ΛΑΕ: Aνεστάλησαν δεκάδες πλειστηριασμοί πρώτης και λαϊκής κατοικίας

lae04

Ιδιαίτερα στην Αττική ανεστάλησαν πλειστηριασμοί που αφορούσαν πρώτες κατοικίες και είχαν προγραμματιστεί από συμβολαιογραφεία με έδρα το κέντρο της Αθήνας

Την αναστολή δεκάδων πλειστηριασμών πέτυχαν οι κινητοποιήσεις, που διοργανώθηκαν από τη Λαϊκή Ενότητα και την «Ενωτική Πρωτοβουλία κατά των πλειστηριασμών» κάτω από συγκεκριμένα συμβολαιογραφεία.

Ιδιαίτερα στην Αττική αναστάλθηκαν αυτοί που αφορούσαν πρώτες κατοικίες και είχαν προγραμματιστεί από συμβολαιογραφεία με έδρα το κέντρο της Αθήνας.

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας διοργανώθηκαν μεταξύ άλλων στην οδό Ζωοδόχου Πηγής και Ακαδημίας, όπου πραγματοποιούνταν ηλεκτρονικός πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας στα Νέα Λιόσια, αλλά και στα γραφεία του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών-Πειραιώς και Νήσων. Κυριάρχησαν συνθήματα με τα οποία οι διαδηλωτές τους ζήτησαν από την ηγεσία του συλλόγου "να σταματήσει να συμβάλλει στην αρπαγή λαϊκής κατοικίας".

Σημειωτέον ότι την ώρα που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ συνεχίζει να λέει τα περί προστασίας της πρώτης κατοικίας αλλά και λαϊκής κατοικίας και περιουσίας αξίας κάτω από 300.000 ευρώ, μόνο για αυτή την εβδομάδα, όπως καταγγέλλει η ΛΑΕ, έχουν προγραμματιστεί σε όλη τη χώρα εκατοντάδες ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, η πλειοψηφία των οποίων αφορούν ακίνητα αξίας πολύ κάτω από αυτό το δήθεν κυβερνητικό πλαφόν. Μεταξύ αυτών δεκάδες αφορούν πρώτες κατοικίες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του κόμματος του Πάνου Λαφαζάνη "παρά τις γραβάτες και τα αξιοθρήνητα επικοινωνιακά σόου του Πρωθυπουργού και τις διαβεβαιώσεις του «Προστάτη» του κυρίου Μοσκοβισί ότι σταμάτησαν τα μνημόνια, οι μνημονιακές πολιτικές συνεχίζονται και ιδιαίτερα οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί λαϊκής κατοικίας και περιουσίας, με βάση την απόφαση του EUROGROUP στις 21 Ιούνη θα εντατικοποιηθούν ακόμα περισσότερο. Μόνο στο 2018 προβλέπονται σ’ αυτή την απόφαση να γίνουν 9.500 ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί και στην τριετία 2019-2021 άλλοι 120.000, κανονική ληστεία δηλαδή σε βάρος του λαού".

Η ΛΑΕ όπως και «το κίνημα της Τετάρτης» κατά των πλειστηριασμών, διαμηνύουν ότι δεν θα σταματήσουν να αγωνίζονται ούτε μέσα στο καλοκαίρι.
Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης ο Δημήτρης Στρατούλης μέλος της Π.Γ της ΛΑΕ έκανε την εξής δήλωση:

«Η ΛΑΕ, αλλά και η «Ενωτική Πρωτοβουλία κατά των πλειστηριασμών», είχαν σήμερα εξαγγείλει κινητοποιήσεις σε τρία συγκεκριμένα συμβολαιογραφεία (Μαυροκορδάτου 9, Ζωοδόχου Πηγής 8-10, Καποδιστρίου 18,) όπου είχαν προγραμματιστεί να γίνουν πλειστηριασμοί πρώτων κατοικιών και μάλιστα πολύ μικρότερης αξίας των 300.000 ευρώ, που η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι κάτω από αυτό το όριο δεν γίνονται ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί ακινήτων. Κάτω από την πίεση των εξαγγελμένων κινητοποιήσεων μας, η ομάδα των οικονομικών, τραπεζικών, πολιτικών συμφερόντων, που προωθούν μέσω ηλεκτρονικών πλειστηριασμών αυτή την πρωτοφανή ληστεία σε βάρος του λαού αναγκάστηκε, να αναστείλει πολλούς από αυτούς τους πλειστηριασμούς, που αφορούσαν ΠΡΩΤΕΣ κατοικίες. Είναι μια νέα νίκη του κινήματος μας, συνεχίζουμε τον αγώνα και μέσα στο καλοκαίρι για να βάλουμε ένα τέλος στην αρπαγή λαϊκής κατοικίας και περιουσίας».

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

zaef00

Ανασκευασμένες εμφανίζονται οι δηλώσεις του πρωθυπουργού των Σκοπίων από το πρακτορείο ΜΙΑ - Πλέον, εμφανίζεται να αναγνωρίζει ότι «ένα μέρος της γεωγραφικής ενότητας της Μακεδονίας είναι στην Ελλάδα, ένα στην Βουλγαρία και το βόρειο τμήμα είναι στη χώρα μας»  

34
zaef_mesa

Κλιμακώνει τις προκλήσεις ο πρωθυπουργός των Σκοπίων στην προσπάθειά του να συσπειρώσει τους πολίτες της χώρας του εν όψει του δημοψηφίσματος της 30ής Σεπτεμβρίου για τη Συμφωνία των Πρεσπών

123
tsipras_kammenos

Ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας συμφώνησαν πως αυτήν τη στιγμή, αυτό που είναι πιο αναγκαίο από ποτέ για τη χώρα είναι η ενότητα και η πολιτική σταθερότητα - Είπαν ότι η Συμφωνία των Πρεσπών δεν θα αποτελέσει ανασταλτικό παράγοντα στο κυβερνητικό έργο

60