατία και τον ρόλο της χώρας στα Βαλκάνια, θα είναι αυτοί που τα υιοθετούν και κάλεσε την ΝΔ να αναλογιστεί τα "δεξιά μορφώματα" που το τελευταίο διάστημα "φυτρώνουν σαν τα μανιτάρια"

"Δεν πρόκειται να αποδεχθούμε την εθνικιστική ακροδεξιά ρητορική που μοναδικό στόχο έχει τη διεκδίκηση ενός πολιτικού εκλογικού μερίσματος από τη Χρυσή Αυγή", δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης που ανέβηκε στο βήμα αμέσως μετά την ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκου Μητσοτάκη. Ο Νίκος Βούτσης προειδοποίησε ότι τα πρώτα θύματα αυτής της ρητορικής που υποσκάπτει την δημοκρατία και τον ρόλο της χώρας στα Βαλκάνια, θα είναι αυτοί που τα υιοθετούν και κάλεσε την ΝΔ να αναλογιστεί τα "δεξιά μορφώματα" που το τελευταίο διάστημα "φυτρώνουν σαν τα μανιτάρια".

"Υπάρχει μια απολογητική στάση για το μακεδονικό, μπροστά στην κατάπληκτη διεθνή κοινότητα που προφανώς δεν μπορεί να αντιληφθεί τα ακατάληπτα πλέον, επιχειρήματα εναντίον μιας πολύ καλής συμφωνίας, η οποία εφόσον ευοδωθεί, και περάσει όλα τα στάδια που προβλέπονται, μπορεί και πρέπει να έρθει στη Βουλή και να ψηφιστεί", είπε ο πρόεδρος της Βουλής και πρόσθεσε πως δεν είναι δυνατό να συνεχίζεται μια προπαγάνδα ψευδολογίας η οποία στηρίζεται σε μια ρητορική του κ. Γρουέφσκι και του κ. Ιβανόφ.

"Εάν ακούσαμε προηγούμενα τι είπε ο κ. Ζάεφ στην προσπάθεια του να περάσει αυτή η συμφωνία στη χώρα του, είναι απαράδεκτο να το ακούμε εδώ επενδεδυμένο με τη ρητορική των σκληρών πολέμιων αυτής και οιασδήποτε άλλης συμφωνίας. Όπως επίσης πιστεύω ότι υπάρχει μια προσπάθεια να επανέλθουμε στην άκρως υπονομευτική πολιτική της ακινησίας erga omnes. Γιατί αυτό συνέβαινε επί 25 χρόνια. Μια εξωτερική πολιτική που όταν φτάναμε στο σημείο να μπει το δάχτυλο επί των τύπων των ήλων και να γίνουν κάποιες πιο συστηματικές προσπάθειες, μέναμε σε μια πολιτική ακινησίας. Δεν θα επανέλθουμε σε αυτή την πολιτική ακινησίας!", είπε ο πρόεδρος της Βουλής και πρόσθεσε: "Δεν θα αποδεχθούμε πλέον μια ρητορική καιροσκοπισμού, και αυτή erga omnes, μια εθνικιστική ακροδεξιά ρητορική που μοναδικό στόχο έχει τη διεκδίκηση ενός πολιτικού εκλογικού μερίσματος από τη Χρυσή Αυγή, παίζοντας επικίνδυνα την ατζέντα της Χρυσής Αυγής, και αυτό θα θίξει πρώτα από όλα όσους φλερτάρουν με αυτή την πολιτική. Βλέπετε ότι σαν μανιτάρια βγαίνουν ακροδεξιά μορφώματα στη χώρα μας, όπως και στην Ευρώπη. Είναι ένα ρεύμα που υψώνει τείχη ανάμεσα σε ανθρώπους, σε λαούς, στα οράματα της ΕΕ".

Αυτή η ρητορική, κατήγγειλε ο πρόεδρος της Βουλής, πρώτα από όλα υποσκάπτει την δημοκρατία σε σχέση με την ανάγκη να γίνονται συμφωνίες με όλα τα εθνικά δίκαια κατοχυρωμένα, με την τήρηση των διεθνών συμφωνιών και σε σχέση με τη δυνατότητα της χώρας να αποκτήσει ευρύτερο ρόλο στα Βαλκάνια, ως πόλος σταθερότητας.

Ο πρόεδρος της Βουλής αναφέρθηκε και στο νομοσχέδιο του Κλεισθένη καλώντας τα κόμματα της αντιπολίτευσης να πουν την αλήθεια. Ό,τι δηλαδή το 90% των διατάξεων που περιελήφθησαν στο νομοσχέδιο, είναι αιτήματα, ζητήματα και ώριμες ανάγκες που είχαν επισημανθεί από την πλευρά των ΟΤΑ και των Περιφερειών. Για το λόγο αυτό κάλεσε τα κόμματα που επικρίνουν το σύνολο του νομοσχεδίου να πουν με ποιες διατάξεις, μια προς μια, έχουν διαφωνία και γιατί.

"Είναι προφανές πως από την πλευρά της κυβέρνησης γίνεται μια πολλαπλή δημοκρατική παρέμβαση για την αυτοδιοίκηση", είπε ο Νίκος Βούτσης και τόνισε ότι εισάγονται κρίσιμες και ώριμες αλλαγές σε σχέση με το προηγούμενο πλαίσιο.

Ιδίως κάλεσε τα κόμματα να αναλογιστούν ότι στα χρόνια της κρίσης 60% είχαν μειωθεί οι ΚΑΠ, υπήρχε μεγάλη σύγκρουση με τις αποκεντρωμένες διοικήσεις και μάλιστα από παντού υπήρχε αίτημα να μην υπάρχει έλεγχος σκοπιμότητας αλλά μόνο νομιμότητας. Απέναντι σε αυτή την κατάσταση, απέναντι σε ένα δομημένο πελατειακό κράτος της αυτοδιοίκησης, η κυβέρνηση φέρνει σημαντικές τομές, είπε ο Νίκος Βούτσης σημειώνοντας ότι για πρώτη φορά με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ οι αποκεντρωμένες διοικήσεις δεν είναι με κομματικό επικεφαλής.

"Χρόνια ολόκληρα, δεκαετίες ολόκληρες η αριστερά έθετε το ζήτημα και το έθετε γενικότερα το προοδευτικό μέτωπο, το ζήτημα της απλής αναλογικής, και για τη χώρα και για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Μα καλά, υποθέσατε πως θα ήταν στην κυβέρνηση η αριστερά και δεν θα έκανε την απλή αναλογική για τη χώρα και την Τοπική Αυτοδιοίκηση;", είπε ο Νίκος Βούτσης εισπράττοντας το θερμό χειροκρότημα των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. "Σας ακούω να μιλάτε για την απλή αναλογική, σαν να πρόκειται για κανένα καρκίνωμα, για πανώλη! Μα όλα τα αίσχη των εκλογικών νόμων που οδήγησαν τη χώρα και το πολιτικό σύστημα σε χρεοκοπία, δεν τα αναφέρετε!", είπε ο Νίκος Βούτσης και πρόσθεσε: "Είμαι περήφανος που είμαι πρόεδρος, προς ώρας, μιας Βουλής που αποφασίζει για τέτοια νομοθετήματα για αυτές τις ριζοσπαστικές μεταρρυθμίσεις".

ΣΧΟΛΙΑ (16)

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ ΠΟΝΤΟΣ

ΟΥΤΕ ΛΙΓΟ ΟΥΤΕ ΠΟΛΥ Ο ΒΟΥΤΣΗΣ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΠΑΡΑΔΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΕΙΑΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΕΣ. ΝΤΡΟΠΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΥΤΕ ΤΣΙΠΑ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ.

Tavern grandpa και 2 χοιρινές στο 5

''Δεν πρόκειται να αποδεχθούμε'', λέει. Hello! Σε Δημοκρατικό Πολίτευμα είσαι. Τι θα πεί να αποδεχθείς όσους δεν συμφωνούν μαζί σου; Άκου ''αποδεχθούμε''....

Oι αριστεροί προδότες θα πουλήσουν

ότι μπορούν αρκεί να μείνουν λίγους μήνες ακόμα στην εξουσία. Παντα απάτη ήταν η αριστερά, το πλιάτσικο του εαμ στη κατοχή το βάφτισε αντίσταση, τον συμοριτοπόλεμο τον βάφτισε εμφύλιο, το μίσος για κάθε εναν που ήταν έξω από το κόμμα ταξική πάλη, το νέο μνημόνιο έξοδο από τα μνημόνια . Ξεφτίλες και φασίστες.

Τίνα

Δηλαδή ρε φίλε, αριστερά ειναι να κόβεις συντάξεις, να φορολογείς φτωχούς, να είσαι υπάκουος σε Ρότσιλντ, Σόρος, Μέρκελ και Τράμπ και να ξεπουλάς τη Μακεδονία στους ΣλαβοΒούλγαρους, την ΑΟΖ μας στους Αλβανούς και το Αιγαίο στους Τούρκους ? Όχι ρε φίλε και άριστε οικογενειάρχη, δεν θελουμε τετοια αριστερά και απευχόμαστε ακόμη και ο εχθρός μας να εχει οικογένεια με παιδιά ληστές τραπεζών.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΣΤΑΛΙΝΙΚΗ ΧΟΥΝΤΑ!

ΕΛΛΑΔΑ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ!

Σε τι διαφέρει

η ακροδεξιά ρητορική από τη δική σας ακροαριστερή? Για παράδειγμα, ο αρχηγός σας... τι ρητορική χρησιμοποιεί για τον κ. Μητσοτάκη και την σύζυγό του? ακροαριστερή? Αυτή η ρητορική... ή οι ρητορικες του Χοντροκαμμένου και του βρωμοπολλάκη είναι καλές? Άντε παράτα μας και συ... κύριε Πρόεδρε της Βουλής.

ΓΙΩΡΓΗΣ

Προς το παρον ο ελληνικος Λαος υποφερει απο εσας, την Αριστερα και τους Συριζανεληδες, και οχι απο τους ακροδεξιους, Τόσο μαλιστα, οσο δεν ειχε υποφερει ποτε αλλοτε απο καμια αλλη κυβερνηση, οποιασδηποτε πολιτιτικης αποχρωσης. Ξεκουμπιστειτε λοπον και αφηστε τα πατερναλιστικα, γιατι ολοι σας ειστε υποδικοι, εαν δεν το εχετε καταλαβει!

Θα πάθετε πλάκα με τα ποσοστά της Χ.Α. στις επόμενες εκλογές

Κι εσείς πέστε ότι θέλετε.

Μ.ΠΑΣΟΚ

ΘΕΈΙ ΛΕΕΙ Ο ΒΟΥΤΣΗΣ ΝΑ ΤΟΥ ΠΟΥΜΕ ΑΛΗΘΕΙΕΣ.ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΟΥ ΛΕΜΕ ΤΙΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟ 2010 ΕΩΣ ΤΩΡΑ.ΑΝΤΕ ΚΑΝΤΕ ΡΕ ΚΑΜΜΙΑ ΑΛΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ.

Παρατηρητης1

Εκεινη την ωρα τα σκεφτηκε και τα ειπε το μεγαθηριο της πολιτικης η τα ειχε γραμμενα προς απαντηση δηλωσεων ηδη γνωστων. ( Αυτα θα πουμε απαντησε αναλογα )

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης