«Παράθυρο» για την απλή αναλογική στις εθνικές εκλογές ανοίγει η κυβέρνηση

«Παράθυρο» για την απλή αναλογική στις εθνικές εκλογές ανοίγει η κυβέρνηση

Τις μεθοδεύσεις του Μαξίμου αποκάλυψε ο υπουργός Επικρατείας Χρ. Βερναρδάκης στη Βουλή

vernardakis
«Παράθυρο» επαναφοράς του συστήματος της απλής αναλογικής για τις ερχόμενες εθνικές εκλογές άνοιξε ο κ. Χριστόφορος Βερναρδάκης αποκαλύπτοντας ένα ακόμα κομμάτι των εκλογικών μεθοδεύσεων του Μεγάρου Μαξίμου.

Ο υπουργός Επικρατείας απευθυνόμενος αποκλειστικά στην κυρία Φώφη Γεννηματά, υπενθύμισε ότι η ΔΗΣΥ είχε καταψηφίσει πριν από περίπου ένα χρόνο την διάταξη για την εφαρμογή της απλής αναλογικής με το επιχείρημα πως τότε η κυβέρνηση δεν προχώρησε στην κατάτμηση των μεγάλων εκλογικών περιφερειών.

«Η κατάτμηση των περιφερειών έγινε πραγματικότητα και αποτελεί πρόκληση για το Κίνημα Αλλαγής αν πρέπει να ξανασκεφτεί την στάση του για τον εκλογικό νόμο και την απλή αναλογική» είπε χαρακτηριστικά ο κ Βερναδάκης από το βήμα της Ολομέλειας αμέσως μετά το τέλος της ομιλίας της κυρίας Γεννηματά. Επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιχειρήσει με ιδεολογικά και πολιτικά τεχνάσματα την άλωση του κεντροαριστερού χώρου, υποστήριξε πως «εάν το ΚΙΝΑΛΛ δεν στηρίξει την απλή αναλογική θα επιβεβαιώσει ότι είναι ένα μόρφωμα που λειτουργεί ως ουρά της Νέας Δημοκρατίας».

Υπενθυμίζεται ότι η διάταξη για την απλή αναλογική στις εθνικές εκλογές είχε μεν ψηφιστεί από την Ολομέλεια της Βουλής, αλλά με λιγότερες από 200 ψήφους που κατά το Σύνταγμα είναι απαραίτητες για να εφαρμοστεί άμεσα και όχι στις δεύτερες εκλογές.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης