ΝΔ για τριπλές κάλπες: «Αν είχε ίχνος ντροπής ή αξιοπρέπειας ο Σκουρλέτης, θα είχε ήδη παραιτηθεί»

ΝΔ για τριπλές κάλπες: «Αν είχε ίχνος ντροπής ή αξιοπρέπειας ο Σκουρλέτης, θα είχε ήδη παραιτηθεί»

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν από την αξιωματική αντιπολίτευση, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας «πιστεύει ότι αν συμπέσουν οι αυτοδιοικητικές εκλογές με τις ευρωεκλογές ή ακόμη και με τις εθνικές εκλογές θα προκαλέσει σύγχυση στους πολίτες»

mitsotakis_epimelitiria
Την έντονη αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης προκαλούν τα παιχνίδια της κυβέρνησης με τις ημερομηνίες των εκλογών και ο διαφαινόμενος σχεδιασμός του Μεγάρου Μαξίμου για τριπλές – βουλευτικές, ευρωβουλευτικές και αυτοδιοικητικές- κάλπες τον προσεχή Μάιο.

«Όσα ευτράπελα συμβαίνουν τις τελευταίες ώρες με τις διαρκείς αλλαγές στην ημερομηνία διεξαγωγής των δημοτικών εκλογών, δεν αποτελούν παρά την πιο κραυγαλέα απόδειξη του πανικού της κυβέρνησης», τονίζουν υψηλόβαθμα στελέχη της Πειραιώς. Και το ίδιο αναμένεται να επαναλάβει με ένταση ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συζήτηση στη Βουλή επί του σχεδίου «Κλεισθένης» για τις –«διαλυτικές», όπως τις χαρακτηρίζουν στην αντιπολίτευση- αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ στην τοπική Αυτοδιοίκηση.

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν από την αξιωματική αντιπολίτευση, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας «πιστεύει ότι αν συμπέσουν οι αυτοδιοικητικές εκλογές με τις ευρωεκλογές ή ακόμη και με τις εθνικές εκλογές θα προκαλέσει σύγχυση στους πολίτες». Και σε αυτό το πλαίσιο επισημαίνουν: «Ας μην έχει και σε αυτό αυταπάτες. Όσες κάλπες και αν στήσει, όποτε και κι αν τις στήσει, οι πολίτες θα του δείξουν το δρόμο από το Μαξίμου στην Κουμουνδούρου».

Στο στόχαστρο της Νέας Δημοκρατίας μπαίνει και ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, ο οποίος απεδέχθη τροπολογία που ανατρέπει βασική διάταξη του νομοσχεδίου που ο ίδιος ετοίμαζε εδώ και μήνες. «Αν είχε ίχνος ντροπής ή αξιοπρέπειας ο κ. Σκουρλέτης, θα έπρεπε να είχε ήδη παραιτηθεί μετά τις τελευταίες του δηλώσεις», σχολιάζουν γαλάζια στελέχη. «Αλλά ποιος έχασε την αξιοπρέπεια ή την ντροπή του για να την βρει ο κ. Σκουρλέτης…», προσθέτουν.

Επικαλούνται μάλιστα επανειλημμένες δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών που έρχονται σε αντίθεση με αυτό που τώρα δέχθηκε κατόπιν εντολής του Μαξίμου, όπως οι ακόλουθες:

• 5 Νοεμβρίου 2017, «Νέα Σελίδα»: «Δεν υπάρχει κανένας λόγος οι ευρωεκλογές να γίνονται την ίδια μέρα με τις αυτοδιοικητικές. Αντιθέτως, η ημερολογιακή ταύτισή τους λειτουργεί παραμορφωτικά για την Αυτοδιοίκηση. Επομένως, μια ολιγόμηνη μετάθεσή τους θα βοηθήσει».

Κλείσιμο
• 19 Μαρτίου 2018, ραδιόφωνο 247: «Οι δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, πρέπει να αποσυσχετιστούν από τις ευρωεκλογές. Γι αυτό θα πάνε το φθινόπωρο του 2019».

• 16 Απριλίου 2018, «Στο Κόκκινο»: «Το νομοσχέδιο θα περιλαμβάνει και τη νέα ημερομηνία διεξαγωγής των αυτοδιοικητικών εκλογών, με τον πρώτο γύρο την Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019 (δεύτερη του μήνα) και το δεύτερο γύρο την επόμενη Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2019. Στόχος της μετάθεσης της ημερομηνίας είναι η αποσυσχέτιση των αυτοδιοικητικών από τις ευρωεκλογές».

Ακυβέρνητη χώρα επί μήνες

Γαλάζιοι αξιωματούχοι υποστηρίζουν ότι μέχρι πρότινος ο κ. Σκουρλέτης «έλεγε το αυτονόητο, ότι δηλαδή οι αυτοδιοικητικές εκλογές δεν πρέπει να συμπίπτουν με τις ευρωεκλογές ή τις εθνικές εκλογές για να μην χάνουν την αυτοτέλειά τους και κυρίως να μην αποκτούν κομματικό χρώμα». Και αφού αναρωτιούνται «τώρα τι άλλαξε», συμπληρώνουν: «Η κυβέρνηση δεν θα διστάσει να διαλύσει την χώρα μήπως και αποφύγει τη συντριβή της. Διότι αυτό θα συμβεί αν προκαλέσει τριπλές εκλογές. Θα μείνει για μήνες ακυβέρνητη η χώρα τόσο σε εθνικό όσο και σε τοπικό επίπεδο, καθώς όλοι -υποψήφιοι ευρωβουλευτές, υποψήφιοι δήμαρχοι, υποψήφιοι περιφερειάρχες και υποψήφιοι βουλευτές- θα μάχονται για την εκλογή τους».

Επισημαίνουν ότι «αυτό δεν έχει ξαναγίνει ποτέ στη χώρα». Και αφού προσθέτουν «μακάρι να μην επαληθευθεί το σενάριο της πλήρους ακυβερνησίας που διαφαίνεται να προωθεί ο ΣΥΡΙΖΑ μήπως και αποφύγει τη συντριβή του», καταλήγουν λέοντας ότι «δεν θα την αποφύγει ό,τι πλέον και αν σκαρφιστούν στα υπόγεια του Μαξίμου».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης