Ραγκούσης: Η Γεννηματά ζητώντας εκλογές τώρα, ζητά να γίνει πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης

Ραγκούσης: Η Γεννηματά ζητώντας εκλογές τώρα, ζητά να γίνει πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης

Ασκησε έντονη κριτική στην Φώφη Γεννηματά, υποστηρίζοντας πως "γκρεμίζει όλα τα βασικά δομικά στοιχεία της παράταξης

RAGKOYSHS
«Η κ. Γεννηματά ζητώντας εδώ και τώρα εκλογές, ουσιαστικά ζητά να εκλεγεί πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος σύμφωνα με όλες τις δημοσκοπήσεις προηγείται με διαφορά περίπου δέκα μονάδων από τον κ. Τσίπρα", δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων "Πρακτορείο 104,9 FM" ο Γιάννης Ραγκούσης, πρώην υπουργός και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής (ΚΙΝΑΛ).

Ο κ. Ραγκούσης άσκησε έντονη κριτική στην Φώφη Γεννηματά, υποστηρίζοντας πως "γκρεμίζει όλα τα βασικά δομικά στοιχεία της παράταξης, όπως αυτά χτίστηκαν από τον Ανδρέα Παπανδρέου από το 1974 και μέχρι πρόσφατα", προσθέτοντας πως "έχει κάνει τη στρατηγική επιλογή (η κ. Γεννηματά) να ταυτιστεί ως συμπληρωματική δύναμη, ως υπεργολάβος, με τη Νέα Δημοκρατία του κ. Μητσοτάκη".

Υπογράμμισε πως στις προσεχείς εκλογές "δεν υπάρχει χώρος για νέο κόμμα", καταλογίζοντας ευθύνες στην πρόεδρο του ΚΙΝ.ΑΛ. πως "έκαψε το σενάριο του Κινήματος Αλλαγής. Το πήρε από το 14%, που το φτάσαμε όλοι μαζί τον περασμένο Νοέμβριο, μόλις η ίδια εξελέγη αρχηγός, και τώρα το έχει φτάσει σε μικρά, μονοψήφια, ποσοστά του επιπέδου του 6%, 7% και 8%".

Επίσης ο κ. Ραγκούσης πρόσθεσε πως "όταν μπούμε στην προεκλογική περίοδο, όπως είπα και στην ίδια την κ. Γεννηματά, την Παρασκευή πριν τις εκλογές θα βλέπει τους μισούς ψηφοφόρους μας να φεύγουν προς τη ΝΔ, γιατί θα ψηφίσουν Μητσοτάκη προκειμένου να φύγει ο Τσίπρας και τους άλλους μισούς να ψηφίζουν Τσίπρα για να μην έρθει ο Μητσοτάκης. Κι όλα αυτά γιατί η ίδια καταψήφισε την απλή αναλογική".

Για ενδεχόμενο "φλερτ" με τον ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε: "Ο Ραγκούσης δεν φλερτάρει με κανέναν ΣΥΡΙΖΑ, είναι και παραμένει μέλος της συντελεσμένης προοδευτικής παράταξης και θέλει να ξεκινήσει μια νέα εποχή, αντίστοιχη με αυτή που ξεκίνησε στην Ισπανία και στην Πορτογαλία".

"Δηλώνω ότι παραμένω μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΙΝ.ΑΛ. Στην επόμενη συνεδρίαση θα κοπούν τα καλαμπούρια της κ. Γεννηματά και θα αναγκαστεί ή να με προσκαλέσει, όπως οφείλει, στη συνεδρίαση, όπου θα παρευρεθώ και θα πάρω το λόγο ή θα αποφασίσει τυπικά και ουσιαστικά να μην με καλέσει, κάτι που θα ισοδυναμεί με την απόφαση της να με διαγράψει από το ΚΙΝΑΛ", είπε ο κ. Ραγκούσης.

Κλείσιμο
"Δεν πρόκειται να αλλάξω παράταξη. Δεν πρόκειται να προδώσω την προοδευτική παράταξη στην οποία είμαι από 18 χρονών παιδί. Δεν θα πάω στη δεξιά και δεν θα ξανά συνεργαστώ με τη ΝΔ, όπως αναγκαστήκαμε πολιτικά την περίοδο των μνημονίων γιατί η χώρα αντιμετώπιζε εθνικούς κινδύνους" υπογράμμισε ο πρώην υπουργός.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης