Τοσουνίδης (ΑΝΕΛ): Θα ανοίξουμε το δρόμο να αποφασίσει ο ελληνικός λαός... αν θα ρίξουμε την κυβέρνηση

contra_tosou

«Ζητούμε μία ενισχυμένη ευρεία πλειοψηφία των 180 βουλευτών. Προκειμένου πράγματι να υπάρχει εντολή και νομιμοποίηση από ένα τόσο μεγάλο σώμα εκλεκτορικό μες στο Κοινοβούλιο. Ειδάλλως θα αποσύρουμε την εμπιστοσύνη μας από την κυβέρνηση, για να δώσουμε τη δυνατότητα στον ελληνικό λαό να αποφασίσει»

O Θόδωροs Toσουνίδηs στο''Kontra news''04 Iουλ.2018


Στο σχεδιασμό των επόμενων κινήσεων των ΑΝΕΛ, όταν η συμφωνία των Πρεσπών θα φτάσει προς ψήφιση στη Βουλή, αναφέρθηκε ο Θεόδωρος Τοσουνίδης σε συνέντευξή του στο "Kontra", επισημαίνοντας: «Θα ανοίξουμε το δρόμο να αποφασίσει ο ελληνικός λαός».

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ αναφέρθηκε στο πώς διαμορφώνονται οι σχέσεις στο εσωτερικό της συγκυβέρνησης, επισημαίνοντας πως «η "χρυσή τομή" σε αυτή τη συγκυβέρνηση μεταξύ των ΑΝΕΛ και του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι έχουμε προτάξει τα εθνικά συμφέροντα και έχουμε επιβάλει επιτέλους, στην πράξη, την εθνική συμφιλίωση».

Ο κ. Τοσουνίδης έστρεψε τα βέλη του κατά της Νέας Δημοκρατίας λέγοντας, ότι… «η ΝΔ, βεβαίως, χτυπάει μπαλοθιές στον αέρα περί Μακεδονίας και ιστορίας, αλλά ποτέ δεν έχει διατυπώσει ή επαναδιατυπώσει την μέχρι χθες θέση της. Ότι ήταν υπέρ μίας σύνθετης με γεωγραφικό προσδιορισμό, erga omnes, ονομασία. Σήμερα το κρύβει».

Παράλληλα, εξήγησε το λόγο που ο κ. Καμμένος ζητά να κυρωθεί η συμφωνία από τη Βουλή με 180 ψήφους. «Η ευρύτατη πλειοψηφία των 180 θα ανοίξει το διάλογο και θα φέρει αποτέλεσμα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για το αν φτάνει στα άκρα η συγκυβέρνηση

Η «χρυσή τομή» σε αυτή τη συγκυβέρνηση μεταξύ των ΑΝΕΛ και του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι έχουμε προτάξει τα εθνικά συμφέροντα και έχουμε επιβάλει επιτέλους, στην πράξη, την εθνική συμφιλίωση. Είμαστε δύο διαφορετικοί στην πολιτική μας καταγωγή, πολιτικοί φορείς – κόμματα. Αυτό ήταν γνωστό από την αρχή. Τραβώντας όμως μία γραμμή είδαμε ποιες ήταν οι υψηλές προτεραιότητες αυτά τα χρόνια για τον τόπο μας και μπορούμε να δώσουμε τον αγώνα μας να κερδίσουμε το στοίχημα της ευημερίας, της εθνικής κυριαρχίας, της μεγάλης ανάπτυξης, της αποκατάστασης επιτέλους , ενός κράτους δικαίου και να μπορούμε μέσα από το διάλογο να συνθέτουμε. Υπάρχουν όμως συνθήματα που κινούμαστε παράλληλα. Όχι συγκρουσιακά. Αλλά είναι τίμια αυτή η σχέση και τίμια απέναντι και στον ελληνικό λαό. Ο Ελληνικός λαός γνωρίζει ποια είναι η θέση των Ανεξαρτήτων Ελλήνων στο θέμα της ονομασίας.

Για το αν ο ΣΥΡΙΖΑ παραχωρεί ιστορία και ταυτότητα

Οι προσεγγίσεις που γίνονται είναι μέσα από ένα πρίσμα. Εμείς θεωρούμε ότι δεν μπορούμε να ανεχόμαστε. Η άποψη ΣΥΡΙΖΑ είναι μία άποψη που λέει ότι κατοχυρώνομαι με αυτόν τον τρόπο. Για εμένα αυτό δεν είναι αποδεκτό και για τους ΑΝΕΛ. Θέλουμε πιο σαφή όρθια και πιο ξεκαθαρισμένες λύσεις.

Για τον αν θα ψηφίσουν οι ΑΝΕΛ τη συμφωνία

Είναι ένα πολύ ξεκάθαρο πράγμα. Νομίζω ότι μετά τις δύο δημόσιες εμφανίσεις του Πάνου Καμμένου στον Νίκο Χατζηνικολάου και με τη συνέντευξη Τύπου στο Υπουργείο, έβαλε όλα τα βήματα ξεκάθαρα. Ζητούμε μία ενισχυμένη ευρεία πλειοψηφία των 180 βουλευτών. Προκειμένου πράγματι να υπάρχει εντολή και νομιμοποίηση από ένα τόσο μεγάλο σώμα εκλεκτορικό μες στο κοινοβούλιο. Ειδάλλως θα αποσύρουμε την εμπιστοσύνη μας από την κυβέρνηση, για να δώσουμε τη δυνατότητα στον ελληνικό λαό να αποφασίσει.

Για το αν θα ρίξουν την κυβέρνηση

Θα ανοίξουμε το δρόμο να αποφασίσει ο ελληνικός λαός.

Για το αν αυτό θα ήταν ένα άδοξο τέλος της κυβερνητικής συνεργασίας

Πράγματι η συγκυβέρνηση έχει να δώσει πράγματα και θα δώσει και έχει προσφέρει πολλά. Αυτά τα τρία χρόνια δημιουργήθηκε πλέον βεβαιότητα και χτίστηκε η εμπιστοσύνη ενός λαού ότι αυτή τη φορά πραγματικά! Υπάρχει κυβέρνηση που στρέφει τη χώρα προς τη σωστή κατεύθυνση. Παράλληλα υπάρχει η πολιτική βούληση να μην επιτρέψει ξανά τη διαφθορά να αφαιρέσει τη ζωή και την ελπίδα από το λαό μας.

Όταν και αν θα έρθει η Συμφωνία στη Βουλή, τότε θα τοποθετηθούμε και τότε θα δώσουμε πάλι τη δυνατότητα να πάνε και πάλι ομαλά. Ξέρετε αν ξεκαθαρίσουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης τη στάση τους… π.χ. η Ν.Δ.. Βεβαίως… χτυπάει μπαλοθιές στον αέρα περί Μακεδονίας και ιστορίας, αλλά ποτέ δεν έχει διατυπώσει ή επαναδιατυπώσει την μέχρι χθες θέση της. Ότι ήταν υπέρ μίας σύνθετης με γεωγραφικό προσδιορισμό, erga omnes, ονομασία. Σήμερα το κρύβει. Ήτανε αποκαλυπτικό να βλέπεις να καταθέτει αίτημα στη Βουλή για την πρόταση δυσπιστίας και πουθενά μέσα στο κείμενο να μην διατυπώνεται η θέση της για την ονομασία. Το ερώτημα μου παραμένει σε εκκρεμότητα και χωρίς απάντηση. Είναι ή όχι υπέρ της χρήσης της Μακεδονίας στην ονομασία του διπλανού κράτους η Ν.Δ.; Η ευρύτατη πλειοψηφία των 180 θα ανοίξει το διάλογο και θα φέρει αποτέλεσμα.

Αν θέλουν όσοι πραγματικά ανησυχούν ας τοποθετηθούν στην ίδια γραμμή ευθύνης με τους ΑΝΕΛ.

Για το ότι ο Πάνος Καμμένος είχε ψηφίσει σύνθετη ονομασία

Είχε διατυπώσει τότε στη Βουλή τις αντιρρήσεις του και τις επιφυλάξεις. Ουσιαστικά λοιπόν… στήριξε ως μέλος την κυβέρνηση της Ν.Δ., αλλά είχε διαχωρίσει στο συγκεκριμένο ζήτημα τη στάση του.

Για το αν θα κάνει το ίδιο και τώρα

Τότε επρόκειτο για μία πολύ μακρινή μελλοντική υπόθεση. Τώρα δημιουργείται η προοπτική να έχουμε συμφωνία. Αν λοιπόν συμβεί αυτό το απίθανο… τότε πολύ καθαρά τοποθετούμαστε γιατί θα πάμε για Συμφωνία και αυτό δεν θα το επιτρέψουμε. Σας είπα όμως… όχι απλά δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση… ενεργούμε αποφασιστικά μέσα από την κυβέρνηση και υλοποιούμε τις πολιτικές μας.

ΣΧΟΛΙΑ (6)

Αληθειες

Στα 4 εσείς στα 4

Δημητριος.-

Ρε τι απατεώνες είναι αυτοί;

Που τον βρήκαν ;

Ο Τοσουνίδης από δημοσιογράφος τρίτης διαλογής, εκπρόσωπος τύπου των ΑΝΕΛ ; Η σύγκριση με την προηγούμενη εκπρόσωπο είναι απογοητευτική γι' αυτόν. Μπορεί να είναι καλός άνθρωπος αλλά "δεν το έχει" για εκπρόσωπος κόμματος και μάλιστα κυβερνητικού. Όσα είπε τα διατύπωσε δυσνόητα και πάντως χωρίς ενδιαφέρον να θέλεις να ακούσεις περισσότερα από αυτόν.

Νικ

Πρόκειται για τσίρκο, καραγκιόζ μπερντε. Αν τους παρακολουθείς όλοι έχουν το ίδιο καλούπι, αν δεν είμασταν σε τόσο τραγική κατάσταση θα μπορούσαν να είναι οι καλύτεροι γελοτοποιοί.

μη ρωτάτε τπ λαό

ρωτήστε το τυχερό χταπόδι ή ελέφαντα ή ό,τι άλλο λέει τα αποτελέσματα σε αυτό το μουντιάλ

Σ

Καλα αυτός δεν έχει καταλάβει οτι οι ΑΝΕΛ ειναι ήδη πολιτικά πτώματα!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

vernardakis

Ο υπουργός Επικρατείας γράφει στο twitter, λίγα λεπτά μετά την είδηση που μεταθέτει την τελική συμφωνία  για την περικοπή των συντάξεων στο Eurogroup της 3ης Δεκεμβρίου: «Για μια ακόμη φορά διαψεύδονται οι Κασσάνδρες, οι μεμψίμοιροι και οι υποκριτές»

3
gavroglou_voutsis_filis_polytechneio

Στον περίβολο του Πολυτεχνείου κατέθεσαν στεφάνι βουλευτές αφού δεν τους επετράπη να προσεγγίσουν το μνημείο των αγωνιστών του Πολυτεχνείου

7
filis-new-s

«Σε αντίθεση με ό,τι συνέβη στην κοινωνία όπου δεν υπάρχουν μαζικές εκδηλώσεις κατά της κυβέρνησης, μια ομάδα αυτοπακολούμενων πρωτοπόρων σε πολλά εισαγωγικά θέλησαν να μετατρέψουν το ενωτικό μήνυμα του Πολυτεχνείου σε μια αντικυβερνητική οπερέτα» είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

10
CHR1

«Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που σήμερα καταγγέλλουν "φασιστικές" πρακτικές πριν λίγα χρόνια ήταν από την άλλη μεριά της Πατησίων υπερασπιζόμενοι το "δικαίωμα" τους να απαγορέψουν τη δική μας είσοδο στο χώρο», αναφέρει ο γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής

nd_neo_sima

Η Πειραιώς είναι έτοιμη να ανακοινώσει κατάλογο με εκπροσώπους του «ασθενούς φύλου» που πολιτεύονται για πρώτη φορά και παίρνουν από τώρα άτυπο χρίσμα συμμετοχής στους εκλογικούς συνδυασμούς ώστε να έχουν χρόνο για να γίνουν γνωστές και να διεκδικήσουν επί ίσοις όροις τη λαϊκή ψήφο

8